Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia Gambia

The Gambia (2008)

Kirjoittaja: tonijackman
Kohdemaa: Gambia
Kohde:
Kirjoitettu: 14.12.2013
Muokattu: 14.12.2013
Lukijoita: 2995

The Gambia

Tunnisteet: 
Matkakertomus Gambiasta, 10.4. - 17.4.2008

Buffalo Soldier, Dreadlock Rasta:
There was a Buffalo Soldier in the heart of America,
Stolen from Africa, brought to America,
Fighting on arrival, fighting for survival.
- Bob Marley


Lentokoneen ikkunasta näkyy Länsi-Saharan rannikkoa ja pian alkaa oikea Afrikka. Lennämme yli Dakarin ja lopulta lähestymme Gambia-joen suistoa. Kone iskeytyy Banjulin kansainvälisen lentokentän ainoalle, hieman pomppuiselle kiitoradalle. Astun ulos koneesta ja iltapäivän kuuma Afrikan ilma lyö vastaan. Aurinko tuntuu polttavalta ja paistaa niin kohtisuoraan että on vaikea löytää varjoa jopa puiden alta. Passintarkastus sujuu ongelmitta, mutta ensimmäiset ongelmat alkavatkin heti kun matkatavarat saapuvat. Olin jo lukenut varoituksia bumstereista ja yli-innokkaista paikallisista, jotka tarjoutuvat tekemään vaikka mitä saadakseen muutaman Dalasin. Tuskin ehdin ottamaan matkalaukkua hihnalta, kun pari tummahipiäistä kaveria tulee noutamaan laukun kädestäni, siis vastusteluista ja kielloistani huolimatta he väkisin repivät laukun minulta ja lähtevät työntämään sitä eteenpäin. Pienen tappelun jälkeen saan laukut takaisin itselleni
mutta turvatarkastuksen jälkeen sama homma toistuu taas ja taas joku retuuttaa laukkuani kohti bussia. Tämän jälkeen tämän 20 metrin matkan jälkeen "avulias-Aatumme" on käsi kourassa ja pyytää kahta euroa. Kieltäydyn maksamasta, koska enhän ollut pyytänytkään mitään kantoapua. Jälleen väitellään kovasti ja huomaan saman tilanteen toistuvan lähes jokaisen turistin kohdalla. Suurin osa maksavat jupisten ja kiroten, mutta minä en anna periksi. Tämän jälkeen tapahtuu sitten seuraavaa. Bussin vieressä on toiset kaverit, jotka lastaavat laukut autoon. Tällä kertaa eteen ilmestyy taas käsi, ja pyytää kahta euroa. Siis siitä että nosti laukun autoon! Kieltäydyn jälleen maksamasta ja nyt alkaa oikeasti jo kiehumaan. Jos koko viikko tulee olemaan tällaista, niin sitten menee kyllä hermot. Pidän edelleen pääni, että koska en ole tilannut mitään apua, niin ei siitä tarvitse maksaakaan. Suurin osa suomalaisista ei tätä kuitenkaan tajua vaan raottavat rahapussiaan ja maksavat sen mitä nämä häikäilettömät tyypit pyytävät. Tämän jälkeen en ihmettele yhtään, että suuri osa turisteista ei uskalla enää poistua hotelleistaan kun kokevat tällaisen vastaanoton jo lentokentällä. (loppujen lopuksi tällaista bumsterointia onneksi esiintyi vain turistialueilla, eli noin kilometrin säteellä hotelleista, kun pääsi siitä irti, niin sitten alkoi aito afrikka)
Lue loput täältä..  http://maailmapalaa.blogspot.fi/2008/04/gambia.htmlhttp://maailmapalaa.blogspot.fi/2008/04/gambia.html

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0030200481414795|1696150638.8863|1696150638.8833