Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

MARBELLASSA KESÄKUUSSA 2012

Kirjoittaja: merja
Kohdemaa: Espanja
Kohde: Marbella
Kirjoitettu: 19.2.2013
Muokattu: 19.2.2013
Lukijoita: 5406

Hei taas pitkästä aikaa kaikki matkailijat! Tämä vuosi on ollut hyvin kiireinen, ja viimekesäisestä Marbellan matkastakaan en ole ehtinyt vielä aiemmin kirjoittaa, mutta kesästä haaveillessa ja samalla viime kesän aurinkoisia tunnelmia muistellessa ajattelin nyt hieman kertoa kyseisestä matkakohteesta.

Tämä matka poikkesi jo etukäteen ajateltuna aiemmista matkoistamme siinä, että tällä kerralla tarkoituksemme oli lähinnä keskittyä lepäilemiseen siistissä ympäristössä. Eli tarkoitus oli pääasiassa ottaa aurinkoa, lepäillä rantatuolissa, lukea kirjoja, käveleskellä illan tullen ja katsella ihmisiä, syödä hyvin jne. Siihen tarkoitukseen Marbella osoittautuikin loistavaksi kohteeksi! Ympäristö todella oli siistiä, ja alueella oli erinomaisia ruokapaikkoja, myös hyvin suosittuja tapas-baareja. Etenkin erään suositun tapas-baarin tarjonta oli kerrassaan herkullista. Siellä oli myös se hauska tapa, että tarjoilija kierteli tapas-tarjottimet kädessään pöydissä kysymässä ja näyttämässä, haluaisivatko asiakkaat ottaa aina kustakin lautasesta jotain omalleen nautittavaksi ja maisteltavaksi. Voi että niitä erilaisia ja kielen mukanaan vieviä tapaksia!

Etukäteen muuten joillakin sivustoilla mainittiin Marbellan olevan kallis kohde, mutta tämä väite ei ainakaan meidän kokemamme mukaan pitänyt ollenkaan paikkansa! Ruuat ja juomat olivat ihan samanhintaisia kuin muissakin käymissämme turistikohteissa.

Arvasimme kuitenkin jo etukäteen, ettemme jaksaisi koko lomaa vain oikein laiskottelemalla laiskotella, joten olimme varanneet jo etukäteen paikat opastetulle päivän mittaiselle retkelle. Retken määränpää oli Granadan kaupunki ja tarunhohtoinen Alhambra! Tämä todellakin kannatti! Osallistuimme isangoo-nimisen matkanjärjestäjän retkelle. Opastus oli sekä englannin että saksan kielellä. Matka linja-auton kyydissä Marbellasta Granadaan vei noin kaksi tuntia yhden pysähdyksen kanssa.

Granadaan päästyämme saimme ensin itse tutustua omatoimisesti Granadan kaupunkiin, ja sitten halukkaat saivat osallistua etukäteen järjestettyyn ruokailuun eräässä ravintolassa. Tämän jälkeen nousimme ryhmänä linja-auton kyydillä ylös Alhambraan, missä meille oli järjestetty opastus koko Alhambran kierrokselle. Tavallisesti matkaillessamme olemme omatoimisesti tutustuneet museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin, mutta nyt täytyy sanoa, että syytä oli kyllä osallistua etukäteen varatulle opastetulle kierrokselle, sillä tuskin olisimme löytäneet oikeaa porttia juuri täsmälleen oikeaan aikaan, jotta olisimme päässeet sisälle juuri tiettyihin Alhambran kohteisiin. Tämä reissu kannatti, sillä se oli koko matkan kohokohta!

Ajelimme yhtenä päivänä paikallisen linja-auton kyydillä myös Miljonääriäideistäkin tuttuun paikkaan, nimittäin Marbellassa sijaitsevaan Puerto Banukseen, jossa sijaitsee huvijahtisatama ja joka on ilmeisesti rikkaiden suosima alue. Tuo alue ei kuitenkaan meihin tehnyt minkäänlaista vaikutusta, tai no ennemminkin tekihän se sellaisen vaikutuksen, että meitä harmitti, miksi turhaan olimme tulleet sinne pällistelemään, kun ei ollut mitään pällisteltävää. Jotenkin koko alueesta jäi hyvin ”tekemällä tehdyn” tuntuinen olo: kaikki oli kyllä hyvin siistiä ja kliinisen tuntuista, mutta mitä muuta? Satamassa oli kyllä muutama ökypursi, ja rannalla joku käynnisteli Corvetteaan, mutta mitä sitten?

Kokonaisuudessaan matkamme oli kyllä onnistunut ja olimme tähän matkaamme tyytyväisiä! Lennot ja hotellin olimme jälleen kerran varanneet Matkailijat.netin välityksellä. Ensin olimme lentäneet Malagaan, jonka lentokentällä meitä oli vastassa odottamassa etukäteen varaamamme taksi, jolla sitten hurautimme Hotel Fuerte Miramar Spa –nimiseen hotelliin. Hotellissa oli muuten erinomainen ja todella runsas aamiaistarjoilu! Alkukesällä aurinko paistoi joka päivä ja oli lämmintä, mutta mereltä käyvän tuulen ansiosta ilma ei ollut niin tukalaa kuin monissa muissa ns. aurinkokohteissa. Kotiin palasimme ruskettuneina ja levänneinä!

Adios! Hasta luego!

Merja

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Aamiaisella uima-altaan reunalla
(Lisätty: 19.2.2013)

Flamencoa rantabulevardin varrella
(Lisätty: 19.2.2013)

Juhlat pian alkamassa
(Lisätty: 19.2.2013)

Plaza de los Naranjos
(Lisätty: 19.2.2013)

Feriakulkue alkamassa Granadassa
(Lisätty: 19.2.2013)

Käykää ihmeessä tässä tapas-baarissa
(Lisätty: 19.2.2013)

Tässä niitä kielet mennessään vieviä tapaksia
(Lisätty: 19.2.2013)

Rantabulevardin aamulenkkeilijöitä
(Lisätty: 19.2.2013)

Marbellassa on siistiä
(Lisätty: 19.2.2013)

Granadan basaareilla
(Lisätty: 19.2.2013)

Kommentit

sei11ja - 27.2.2013
Olipa taas kerran kivan tuntuinen matka.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0029969215393066|1718674542.378|1718674542.375