Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia Kambodza

Kambodzha; Siem Reap

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Kambodza
Kohde: Siem Reap
Kirjoitettu: 27.1.2008
Muokattu: 23.2.2008
Lukijoita: 11330

Kambodzha; Siem Reap

 

Vuosi sitten, juuri joulun alla, lähdimme reissuun matkakohteina Bangkok- Siem Reap- Hua Hin.

Thaimaassa olimmekin vierailleet aikaisemmin ja siitä syystä juuri erityisesti tuo Kambodzhan osuus (Siem Reap) meitä kiinnosti enemmän.

Odotimme matkaa ja odotuksemme palkittiin monin kerroin!

Kambodzha on maa, jonne uskoisimme palaavamme vielä joskus uudestaan.

Siirtyminen 80 paikkaisella pienkoneella kesti vajaan tunnin verran Bangkokista Siem Reapiin. Kambodzhan maahantulomuodollisuudet huvittivat meitä… J

Se, minkälaisia tuntemuksia Kambodzha meille tarjosi, on aika ristiriitainen; tarkoitan Kambodzhan lähihistoriaa kaikkine kauheuksineen. Matkan aikana altailla auringon lämmössä makoillessani luin kirjaa, jonka lentokentältä ostin (Children of Cambodia´s Killing Fields) – en osaa kuvailla sitä tunteiden myllerrystä, jota mielessäni liikkui! Koin, että minä onnellinen suomalainen en todellakaan ole aikaisemmin ”ihan oikeasti” tajunnut, mitä kauheuksia ihana, ystävällinen Kambodzhan kansa on lähimenneisyydessään joutunut kokemaan. Näistä Pol Potin hirmuhallinnon ajoista oli Siem Reapissa muistuttamassa ihmisten luita ja pääkalloja sisältävä muistomerkki. Sen rinnalla tunsi itsensä sanattomaksi; otin siitä valokuvan, vaikka tunsin tekeväni jotakin sopimatonta…  Yhä edelleenkään ei ole suositeltavaa lähteä omille teilleen kulkemaan metsiin, sillä miinavaara on arkipäiväistä todellisuutta!

 Uskon, ettei sellaista matkaajaa olekaan, joka ei olisi ymmällään ihastuksesta käydessään massiivisella Angkor Watin alueella. Sanoinkuvaamaton kokemus! En voi lakata ihmettelemästä, miten nuo kaikki rakennelmat kaiverruksineen ja veistoksineen on kyetty tekemään silloin TUHAT vuotta sitten! – Ja miten ne ovat säilyneet meidän päiviimme saakka! Se on paikka, joka on itse koettava ja nähtävä!!

Mieleenpainuva kokemus oli myös veneretki Tonle Sapin järvellä. Näimme jokapäiväistä ”ihan aitoa” kambodzhalaista elämää järven rantamilla, jossa koko kylä ”koostui” huterista hökkeleistä, jotka kelluivat veden pinnalla ja kävimme vierailemassa myös kelluvassa kyläkoulussa. Ihmiset ovat niin onnellisia ja tyytyväisiä, vaikka heillä on niin kovin onnettomat olosuhteet…

 Kambodzhalainen ruoka oli aivan äärettömän maukasta! Vinkkinä teille Siem Reapiin menijöille: käykää syömässä ravintoloissa nimeltään Dead Fish ja Red Piano! Niistä tuli meidän ehdottomia suosikkipaikkoja!

Mikäli Sinulla on jotain kysyttävää liittyen vierailuumme Siem Reapissa, niin laita toki kysymyksiä tuonne kohtaan "kommentit". Pyrin vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

Kyllä maailma on täynnä mitä mielenkiintoisimpia paikkoja! Tämän vuoden puolella käymme vielä neljässä, meille uudessa matkakohteessa ja lupaan kirjoittaa niistä jokaisesta fiiliksiä näille sivuille!

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!(Lisätty: 27.1.2008)


(Lisätty: 27.1.2008)


(Lisätty: 27.1.2008)

Kelluvaa kylää...
(Lisätty: 13.2.2008)

Usko tai älä, mutta tämä on bensa-asema!
(Lisätty: 13.2.2008)

Lapset kotinsa pihalla.
(Lisätty: 13.2.2008)

Erään talon huussi...!
(Lisätty: 13.2.2008)

Tässä kelluvassa kyläkoulussa vierailimme...
(Lisätty: 13.2.2008)

Angkor Thomissa kasvot seuraavat kulkuasi minne tahansa menetkin...
(Lisätty: 13.2.2008)

Viidakko on ottanut vallan Ta Prohmin alueella. Ihan uskomaton paikka tämäkin!
(Lisätty: 13.2.2008)

Kommentit

sei11ja - 30.1.2008
Olet oikessa, maailma on kyllä täynnä mitä mielenkiintoisempia paikkoja. On myös kivaa kun ihmiset viitsivät kirjoittaa matkakokomuksistaan.

mapy - 3.2.2008
Hyvä tulee lisää matkakertomuksia kuvineen =)

ittam - 14.9.2008
Tervehdys,
Olemme lähdössä vaimoni kanssa marraskuussa Kambodzhaan yhdistelmä matkalle. Kysymys kuuluukin, että otitteko malaria lääkityksen matkallenne? Suositus on ohjeitten mukaan, että lääkitys on päällä.

Terveisin,

Matti

santtu - 15.9.2008
Kyllä meillä oli Lariam-malarialääkitys päällä. Iltaisin oli hieman itikoita, joten lääkitys ei varmaankaan ole turha.
Mikäli tulee mieleen muita kysymyksiä niin vastailemme mielellämme parhaamme mukaan.
Oikein mukavaa matkaa...! Kateeksi käy...

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.017781972885132|1709149370.3937|1709149370.3759