Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Jäin sille tielle – vaihto-opiskelu Portossa muuttui suhteeksi ja työpaikaksi

Kirjoittaja: paybelline
Kohdemaa: --- valitse ---
Kohde:
Kirjoitettu: 10.11.2017
Muokattu: 10.11.2017
Lukijoita: 1442

Muutin keväällä 2017 vaihtoon Portoon, Portugaliin ja aloitin elämäni viimeisen seikkailun ennen työelämään astumista. Lähdin matkaan ilman parisuhdetta, ja vaihdon lopussa minulla olikin jo suunnitelmana etsiä työpaikka, jotta voin elää samassa maassa poikaystäväni kanssa.

 

Muutin Porton keskustaan ja aloitin opiskelut paikallisessa yliopistossa. Vaihto-opiskelijoiden riennoissa tutustuin uuden kaupungin nähtävyyksiin: Lellon kirjakauppaan, joka inspiroi J.K. Rowlingin Harry Potter- maailmaa, ja Clerigos-tornin näköalaan. Kävimme viinikellarissa portviiniä maistelemassa ja opiskelijoina myös kaupungin halvimmassa baarissa Adega Leonorissa, jossa kalja keventää kukkaroa vain eurolla. Matkustin ympäri Portugalia ja poikkesin vaihdon aikana myös Belgiassa, Espanjan kiertueella ja Unkarissa.

 

Ei mennyt kuin muutama viikko, kun eräs portugalilainen mies pyysi minua treffeille. Menimme ensimmäisenä kahville Douro-joen varrella sijaitsevaan kahvilaan, josta oli upeat näkymät joen varrella sijaitseviin viinikellareihin ja rustiikkisiin veneisiin, jotka kuljettivat portviiniä vuosisatojen ajan Englantiin mutta kelluvat nyt koristeina joen varrella. Juttelimme tunnin verran kahvin äärellä. Meillä oli niin hauskaa että treffit jatkuivat ihan itsestään.

 

Mosteiro da Serra do Pilarin näköalapaikalta ihastelimme Eiffel-tornin suunnittelijan Dom Luís-siltaa ja jatkoimme juttelua. Huomaamattani treffit venyivät muutaman tunnin pituisiksi, ja päätimme vielä mennä Palácio do Cristalin puutarhaan. Mies poimi minulle kukkasia ja suuteli hellästi kättä. Olen oikeastaan aikaisemmin nauranut katketakseni kaikelle romanttiselle, mutta nyt vaikutti siltä että mies ei vitsaillut. Siispä otin eleet kohteliaasti vastaan.

 

Treffailu jatkui kuukausina enemmän ja enemmän, ja kävimmekin sopivasti kaikki Porton parhaat nähtävyydet läpi: Serra do Mar, Sea Life Porto ja Cais da Ribeiran laituriympäristön. Kävelimme Atlantin rannalla ja sovimme parin kuukauden päästä seurustelevamme. Eteläeurooppalaisista liikkuu Suomessa vaikka minkälaisia machomies-naistennaurattaja -mielikuvia, mutta onneksi en usko sellaisiin. Mies kutsuu minua kuitenkin hellittelynimellä prinsessa paikalliseen tapaan, vaikka selitän että Suomessa prinsessa on sellainen höpsö, vaikea ja vähän itsekäs tyyppi.

 

Vaihdon loppuessa aloin miettiä miten pystyisin jäämään Portugaliin, ja kerroin ystävilleni etsiväni työpaikkaa. Kävin paikallisilla opiskelijarekrytointimessuilla tutustumassa työnantajiin, mutta suurin osa vaatii sujuvaa portugalin kieltä. Joukossa oli yksi lupaava tapaus, mutta työpaikka olisi ollut Saksassa ja en kehdannut tuoreessa suhteessa lähteä heti muualle.


Onneksi olin kertonut ystävilleni että haen Portugalista töitä, sillä eräänä päivänä kaverini vinkkasi minulle Lissabonissa olevasta työpaikasta, joka oli vielä oman alani töitä! Sormet syyhyten kirjoitin hakemuksen, ja haastattelukierrosten päätteeksi sain työpaikan Lissabonista luottokortteja ja lainoja vertailevalta sivustolta.

 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

rasseli - 27.8.2018
Nykyään voi onneksi tehdä töitä lähes missä vain, kunhan on toimiva nettiyhteys. Lainoja ja luottokortteja voi myös vertailla paikasta riippumatta, esim. https://www.vertaalaina.fi/luottokortit.html
Matkailijalle on hyödyksi myös esim. https://www.tripadvisor.fi/, missä on laaja valikoima arvosteluja ja kokemuksia eri matkakohteista.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0032520294189453|1716777262.3816|1716777262.3783