Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Pilvenpiirtäjiä ja kieltolakeja

Kirjoittaja: moona01
Kohdemaa: Singapore
Kohde:
Kirjoitettu: 30.1.2014
Muokattu: 6.2.2014
Lukijoita: 3128

Singapore on 3,1 miljoonan asukkaan kaupunkivaltio, jossa asukkaat ovat pakkautuneet pienelle 646 m2 alueelle. Aasiassa jonkin verran matkanneena Singaporen siisteys ja asioiden sujuvuus sai aluksi hämilleen. Lentokentän passintarkastus, taksimatka hotelille, liikenne... kaikki sujuu kuin rasvattu! (Changin lentokenttä on muuten valittu maailman parhaaksi lentokentäksi ja täytyy kyllä sanoa, että lentokenttä on maineensa veroinen.) Singapore on myös kieltolakien luvattu maa - joka paikassa on ohjetauluja miten kyseisellä paikalla tulee käyttäytyä: älä juo metropysäkeillä ja metroissa, älä roskaa, älä jauha purukumia, älä kuljeta haisevia Durian-hedelmiä julkisissa kulkuvälineissä...ja lista jatkuu! Ihmisille annetaan jatkuvasti konkreettisia ohjeita, kuinka elää. Singapore on täten helppo paikka olla ja vierailla!

Paras tapa kaupungilla liikkumiseksi on mielestäni metro. Metrossa matkustaminen on helppoa, sillä metron seinässä näkyy kartta, joka opastaa vaihtuvin valoin jäämän oikealla pysäkillä pois sekä poistumaan oikeasta ovesta ulos. Lisäksi metrossa on erikseen vielä pysäkkinäyttö sekä kuulutukset. Metrolippuja saa ostaa metroasemien automaateilta samoin kuin bussilippuja. Mennessäsi metroon tai bussiin sinun pitää vilauttaa lippua lukijassa ennen ja jälkeen matkan.

Hotellimme City Bayview ei ollut hääppöinen, mutta menetteli tällaiselle tottuneelle matkailijalle, joka ei muutenkaan paljoa hotelleista välitä.

Kuva hotellihuoneesta

 

Hienompiakin hotelleja kaupungista olisi löytynyt....

marinabaysands

(Kuva Marina Bay Sands -kasinohotellista täältä)

Kaupungin keskusta oli maineensa mukaisesti siistiä aluetta, mutta Little Indiassa kävellessä huomasi, että siisteys ei ulottunut syrjemmällä sijaitseviin kaupunginosiin.

Iltapäivällä kävelimme pääkadulla Orchard Roadilla, jossa myöskin oli ostoskeskuksia toinen toisensa perään ja kadun läpi kahlaaminen oli siitä johtuen hidasta.

Singaporesta jäi mielikuva tehokkaana ja modernina shoppailuparatiisina , josta löytyy mielin määrin ravintoloita, aktiviteetteja, nykyaikaista menoa ja jossa puhutaan englantia hyvällä tasolla.

 


Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0028738975524902|1696166261.7504|1696166261.7476