Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Grönlanti (2009 - risteily Islannista Grönlantiin, Kristina Cruises)

Kirjoittaja: tonijackman
Kohdemaa: Grönlanti
Kohde:
Kirjoitettu: 14.12.2013
Muokattu: 14.12.2013
Lukijoita: 3043

Matka Grönlantiin, osa I (15.7.2009)

Tunnisteet: 
Lyhyt matkapäiväkirja risteilyltä Reykjavikista Kangerlussuaqiin, 15.7. - 25.7.2009

"Lähde huikealle risteilylle Grönlantiin. Retki kulkee Islannin Reykjavikista Grönlannin Kangerlussuaqiin tai toisinpäin tahi koko ringin nauttien. – Islannin nykyaikaa elävä, tuhannen vuotta sitten ”savuavan” vuonon rannalle syntynyt Reykjavik tulee tietysti katsastetuksi. Päivä merellä erottaa Islannin ja viikinkien ”vihreäksi maaksi” ristimän Grönlannin, paikallisille Kalaallit Nunaat. Lindenowinvuono ja Prinssi Christianin salmi ovat maisemaa, toisenlainen maailma. Qaqortoq on grönlantilaisittain jo asutuskeskus, väkeä peräti 3100 henkeä! Lähetyssaarnaajien perustama Nuuk on jääsaaren pääkaupunki, Katuaq taas kulttuurikeskus, paikallisesta elämänmenosta kiinnostuneelle tosi aarreaitta. Evighedsfjorden eli ”ikuisuusvuono” ja Ilulissat, ”jäävuoret” tulevat nähdyksi – jälkimmäinen, tanskalaisittain Jakobshavn, on Grönlannin suosituin turistikohde pitkän jäävuonon ja jäisten maisemiensa vuoksi. Sisimiutin satama- ja kauppakeskuksen torilta voi löytää vaikkapa hylkeen, myskihärän tai – tietysti – valaan lihaa. Viimeistään täällä huomaat, että asumukset eivät todellakaan ole igluja ja että kajakit ovat vaihtuneet moottoriveneisiin. Opit myös, että eskimoa tulee kutsua inuitiksi ja että Reykjavikissa ei kannata odottaa junaa. – Sanovat, että Grönlannin ”arktinen paratiisi” ei jätä ketään kylmäksi."

Risteily M/S Kristina Reginalla:
Reykjavik - Qaqortoq - Narsaq - Nuuk - Evighedsfjorden - Ilulissat - Sisimiut - Kangerlussuaq.
http://www.kristinacruises.com/

15.7.2009 Reykjavik, Islanti 

Istun lentokentällä ja oloni on yllättävän tyyni, olen matkallani taas ja mietin pääsenkö yhtä korkealle kuin edellisellä Kristina-risteilylläni. Mutta sitten lopulta kun lentokone saapuu idästä Islannin vihreän saaren yläpuolelle ja kaartaa Keflavikin lentokentän yllä tunnen sen nousevan taas - se odotuksen ja hienon fiiliksen tunne joka aina matkoillani seuraa, mutta nyt se on jotain erilaista, koska olen käynyt täällä aiemmin ja odotan niin valtavasti sitä olotilaa. Ja positiivinen jännitys purkautuu valtavana energiana joka tulvii koko vartaloni läpi samalla hetkellä kun astun lentokentän ovista ulos. Askeleet ovat pitkät ja keveät ja olen täällä jälleen!!! Hengitän auringonpaisteista ilmaa, vedän syvään henkeä ja tajuntani laajenee. Nyt elämä on parasta huumetta!

Matka Keflavikista Reykjavikiin kestää bussilla 45 minuuttia, aivan liian pitkään koska tahtoisin jo nopeasti saada matkatavarat laivaan ja päästää sydämeni irti Reykjavikin öisille kaduille... Bussissa katselen ohikiitäviä maisemia, samoja kuin jotka lopettivat unelmani kaksi vuotta sitten. Ja nyt ne olisivat alkupisteenä uudelle matkalle... Matkalle jolta odotan niin paljon...

Laivassa minua odottaa tuttu hytti ja tunnen taas tieni, aivan kuin elämässäni viime aikoina. Johdatus. Ei. Kohtalo. Eikä sekään. Jotain niin omituista ja mystistä etten tiedä sitä itsekään, mutta heittäydyn silti siihen, sen virran vietäväksi. Kiirehdin nopeasti noutoruokaravintolaan ja kiireestä huolimatta tällä kertaa syön ja juon arvokkaasti istuen yksin pöydässäni... Tilaan tarjoilijalta pullon hyvää valkoviiniä ja nautin tästä hetkestä.

lue lisää täältä

http://maailmapalaa.blogspot.fi/2009/07/matka-gronlantiin-osa-i-1572009.html 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0028259754180908|1708597526.8362|1708597526.8334