Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia --- Select ---

Suomessa etsimässä ulkomaiden tunnelmaa

Kirjoittaja: pampula
Kohdemaa: --- Select ---
Kohde: Ruotsinkielinen rannikko
Kirjoitettu: 13.5.2013
Muokattu: 26.6.2013
Lukijoita: 2551

PorvooFiskars Poden kroonista matkakuumetta joka välillä yltyy niin kovaksi että matka on kehitettävä jostain vaikka lomaa ja muutenkaan mahdollisuuksia lähtöön ei ole. Aina ei ole pakko mennä kauas. Ruotsinkielisellä itä-  ja länsirannikolla käydessä tunnelma on yllättävänkin erilainen kuin muualla eteläsessä Suomessa. Jo se, että suurin osa ihmisistä puhuu ruotsia, tekee tunnelman erilaiseksi.

Karjaalta löytyi tosi kiva kahvila, Serendipity Art-Cafe osoitteessa Köpmansgatan 30. Tunnelma on omaa luokkaansa. Kaunis puutarha ja sisällä vanha puuliesi ja muutenkin menneen ajan tunnelmaa hipahtavassa hengessä. Junayhteydet Helsingistä Karjaalle olivat hyvät mutta kannattaa olla tarkkana ettei mene Intercity-junalla, se kun tulee paljon kalliimmaksi.

Fiskars on yksi suosikeistani. Kahvila Vanha Meijeri osoitteessa Suutarinmäki 7 on käymisen arvoinen paikka. Herkulliset kakut ja lounas sekä kaunis ympäristö.

HelsinkiTammisaaressa kysyin neuvoa lounaspaikoista mutta nainen ei puhunut kuin ruotsia mutta ymmärsi suomea. Oma tilanteeni taas oli päinvastainen... Nainen sanoi että voin puhua suomea mutta itse puhuu vain ruotsia ja näin pärjättiin.

Joskus voi olla turistina myös omassa kaupungissaan, tässä tapauksessa Helsingissä. Ystäväni sai työn puolesta liput turistikiertoajelulle ja se oli yllättävän kivaa. Kaupungin historiassa oli paljon aukkoja ja tutut paikat alkoivat näyttää uusilta kun sai kuulla taustaa.

Toinen ikisuosikki on Porvoo. Talvella siellä on oma tunnelmansa, samaa ei voi sanoa kaikista kaupungeista jotka muuttuvat lähinnä harmaiksi.

Kuvat:

www.flickr.com käyttäjältä Esaskar (Fiskars)

www.regus.fi (Helsinki)

www.imagepark.biz (Porvoo)

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038039684295654|1696150006.5549|1696150006.5511