Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Pohjois-Espanjan neitseelliset rannat

Kirjoittaja: eveliina
Kohdemaa: Espanja
Kohde: Asturia, Galicia
Kirjoitettu: 11.1.2013
Muokattu: 11.1.2013
Lukijoita: 5453

Muutama kilometri reippailua ja sen päälle loikoilua autiolla rannalla. Ei kioskeja, kaupustelijoita, aurinkovoiteen tuoksua eikä hälinää. Vain laineiden liplatusta tai aaltojen kohinaa, merilintujen rääkäisyjä ja rantakasvien vienoa tuoksua. Espanjan pohjoisrannikko on oiva paikka päästä eroon kiireestä ja miksei myös kiloista.
Jos sinulla on auto ja aikaa, lähde liikkeelle Kantabrian rannikolta ja etene Asturian kautta Galiciaan. Ellei aikaa liikene viikkotolkulla, kannattaa Kantabria jättää ja lähteä Asturian länsirannikolta. San Esteban de Praviasta alkaa helppo 10 kilometrin reitti, jonka varrella on paitsi rantoja myös upeita näköalapaikkoja ja kappeleita.
Matka jatkuu kaunista rantatietä pitkin, ohi Cudilleron eriskummallisen kylän, joka on rakennettu jyrkkään, puolikaaren muotoiseen kallioseinämään. Novellanassa kannattaa pysähtyä ja tehdä lyhyt reitti Hiljaisuuden rantaan (Playa de Silencio), jonne pääsee kapuamalla pystysuoralta kallioseinämältä laskeutuvat portaat. Vihreää rannikkoa (Costa Verde) edetessäsi ohitat toinen toistaan viehettävämpiä kyliä, joista alkaa kivoja rantareittejä.
Galician kuuluisin rantakaistale on Kuoleman rannikko (Costa da Morte). Luonto on siellä yhtä vehreää kuin Costa Verdellä, mutta karikkoiset vedet ovat vaatineet uhreikseen lukuisia laivoja.
Myös Costa da Mortella on paljon patikoitavaa. Camellesta Laxeen kulkevalla reitillä on useita suojaisia poukamia, joita reunustaa valoinen hiekka. Kuljet myös muutaman laajan hiekkarannan poikki ennen kuin saavut pieneen Laxen kalastajakylään.
Kuoleman rannikolla on myös pyhiinvaellusreitin päätepiste, Maan loppupisteen majakka (Faro de Finisterre).
Espanjan reittikuvaukset löydät Topwalks-sivustolta.

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Playa Silecio
(Lisätty: 11.1.2013)

Playa de Xilo
(Lisätty: 11.1.2013)

Playa de Arnado
(Lisätty: 11.1.2013)

Playa de Lourido
(Lisätty: 11.1.2013)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0032780170440674|1696153863.7974|1696153863.7942