Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Saanko mina kusua sinulta uksi kusumus?

Kirjoittaja: egypti
Kohdemaa: Egypti
Kohde: Sharm el Sheik
Kirjoitettu: 10.12.2010
Muokattu: 10.12.2010
Lukijoita: 6004

SHARM EL SHEIK / EGYPTI

Sharm el Sheik on käytännössä ruskeaa hiekkaa jonne on rakennettu viimeisen päälle turismin ympärillä pyörivä keinokasteltu ikuisesti laajeneva rakennustyömaa.    Kaikki aito on laitettu pinnan alle punaiseen meren jossa snorklaajalle tai sukeltajalle avautuu häkellyttävä valon sekä luonnon värien ilotulitus ja meren ympäröivä kirkkaus. On kuin uisi auringon  täyttämässä akvaariossa. Mikä on tuon mitä moninaisemman väriskaalan tarkoitus? Miksi härmän made ja muikku murjottaa kotivesissämme niin arkisen harmaana?

Shopping tipsit:

Tämä tuntuu hieman oudolta. Jopa apteekissa nuori  käytettyjen autojen kauppiaan näköinen roku iskee itikkamyrkylle tai mille vaan triplahinnan. Vaikka vain tiedustellessasi onko haluamaasi tuotetta edes olemassa kahden sekunnin päästä kyseinen tuote on jo paketissa, hinta lyötynä kassakoneesen, myyjän käsi ojossa ja toisessa vaihtorahat valmiina.Keere on vaikka hetki sitten sama tyyppi valitteli ennen sinua venäjän suprelaihoille lähes varjoa jättämättömille kaunokaisille ihmeissään, että miksi kaikilla turisteilla on niiiin kiire. Mutta nyt on kiire tiskin toisella puolella ja saada rahat liiviin ja nopeasti.

Turistivirran tasaisesti  lipuvana eri kansallisuuksien täyttämänä massana sahaa edestakas muutamaa kylän katua punakka herrakansa lompakot pullollaan ja sekuntti sitten eteesi hyppäämä kauppias on omasta mielestään  ehdottomasti elämäsi paras kaveri joka haluaa 'kusua sinulta yksi kusumus'.

On kuitenkin ymmärrettävä, että kyse on leivästä ja sitä kautta selviämisestä. Hotellisiivoaja ansaitsee 50 egee kuussa. Kaikki 'paikalliset' ovat muualta tulleita miehiä jotka asuvat usein noin 10 hengen luukuissa. Naisia ei näy missään. Heidän paikkansa on kotona. Työaika on 7 päivää viikossa kellon ympäri.

Elä mene shokkiin! Ota rauhallisesti!

Retket:

Retket ovat onnistuessaan hauskoja. Raivostuttavinta on vain itse niille lähteminen. Pikkubussi kiertää luonnollisesti niin olet ensimmäisten joukossa. Välillä seistään hotellin edessä kuumassa autossa odotellen. Jos mukaan yleensä saapuu edes ketään odotellaan heitä taaas kerran hiki otsassa. Lopulta kyytiin saapuu joukko venäläisiä nuoria joiden ympärille maailma on luonnollisesti rakennettu.  Sangen äänekästä ja röykeää porukkaa.

Ja itse retkillä pitää olla aina HAUSKAA!! Se "hauska" tarkoittaa samaa kuin yleensä retkillä mukana kulkevan videokuvaajan "hauskuus".  Pitää heiluttaa kättä koko ajan vaikka ajaisit viimeisiään vetävällä jarruttomalla mönkijällä tai prätkällä jyrkällä kalliorinteellä. Perheretkillä täytyy heitellä vettä toisten päälle ja tulla itse kastelluksi. Oli kyseessä vaikka tutustuminen paikallisiin hautajaisiin on hypittävä ja taputettava käsiä yhteen kuvaajan käskystä vaikka käsi vainajan olkapäillä.

Kieltäytyessäsi "hauskuus" kunniasta meno eikun kiihtyy. Laumasta karannut maksava lammas on saatettava heti retkellä kuvatun dvd:n tilaajien joukkoon keinolla millä hyvänsä.  Ja yleensä ne keinot ovat kaikki vääriä.  Tuloksena yleenä on, että alkaa etsimään toista matkatoimistoa tuleville retkille luullen sen auttavan asiaan.

Yksi kilpailuvaltti retkiä sinulle myydessä on niiden pituus. Jos otat 2,5 tunnin retken sijasta 4 tunnin retken merkitsee se yleensä sitä, että sinulla puolitoista tuntia enemmän aikaa odotella ja katsella jotain lutuista kamelia ja nauttia paikallisen ystäväjoukkosi “very cheap price only for you” tarjouksista.

Mutta 'Beduiinikahviloissa' on hauska istuskella kahvia juoden ja Shishan ( vesipiipu) polttelu on rauhallista ja mukavaa.Varsinkin itse vanhan kaupungin paikallisissa kahviloissa paikallisten ukkojen kanssa. Suosittelen Mangoa.

Liikenne:

Jotain on jäänyt ymmärtämättä perustasolla. Autojen valojen käyttämisen merkitys. Autoilessa pimeällä niiden tarkoitus ei ole valaista tietä vaan sokaista vastaantulija. Täysin pimeällä on ajettava luonnollisesti ilman ajo valoja. Kun kuljettaja “aistii” jostain tulevan vastaantulijan on väläyteltävä pitkiä valoja vastaantulijan iloksi. Kun kysyt miksi näin, ei kukaan osaa vastata vaan näin on kuulema tehty aina. Myöskään valot eivät kulu näin kuin jatkuvasti käytettynä. Vähän sama meno on kuin latinomaissa. Tai sitten kotiin ostetaan kallis kestokankaasta tehty erikospehmeällä hengittävällä pinnalla oleva sohva asunnon keskipisteeksi. Sitten kun tuo kodin kallis kaunistus on tuotu sisään laitetaan sen päälle paksusta muovista oleva huppu jonka päällä on mahdoton istua perseen hikoamatta välittömästi. Kulttuurieroja sanoisiko.

Hotellin allasosastot:

Rusketus kaunistaa? No niinhän sitä luulisi. Järkyttävimmillään ihminen on silloin kun siinä yhtyy iäkkyys ja ryppyinen lähes karrelle palanut pohjoismainen nahka.

Ja mitä pullakampi naishenkilö sitä enemmän aurinkoa tarvitaan. Omituista vain heillä on tyyli pitää yllä kokouimapukua. Voi vain kuvitella kuinka tuo seksikäs rusketus käsivarsissa, jaloissa ja naamassa korostaa keskikehon neitseellistä valkoiseksi jätettyä ikäneidon hipiää.

Nyt kaikki pullukat kautta planeetan joka kolkalla. Vapauttakaa mahamakkaranne tai isompikin varustus auringon hyväilyyn. Osoitatte suurta ymmärrystä mahdollista kumppanianne ajatellen noilla rakkauden alttareilla.

Ruokailu:

Lottoon verrattava mahdollisuus paitsi vain kuluttaa huomatavasti enemmän aikaa ja energiaa. Samoin voittomahdollisuus saada hyvää ruokaa on pienempi. Tänne harva matkustaa kulinaristiset arvot edellä. Jos vuosittain satoja tuhansia turisteja vuodessa ruokkiva turistitehdas tuo Kairosta sekä muualta maasta kaikki duunarit ja kaiken määräävä kriteeri on tarjota kaikkea “mahdollisimman halvalla” on turha toivoa ruoan tason olevan huippua.

Huippukokemus turistikylän oli “venäläisegyptilaisetninen” ravintola nimeltään Mahony. Huippulaatua oli lupaus kaikkinen mutta ruoka maistui kohteliaasti todettuna aivan kamelin paskalta.

Mutta sitten kun osuu oikea paikka kohdalle niin meinaa järki lähteä päästä jokaisella suupalalla. Shar el Sheik kylä, Old Markets ja kalaravintola nimeltään Fares. Turistien ja paikallisten täyttämä 100 astetta kaikia vastaavia parempi kalaruokiin erikoisunut edullinen ja loistavan palvelukulttuurin omaava perusravintola.

Ja lopuksi neuvoksi hotelliaamiaisia ajatellen. Siellä se  kunto kasvaa. Sitä mukaa kun olet vienyt annoksen pöytään ja lähtiessäsi hakemaan kahvia. Palattuasi voit varautua hakemaan välittömästi uuden annoksen sillä yli-innokaat pöytien putsaajat ovat jo toimineet. Vahdi annostasi tarkasti !;)

Kieli:

Keskustellessa paikallisten kanssa pitää tajuta heti alkuun yksi asia. Keskustelukumppani nyökkäilee ja jopa osallistuu keskusteluun. Valtaa tunne että sinua on ymmärretty. Huomaat pian, että vastakaikua tulee yleensä vain yksitäisten sanojen kohdalla. Kaikki mitä olet puhunut on mennyt kumppanilta yli hilseen. Se on kuitenkin kohteliaisuuskysymys.

Lopuksi:

Vaikka edellä kirjoitetut saattavat tuntua sangen negatiiviselta kuitenkin Sharm el Sheik on aivan ok paikka käydä viettämässä viikon pituinen loma. Tuskin pidempää aikaa.  Aurinko riittää takuuvarmasti ja meri on loistava paikka nähdä uutta ja ihmeellistä kun sinne vain voi mennä. Ja turvallinenkin on mitä nyt muutama hai voi puraista snorkalillessa.

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)


(Lisätty: 10.12.2010)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038509368896484|1696152947.0267|1696152947.0229