Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Lomailua Kuala Lumpurissa ja Langkawilla

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Malesia
Kohde: Kuala Lumpur ja Langkawi
Kirjoitettu: 17.2.2008
Muokattu: 24.2.2008
Lukijoita: 20302

Vierailumme Malesiassa; Kuala Lumpurissa ja Langkawilla

 

Kuala Lumpurin vierailun ”huippukohta” oli tutustuminen Petronas-torneihin. Siinä sitä oli 452 metriä ruostumatonta terästä ja lasia! Ihan huisin pieneltä tuntui olo seisoessamme siinä tornien juurella. Oli muuten aika ”jänskä” sitten aikanaan katsoa koti-Suomessa elokuvaa nimeltään ”Ansa viritetty”. Siinä on nimittäin kuvauksia juuri täältä kaksoistorneista.

Petronas- tornien yhteydessä on KLCC, joka on Malesian suurin ostoskeskus, mutta koska tasokkaissa tavarataloissa shoppailu ei ole ”meidän juttumme” niin ei siitä sen enempää.

Kuala Lumpurissa käydessään on ehdottomasti vierailtava myös KL-tornissa, josta on hulppeat näkymät yli Kuala Lumpurin! Ennekuin torniin asti pääsi, oli käytävä läpi turvatarkastus. Kävimme myös tutustumassa muslimien kansallismoskeijaan, jossa meidän ”vääräuskoisten” oli pukeuduttava kaapuun ja naisten oli lisäksi peitettävä päänsä huivilla. Meistä se tuntui huvittavalta! China Townin iltamarkkinoilla jopa meidänkin tuli tehtyä (tinkaamalla) joitakin edullisia ostoksia.

Erittäin antoisan päivällisen söimme mm. Seri Melayu-ravintolassa, jossa oli tarjolla ruokaa ihan varmasti joka makuun. Myös ravintolan ohjelmaa oli mielenkiintoista seurata; mm. näytöstä malaijilaisista häistä.

Kuala Lumpurista oli noin tunnin lento sekä vähän bussikyytiä ja niin olimme perillä seuraavassa kohteessamme, jossa tulisimme nauttimaan olostamme seuraavat kaksi viikkoa! Paikka oli Langkawin saari. Tämä ”kotimme” seuraavat kaksi viikkoa oli mielestäni kerrassaan lumoava! Se sijaitsi ihan oikeasti viidakossa. Ensimmäisiin hommiimme kuului  ”kodissamme” asustaneesta torakasta eroon pääseminen. Suihkussa oli jännä käydä; siinä suihkutellessasi sinua tuijotteli mulkosilmin suihkuhuoneen katossa viihtyvä gekko. Ja joka ilta ”kotiin” tullessamme meitä odotti terassilla vähän isompi gekko, joka ihan kuin ”toivotti meidät aina tervetulleeksi”. Iltaisin ennen nukkumaan menoa suoritimme ”asunnossamme” ötököiden myrkytyksen. Eräänä päivänä parvekkeellamme istuskeli tukaanipariskunta, jonka myöhemmin näimme koputtelevan naapuritalomme ikkunaa suurilla nokillaan. Hotellialueella eleli myös mm. apinoita ja lepakoita.

Kävimme Langkawilla mm. merimakkaratehtaassa, jossa oli myynnissä jos jonkinlaista merimakkarasta tehtyä ”rohtoa”. Tämä oli paikka, josta meillekin tarttui mukaan ostoksia; merimakkarasta tehtyä hammastahnaa ja vähän ”ihmeitä tekeviä” voiteita.

Toki tutustuimme myös saaren pääkaupunkiin Kuahiin, jossa on ehdottomasti tutustuttava (ja kuvautettava) itsensä saaren tunnusmerkillä, suurella kotkapatsaalla.

Meidän intohimo matkoillamme on lähteä aamuvarhain kävelylle rannalle. Se on todella mielenkiintoista erityisesti laskuveden aikaan. Täälläkin siis tuli tutkittua meren jättämiä ihmeellisyyksiä (merimakkaroita, erilaisia rapuja, simpukoita…)On jännää myös aamutuimaan mennä kalastajien vierelle tutkailemaan, kun he kokevat verkkojaan! Eräänä aamuna mieheni lähti ”aamulenkilleen” ilman minua ja tytärtämme ja tuolla reissullaan hän oli joutunut ”nenäkkäin” käärmeen kanssa. Olivat kuulemma kumpikin päättäneet lähteä eri suuntiin..(Onneksi!)

Mielenkiintoinen paikka oli myös krokotiilifarmi, jossa vierailimme lukuisten krokotiilien joukossa.  Eräs vierailukohteemme ei sovi korkeapaikan kammoiselle, nimittäin köysirata, jossa parhaimmillaan olimme 708 metrin korkeudessa. Upeat olivat näkymät!

Seuraava tekemämme reissu laittoi minut koville; päätimme lähteä Seven Wells putoukselle, jonne päästäksemme oli kivuttava 322 erikokoista porrasta ylöspäin!  Voi luoja, että olin puhki! (Toisin kuin tyttäreni ja mieheni…) Ylhäällä oli putouksia, jossa varsinkin lapsia oli vilvoittelemassa ja laskemassa luonnon omaa liukumäkeä. Siellä myös apinat halusivat tehdä kanssamme tuttavuutta…

Teimme myös retken, jossa mm. vierailimme kalan kasvatuslaitoksella. Siellä saivat halukkaat mm. syöttää rauskuja. Retkellä ajelimme veneellä myös mangrovemetsässä.

Lomamme aikana ruokailimme pariinkin kertaan ravintolassa, joka jäi todella lähtemättömästi mieleeni. Ravintolan nimi on Sun Village. Kerrassaan minun juttuni!! Suosittelen todella käymään…

Joulukin siinä vietettiin täällä Langkawilla; joulupukki ratsasti paikalle aasilla yms. Hotellimme rannalla oli lapsille tarjolla vaikka minkälaista ohjelmaa… hauska kisa oli mm. se, kun lapset etsivät rantahietikosta raakoja kananmunia…ja isät kilpalivat sillä, kuka vetää lapsensa nopeammin ison puunlehden (kuin pulkka) kyydissä maaliin.

Tämä loma oli kokonaisuudessaan ja monipuolisuudessaan täydellisen onnistunut! Se piti sisällään kolmen viikon aikana niin paljon kaikkea erilaista; suurkaupunkia, luonnon rauhaa sekä kaikkea siltä väliltä! 

Alla olevat kuvat on "kaapattu" DVD:ltä, joten siksi niiden laatu on heikko.

 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Varmasti Malesian kuuluisin nähtävyys, Petronas Twin Towers. Tässä katsomme (ja kuvaamme) tätä ylvästä nähtävyyttä KL-tornista käsin..
(Lisätty: 24.2.2008)

Iltakävelyllä ihailimme Kaksoistorneja hotellimme läheisyydessä. Oli upeaa katseltavaa myös iltavalaistuksessa...
(Lisätty: 24.2.2008)

Langawin nimikkolintu on ruskea patsas. Tämän kotkan siipien väli on 22 metriä. Ihan "must"-paikka kuvauttaa itsensä käydessään Langawilla...
(Lisätty: 24.2.2008)

Meidän "viidakko-koti" kahden viikon ajan!
(Lisätty: 24.2.2008)

Langawilla kävimme silloin tällöin varhaisella aamukävelyllä rannalla.. upea tunnelma!
(Lisätty: 24.2.2008)

Tunnelmaa Langawilla auringonlaskun aikaan...
(Lisätty: 24.2.2008)

Kommentit

sei11ja - 17.2.2008
Aivan ihanaa ja erikoista.

mapy - 17.2.2008
Mukavaa luettavaa :)

ansku - 18.2.2008
Vaikuttaa todella mielenkiintoiselle paikalle! Meitä on kiinnostanut Kuala Lumpur - Langkawi yhdistelmä jo vuosia, mutta syystä tai toisesta aina on tullut lähdettyä jonnekin muualle... Kertomuksestasi päätellen kohde sopii hyvin myös perheelliselle :).

Olitteko omatoimi- vai pakettimatkalla? Jos omatoimisesti, niin mitä kautta mahdoitte lentää?

Onko kertomuksen jatkeeksi tulossa kuvia, kasvattamaan jo ennestään korkeaa matkakuumetta?

santtu - 19.2.2008
Heips Ansku!
Meidän matkamme oli Singapore-Kuala Lumpur-Langkawi. Mielestäni yhdistelmä sopii myös perheelliselle. Meidän tyttäremme oli tuolloin 10 vuotias. Aurinkomatkoilta oli tuo matkamme. Kyseessä oli reittilennot Helsingistä Singaporeen ja siitä jatkolennot paikallisilla koneilla. Valitettavasti kuvat ovat tuosta matkasta vain paperikuvina...
Seuraava matka, josta varmasti tulen laittamaan jutun KUVINEEN on Venezuela (Isla de Margarita) jonne lähdemme kolmen viikon kuluttua :) Japa dapa duu...

ansku - 20.2.2008
Enää ei Aurinkomatkat näytä tekevän Malesiaan matkoja. Harmi sinänsä, mutta pääseehään sinne varmaan Bangkokin/Singaporen kautta omatoimisestikin aika helposti.

Anoppi ja appiukko olivat Venezuelassa (juuri Isla de Margaritalla) pari vuotta sitten. Mukava ja rento paikka oli ollut :). Hauskaa matkaa!

Kertomusta & kuvia odotellessa...

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040619373321533|1721859426.5407|1721859426.5366