Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Laskettelu kesällä – penninvenytys vinkit Norjaan

Kirjoittaja: silver
Kohdemaa: Norja
Kohde: Länsi Norja
Kirjoitettu: 19.9.2017
Muokattu: 21.9.2017
Lukijoita: 1184

Kävin heinäkuussa Norjassa laskettelureissussa. Rinteessä vietin 2 päivää, ja pyörin myös muuten Norjan länsirannikolla. On kyllä upea maa kyseessä! Matkalla kävin kaverin kanssa. Menimme hänen autolla Helsingistä Tukholmaan, ja sieltä ajelimme Norjaan. Olimme kuulleet Norjan korkeista hinnoista ja koska emme halunneet koko lomarahaa jättää viikinkien maalle, kokeilimme erilaisia penninvenytys strategioita. Laitan tänne muutamia vinkkejä budjetin seuraajalle.

  • Käy matkalla Norjaan Ruotsin Lidlissä, mutta älä hamstraa liikaa! Yllätyimme, että ruuan hinnat Norjassa eivät olleet kalleita, jos ei ole liian nirso ruuan suhteen. Esimerkiksi, jos ei haittaa, että syö kalaa lihan sijasta. Itse ostimme Ruotsista mukaan niin paljon ruokaa, että olisimme selviytyneet ydinsodan yli. Se ei ollut jälkikäteen ajateltuna paras päätös kaikkea syöville perusduunareille. 
  • Jos käytät alkoholia tai tupakkaa, ostaa se mukaan laivan Tax-freestä tai Ruotsista! Ruuan hintaero Norjan ja Suomen välillä ei ole suuri, mutta alkoholi ja tupakka ovat Norjassa kalliita. 
  • Käytä mökkimajoitusta. Norjassa on tarjolla hyvällä hinta- ja laadusuhteella mökkimajoitusta. Käyttämämme mökki oli hyväkuntoinen, puhdas ja auton sai suoraan mökin oven eteen. Alueella oli wifi, vesipiste, keittiö, wc, pesutupa, suihkut, baari, lentopallokenttä ja upeat maisemat. Mökkimajoitus näyttää olevansa suosittu myös paikallisten keskuudessa.
  • AirBnb toimii Norjassa hyvin! Norjan verotusteknisistä syistä monet paikalliset rakentavat omien kotien alle lisäkerroksen. Se kerros on tarkoitettu vuokrattavaksi paikallisille ja monet kotitaloudet tarjoavat sitä kerrosta myös matkustajille yöpymisen paikaksi. Sellaisia koko asunnon majoituksia saa edullisella hinnalla.
  • Tarkista auton kunto ja varusteet hyvin ennen matkaa! Länsi-Norjassa on hyvin mäkinen maasto ja se on autolle rankka! Jos epäillet että auto ei ehkä selviä maastossa, ei sillä kannattaa mennää matkalle. Auton hinauspalvelu ja korjaus maksavat viikinkien maassa hyvin paljon! Jos matkustat syksyllä-keväällä muista ottaa mukaan rengasketjut. Ne kuuluu Norjassa perusvarusteisiin, koska luntaa voi siellä sataa metritolkulla.

Meillä meni viikon reissuun yhteensä kahteen pekkaan noin 1200€. Laskettelukamoja emme vuokranneet, ne routasimme Suomesta messiin. Olisimme päässeet vielä halvemmalla, jos bensa-aseman kahvit/ jätskit olisivat jäänneet ostamatta ja jos emme oltais tuettu Viking Linen Tax-free myymälää. Itse päädyimme lopputulokseen, että ei se Norja nyt niin kallis maa ole, jos pikkasen suunnittelee. Muuten aivan mahtava maa se Norja – postikorttimaisemat jokapuolella! 

Jos sinulla on kysymyksiä Norjassa laskettelemisestä, voit laittaa viestiä silver@simplbooks.fi

T, Silver Sirel

Kotisivu: SimplBooks 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0030159950256348|1696159834.2498|1696159834.2468