Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Marmaris - Rantaa, merta, ruokaa ja nähtävyyksiä suomalaiseen makuun

Kirjoittaja: jt
Kohdemaa: Turkki
Kohde: Marmaris
Kirjoitettu: 5.8.2009
Muokattu: 29.1.2011
Lukijoita: 13093

 

Nyt kun minuunkin on taas matkakuume iskenyt, niin päätin kirjoittaa matkakertomuksen pienestä matkastamme, kohteenamme Marmaris. Ja oivoi, ei ainakaan tämä hinku päästä ulkomaille laantunut. Nyt pitäisi vain löytää se halvin matka jostain äkkilähdöistä ja sujahtaisin etelään jälleen kerran. Marmarikseen suuntasimme aikoinaan perheen kanssa, mutta kai sitä nuoren opiskelijamiehen pitäisi seuraava matka tehdä kaveriporukalla.

 

Noh, kuitenkin...

 

Matka oli varattu muistaakseni Detourin kautta ja näpsäkästi sitä sitten Finnairilla lennettiin Turkkiin Dalamanin lentokentälle.

 

Hotelliksemme olimme valinneet edullisen Mar Soleilin, jota voin viihtyvyydestä jopa kehua. Allasalue oli mukava ja seesteinen, mutta ei kuitenkaan autio. Matkaa rannalle ei ollut kovinkaan montaa sataa metriä, joten kultaiset hiekat houkuttelivat suurimman osan matkailijoista jättämään hotellin pölyt ja suuntamaan raikkaan meri-ilman ääreen. Sijainniltaan hotelli oli muutenkin loistava lapsiperheelle, kävelyä aivan keskustaan ja suurimpiin kauppoihin kertyi joitakin satoja metrejä, ehkäpä hieman yli kilometrin, mutta alueen rauhallisuus ja yöllisen touhuamisen ja meluamisen PUUTTUMINEN takasivat mahtavat yöunet.

 

Detour piti meistä hyvää huolta ja järjesti muutamat sangen makeat illanistujaiset matkaajilleen. Oppaat ja muu henkilökunta, sekä Detourin että Mar Soleil Apartomentosin puolesta, olivat mukavia. Ja nuori mies ei pistänyt pahakseen, että suomalaisoppaat olivat sangen kauniita nuoria naisia ;) Tosin oli piilolinssit unohtunut kotiin ja olin silmälasit päässä ihmeissäni.

 

Järjestetyistä kierroksista osallistuimme muun muassa Marmariksen ja Icmelerin kauppoja esittelevälle linja-automatkalle. Turkish Delight-namit ovat kyllä todellista mannaa makuhermoille! Kierros oli muuten heti viikon alkuun, joten se tarjosi mahtavan mahdollisuuden tutustua Marmariksen ja Icmelerin ympäristöön. Saimmekin hyviä vinkkejä reissulta ja tiesimme minne suunnata ja mistä kulkea päästäksemme tarkemmin tutustumaan mm. basaari- ja baarialueeseen. Päivä jatkui pysähdyksellä näköalapaikalle, josta koko Icmeler ja lähialueen kauniit saaret avautuivat näkökenttäämme. Ruokailimme yhdessä ja päivän päätti vierailu kuuluisassa Vogue Jewellery and Diamonds -putiikissa.

 

Bussimatkailusta innostuneena päätimme seuraavana päivänä suunnata pienet nenämme kohti Icmeleriä. Halvin vaihtoehto onkin kävellä rantatietä pitkin suoraan Marmariksesta Icmeleriin. Matka ei ole kovin pitkä ja lapsetkin pystyvät sen kyllä kävelemään. Vaihtoehtona Icmeler lienee hieman rauhallisempi ja idyllisempi kuin Marmaris. Kylän kaduilla ei ihmisiä missään vaiheessa tungokseksi asti riittänyt - rannalla ja luksushotellien läheisyydessä tilanne olikin toinen. Kauppakadun myyntikojujen ja maisemien katsastamisen jälkeen oli pakko saada Turkin parasta antia: KEBABIA! Kyllä maistui. Kävelymatka takaisinpäin kestikin täydellä vatsalla liki kaksi kertaa niin pitkään kuin aamuinen tulomatkamme.

 

Illaksi suunnistimme vielä takaisin Marmariksen kaduille ja kohti Pronto Restaurant -pihvimestaa, jossa sattui sinä iltana esiintymään Michael Jackson, tai ainakin joku look-a-like! ;)

 

Matkan kohokohta on se mistä haluan kertoa teille seuraavaksi! Aivan ehdottomasti JOKAINEN joka matkaa Turkkiin ja Marmarikseen tulee sitten toteuttamaan tämän saman jutun. Marmariksen satamassa törmäsimme Osman nimisen todella hyvin suomea puhuvan turkkilaismiehen venepalveluun. Halpaan hintaan ostimme koko päivän venereissun lähisaariston ulapoille ja poukamiin. Hintaan kuului maukkaat ruoat, kalastusta, uimista, turkkilaista omenateetä ja koko päivä ulapalla humoristisine ohjelmineen laivan kannella. Pakatkaa aurinkovoiteet mukaanne, sillä täällä jos missä rusketus tulee nopeasti! Maisemat olivat aivan loistavia ja häviävät mahtavuudessaan vain tunnelmalle ja veneen henkilökunnan ystävällisyydelle. Vesi näissä poukamissa on kirkkaan turkoosia, ja koska sitä pääsee katselemaan laivan kannelta näyttää se vielä houkuttelevammalta kuin mitä rantsun hiekalta tuijoteltuna.

 

Muutama muu mainitsemisen arvoinen kohde täytyy myös tässä listata. Nimittäin tulipa hankittua basaarista sitten elämäni ensimmäinen nahkatakki. Hyvälaatuinen nahka, kalliin oloinen kauppa mutta halvat hinnat. Tinkaaminenkin onnistui ja hinta taisi pudota satakunta euroa.

 

Toinen nähtävyys, johon suosittelen teitä tutustumaan on Marmariksen linna. Se on rakennettu siellä n. 3000 eKr paikkeilla. Pitkä historia näkyy - aikoinaanhan linna lähes tuhoutui Aleksanteri Suuren valloitusretkien takia. Nykyisin linna toimii museona. Sisäänpääsymaksua ei muistaakseni vaadittu, mutta tästä en mene takuuseen.

 

Loppujen lopuksi täytyy sanoa, että jäi Turkin matkasta loistavat muistot. Palvelu oli koko ajan hyvää ja kohteliasta, ruoka maittavaa ja matka oli halpa. Ehkäpä vielä tänä vuonna saamme lukea minun kirjoittamaani Icmeler-matkakertomusta, jossa minä ja kaverini olemme ajautuneet mielenkiintoisiin kommelluksiin? You never know!

 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Mar Soleil Apartomentos
(Lisätty: 5.8.2009)

Kuvankaunis Icmelerin rantaviiva
(Lisätty: 5.8.2009)

Tästä sisään basaariin!
(Lisätty: 5.8.2009)

Marmariksen kaupunki kokonaisuudessaan.
(Lisätty: 5.8.2009)

Diamonds and Jewellery.
(Lisätty: 5.8.2009)

Toripäivä! Myös täältä saat Turkish Delight -karkkeja.
(Lisätty: 5.8.2009)

Pronto Restaurant / Steak House
(Lisätty: 5.8.2009)

Osmanin veneretki. Matkan ehdoton kliimaksi.
(Lisätty: 5.8.2009)

Marmariksen linnoitus - Askel menneisyyteen.
(Lisätty: 5.8.2009)

Marmaris - Tutustumisen arvoinen!
(Lisätty: 5.8.2009)

Kommentit

sei11ja - 12.8.2009
Tästä kertomuksesta tuli sellaine fiilinki että täytyy joskus taas suunnistaa Turkkin pitkästä aikaa.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0039119720458984|1709146365.4805|1709146365.4766