Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Vierailu Singaporessa

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Singapore
Kohde:
Kirjoitettu: 9.2.2008
Muokattu: 30.3.2008
Lukijoita: 8629

VIERAILUMME SINGAPORESSA

On joulukuun alku 2002.  

Edessä 14 tunnin lento määränpäänä ensin Singapore, josta jokusen päivän jälkeen siirtyminen Malesiaan.

Jokaisen Singaporessa kävijän ”must-paikka” on ilman muuta tutustuminen Raffles-hotelliin, jota pidetään yhtenä maailman parhaimmista hotelleista. Tämä hotelli on nimetty Singaporen perustajan Sir Thomas Stamford Rafflesin mukaan. Ja lukemani mukaan jokainen siellä yöpyvä saa itselleen henkilökohtaisen huonepalvelijan…. Voin vannoa, että meillä ei ollut edes haaveenakaan yöpyä niin ylellisessä paikassa, mutta tutustuminen ei maksanut muuta kuin sen, että tuli ostettua sieltä juomat, koska ko. hotellissa tehdään ne ”ainoat, oikeat Singapore Sling-drinkit.”  Drinkin kanssa tarjoiltiin pähkinöitä, joiden kuoret tuli tässä loistokkaan hotellin ravintolassa heittää lattialle ja niin oli siis meidänkin tehtävä… - syytä tähän tapaan en vielä tänä päivänäkään ymmärrä!?

Singaporessa on hurjaakin hurjempi määrä taivasta tavoittelevia pilvenpiirtäjiä. Kyllä sitä tunsi itsensä tosi pieneksi ollessaan 280 metrisen rakennuksen vierellä. Ja eräässä hotellissakin on peräti 77 kerrosta! Miltä tuntuisi, kun huoneemme olisi siellä ylimmässä?

Kävimme myös Singaporen eläintarhassa, jota ei turhaan mainosteta ”avoimeksi”. Esteinä ihmisten ja eläinten välissä on pääsääntöisesti vain syvät kaivannot. Vain todella kaikkein vaarallisimmat eläimet ovat häkissä. Tuntui välillä kuin olisi seisonut keskellä eläinten elinaluetta. Mielenkiintoista oli katsella sellaisiakin eläimiä kuin sarvikuonoja, kenguruita, virtahepoja ja pingviinejä. Olemme aika monessa eläintarhassa vierailleet ja tuntui, että tämän eläintarhan eläimillä on parhaat oltavat!

Singaporessa käydessään on todella kannattavaa tutustua myös Sentosan saareen, joka on Singaporelaisten lomasaari. Sinne mentiin köysiradalla ja matkan aikana oli kiva katsella näköaloja.. (Mikäli köysirata kauhistuttaa voi käyttää myös siltaa!) Saareen tutustuimme ”monoraililla” eli yksiraiteisella junalla. Omasta mielestäni kaikkein upein kokemus tällä saarella oli Underwater World; paikka, jossa seisotaan 80 metriä pitkällä liukuhihnalla, läpinäkyvässä pleksitunnelissa ja seuraillaan mereneläimien kuten haiden, rauskujen, murenojen yms. elämää… Tulee tunne, kuin sukeltaisi kalojen joukossa ilman sukelluslaseja. Sentosa-päivän päätteeksi saimme seurata TODELLA upeata show’ta, joka sisälsi tanssivia vesisuihkuja, valo- ja tuliefektejä yms. Sanoinkuvaamattoman hieno kokemus!

Singaporessa käydessäsi suosittelen tutustumaan myös orkidea-puutarhaan, jossa saa ihailla mitä eksoottisimpia kasveja. Puutarhassa käydessämme saimme kokea myös lämpimän, pienen sadekuuron, joiden lukuisa määrä Singaporessa johtuu kuulemma päiväntasaajan läheisyydestä. ( matkaa päiväntasaajalle n. 130km)

Singapore on yksi puhtaimmista ja siisteimmistä valtioista maailmassa. Rikollisuuskin on hyvin pientä. Lakipykälät ovat erittäin tiukat; huumeiden välittäjillä ja henkirikokseen syyllistyneillä on usein tuomiona kuolemanrangaistus. Purukumin myynti on kielletty, koska aikaisemmin purkkaa liimattiin esim. metrojen oviin! Voit saada KALLIIT sakot myös sauhuttelusta sisätiloissa, roskaamisesta tai ”pissiessäsi” hissiin. Joten en suosittele! J

Meille jäi tunne, että Singaporesta jäi ihan LIIAN PALJON kokematta ja näkemättä, sillä meidän matkasuunnitelmaan kuului jo siirtyminen Malesian puolelle Kuala Lumpuriin, joka on sitten jo ihan toinen juttu…

Alla olevat valokuvat on "kaapattu" dvd:ltä, joten siksi niiden laatu on heikko...

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Raffles-hotellin Long Bar:sta löytyy se ainoa oikea Singapore Sling-drinkki...
(Lisätty: 24.2.2008)

Singaporen eläintarhassa näimme useita sellaisia eläimiä, joita emme olleet aiemmin nähneet. Tässä virtahepo...
(Lisätty: 24.2.2008)

Sentosan saarella mielenkiintoisin paikka oli mielestäni Underwater Word...
(Lisätty: 24.2.2008)

Singaporen tunnus on Merlion. (Leijona, jolla on merenneidon pyrstö)Näimme vierailumme aikana mm. hääparien kuvauttavan itseänsä Merlionin vierellä..
(Lisätty: 24.2.2008)

Kommentit

mistyli - 10.2.2008
Kaipaisin ehdottomasti kuvia tästä kohteesta :)

santtu - 11.2.2008
Harmikseni joudun toteamaan, että tuossa vaiheessa meillä ei ollut vielä digikameraa, joten ei ole mahdollisuutta tästä matkasta laittaa kuvia...

santtu - 24.2.2008
No, nyt yritämme saada liitettyä tähän jotain kuvamateriaalia kaappaamalla sitä DVD:ltä... ja siksipä kuvan laatu ei ole kovin hyvä!

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0039830207824707|1721241677.7484|1721241677.7444