Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Fuengirola

Kirjoittaja: kulinaarikatti
Kohdemaa: Espanja
Kohde: Fuengirola
Kirjoitettu: 17.8.2014
Muokattu: 17.8.2014
Lukijoita: 5226

 

 

Vietimme Fuengirolassa yhteensä 24 päivää eli vähän vajaa kuukauden. Olimme varanneet jo hyvissä ajoin kevättalvella asunnon Fuengirolan ja Benalmadenan välissä sijaitsevalta Carvajalin rannalta. Lomaan mahtui rauhallisia päiviä oman taloyhtiön tenniskentällä pelaillen ja rennosti altailla löhöillen. Sitten oli päiviä, jolloin suuntasimme vuokraamallamme autolla eri kohteisiin pitkin Aurinkorannikkoa. Ja oli päiviä, jolloin loikoilimme läheisellä rannalla Playa Carvajalilla, lounastimme rantaravintolassa tai teimme ruokaa kattoterassillamme ja pulahdimme välissä uima-altaassa.

 

Vuokrasimme koko reissumme ajaksi auton Avis-autovuokraamosta, joka sijaitsi sopivasti Fuengirolan rantakadun varrella. Suosittelen auton vuokraamista isosta kansainvälisestä autovuokraamosta, sillä Fuengirolasta löytyi paljon myös pieniä yksityisiä firmoja, joiden toiminnasta ja rehellisyydestä ei ole takuuta. Aviksella homma toimi hyvin. Oli kätevää,  niinkuin tietysti muillakin kansainvälisillä autovuokraamoilla, että auton sai palautettua eri paikkaan, mistä sen haki.  Vuokrasimme auton Fuengirolasta ja saimme palauttaa sen Malagan lentokentän Avikseen.

 

Käyntikohteitamme olivat:

 

  • Malagan vanha kaupunki
  • Puerto Banuksen huvivenesatama
  • Marbellan ranta-alue 
  • Mijaksen valkoinen kylä 
  • Fuengirolan keskusta 
  • Ostoskeskukset la Canada Marbellassa ja Miramar Fuengirolassa
  • Fuengirolan keskusta 
  • Benalmadenan Puerto Marinan kaunis huvivenesatama 
  • Benalmadenan tivoli

Ainakin Benalmadenasta, Mijaksesta, Marbellasta ja Puerto Banuksesta on tulossa juttua myöhemmin.


 

Fuengirolassa on letkeä tunnelma. Kaupunki on sopivan kokoinen leppoisan rantalomailun, shoppailun ja ravintoloissa syömisen yhdistämiseen. Los Boliches-kaupunginosa on erityisesti suomalaisten suosimaa ihan jo suomalaisten asuttamien vuokrahuoneistojen osalta, mutta itse Fuengirolan keskustassa ja rannoilla sai kuitenkin välttyä suomalaisten pölpötykseltä ja tuntea olevansa ihan kansainvälisessä turistikohteessa.

 

Näin pitkällä matkalla huomasi, miten ihanaa on, kun ei tarvitse kiirehtiä mihinkään. Jos päiviä on rajallisesti, esimerkiksi vain viikko, voi paljon asioita jäädä huomaamatta. Nyt ei tarvinnut säntäillä mihinkään. Esimerkiksi kun tutustuin Fuengirolan keskustaan yhtenä ensimmäisen viikon päivänä, petyin hieman, koska minulle jäi sellainen käsitys, että Fuengirolan keskustassa ei ole oikein mitään eikä vaatekauppojenkaan valikoima ole kovin kummoinen. Sitten toisella kerralla, itse asiassa ilta aikaan, kun olimme menossa illalliselle, huomasinkin, että olin vahingossa jättänyt katsastamatta suuren osan alueesta. Lopulta löysinkin liudan toinen toistaan ihanampia pikkukatuja putiikkeineen ja kahviloineen.

 

Fuengirolassa kaupat viettävät siestaa noin klo 14-17 välisenä aikana. Ostoskeskukset, kuten Miramar ja El Cortes Ingles ovat kuitenkin avoinna siestankin aikaan. Miramar Shopping Centre on iso laitos. Se sijaitsee Fuengirolan itäpäässä uuden jokipuiston lähellä. Miramarista löytyy laaja valikoima kansainvälisiä ja espanjalaisia kauppoja, kuten Bershka, Blanco, Stradivarius ja Zara sekä kiva, edullinen laukkukauppa Parfois. Luksusmerkkejä ei täältä kuitenkaan löydy. La Canada-ostoskeskuksessa Marbellan lähellä on niitä enemmän.

 

 

 

Turistikohde on kuitenkin turistikohde. En lähtenyt Fuengirolasta hakemaankaan muuta. Tämän matkan tarkoituksena oli viettää leppoisaa aikaa ilman stressiä siitä, että pitäisi koko ajan tehdä hirveästi ja kierrellä kaiken maailman nähtävyyksiä. Kulinaaristen nautintojen osalta reissu jäi siis melko laihaksi, etenkin kun olimme perhereissulla, ja kaikkien, niin lasten kuin aikuistenkin tarpeet tuli huomoida tasapuolisesti. Parhaat ruoat saimme omalla terassillamme ja Benalmadenan huvipursisatamassa Puerto Marinassa, josta julkaisen jutun myöhemmin.

 

Barcelonassa useasti vierailleena, ja sen ruokakulttuuriin rakastuneena, en odottanutkaan Fuengirolasta samaa. Etelä-Espanjan ruokakulttuuri eroaa tietysti pohjoisesta paljonkin. Vaikka täälläkin oli tapas-ravintoloita, eivät ne päässeet lähellekään Barcelonan tasoa. Nyt söimme usein kalaa, joka onkin luonnollisesti pääosassa ranta-lomakohteen ruokatarjonnassa.

 

Muistan myös, miten ensimmäisen Barcelonan reissuni ruoka-annista ei ole minkäänlaista muistikuvaa, ja hyviä ruokapaikkoja oli vaikea löytää. Mutta jo seuraavalla reissulla oli tässäkin asiassa viisaasti. Sama pätee Aurinkorannikkoon, seuraavalla kerralla voi jo lähteä metsästämään kulinaarisia nautintoja. Laadukkaita ruokapaikkoja varmasti löytää, kun ottaa asioista selvää. Usein hotelleissakin osataan ihan hyvin antaa ravintola-suosituksia, mutta nyt tässä miedän tapauksessa sellaista ei kuitenkaan ollut saatavilla. Suurin ero näiden kahden lomakohteen välillä on mielestäni ehkä se, että siinä missä Barcelona on ravintolatarjontoineen kaikkineen nuorekas trendikohde, on Fuengirola kaiken kansan kohde.

 

 

 

 

 

Meidän reissulla ruokakauppojen, supermercadojen, valikoimat tulivat erittäin tutuiksi. Hintataso oli  suomalaiselle tietenkin alhainen, ja valikoimat hyvät etenkin tuoreen lihan ja kalan osalta. Kasvisten osalta olin hivenen yllättynyt valikoimien suppeudesta. Esimerkiksi yrttejä, kuten minttua, oli huonosti saatavilla, ja kun Suomessa on tottunut, että sipulilajikkeitakin on useita vaihtoehtoja esillä, ei Fuengirolan ja Benalmadenan kaupoissa ollut välttämättä kuin yksi lajike. Kävimme siis matkamme aikana useissa niin pienemmissä kuin suuremmissakin marketeissa Fuengirolan ja Benalmadenan alueella. Suomalaisten kauppojen ja raaka-aineiden puhtauteen tottuneena, ei ruokatuotteiden taso tässä suhteessa ollut ihan samalla tasolla kuin Suomessa. Ulkomailla ollessa tulee oltua kuitenkin hiukan varautuneempi hygieeniassa. Kaiken kaikkiaan Fuengirolassa on kuitenkin helppo lomailla, kaupoista löytyy kaikki tarvittava, ja niissä on helppo asioida. Siksi kaupunki varmaan onkin myös suomalais-turistien suosiossa.

 

Voisin myös aivan hyvin ostaa eläkepäiviksi loma-asunnon Costa del Solin alueelta, sillä asuntojen hinnat ovat alhaisia, eläminen huikean paljon halvempaa ja aurinkoisia päiviä riittää vuoden ympäri. Kulttuuri on länsimaistunut ja nyt jo Etelä-Espanjassakin on tietotekninen osaaminen kehittynyt. Turistin näkövinkkelistä, ei tietenkään kaikkea näe. Esimerkiksi Espanjan talouskriisin näkyvyydestä en muuta osaa sanoa, kuin mitä asuntoilmoituksia seuranneena huomasi, että ainakin hinnat ovat todella alhaisia edelleen. Matkan aikana tulikin haaveiltua useaan otteeseen loma-asunnon ostosta Andaluciasta. Tietenkään kaikki ei aina toimi, kuten meidän asunnon wifi-yhteys, jota ei kuukauden loman aikana saatu toimimaan palvelun hitaudesta johtuen. Loppujen lopuksi olikin ihan hyvää vaihtelua elää kuukausi ilman nettiä, mutta samalla huomasi, miten tärkeä osa elämää netti nykyään on, ja miten ilman sitä on oikeasti kaiken suunnittelu hieman vaivalloisempaa. Tuli kuitenkin todistettua, että ilmankin tulee toimeen ja samalla voi laittaa aivot hetkeksi täysin narikkaan.

 

 

 

 

Matkakertomus on blogistani nimeltä Kulinaarikatti: kulinaarikatti.blogspot.fi

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0037870407104492|1716419443.316|1716419443.3122