Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

HOLA! TERVEISIÄ MADRIDISTA!

Kirjoittaja: merja
Kohdemaa: Espanja
Kohde: Madrid, Toledo
Kirjoitettu: 3.11.2010
Muokattu: 3.11.2010
Lukijoita: 10119

 

Olemme opiskelleet espanjan kieltä kansalaisopistossa, ja niinpä kiinnostuimme tällä kertaa suuntaamaan matkamme kohti Madridia. Sikälikin kohde vaikutti kiinnostavalta, että se tuntui etukäteen jotenkin uudenlaiselta. Nimittäin kovinkaan monen suomalaisen en ole kuullut vierailleen juuri tässä kohteessa, vaan suurin osa suomalaisista on käsitykseni mukaan tutustunut ennemminkin Espanjan rantakohteisiin. Saimme siis pääosin itse selvittää, mitä kyseisessä kohteessa kannattaa tehdä, mihin tutustua jne.

   Madridin asukkaat osoittautuivat hyvin ystävällisiksi, ja he todella tuntuivat viihtyvän muiden ihmisten seurassa! He näyttivät mielellään kokoontuvan aukioille, kahviloihin tai ravintoloihin seurustelemaan ystäviensä, tuttujensa ja sukulaistensa kanssa. Yksi tällaisista aukioista näytti olevan Plaza de la Puerta del Solin aukio. Erityisesti lauantai-iltana aukio oli täynnään iloisia Madridin asukkaita, samoin kuin siitä lähtevät kävelykadut Calle de Preciados ja Calle del Carmen olivat suorastaan tungokseen asti täynnä iltakävelystä nauttivia ihmisiä. Tässä tungoksessa vain on se ero suomalaiseen, että kaikki olivat hyvällä tuulella ja että kaikki tuntuivat hyvin mahtuvan samalle kadulle, vaikka olikin ahdasta!

   Ja tätä vinkkiä et taatusti löydä mistään matkaopaskirjasta: mene ihmeessä viettämään lauantaimyöhäisiltaa Mercado de San Migueliin (siis kauppahalliin)! Mekin osuimme sinne melkein sattumalta. Olimme kyllä jo aiemmin jonain aamuna kävelleet tuossa kauppahallissa, mutta emme olisi arvanneet, että paikalliset tulisivat sinne viettämään lauantai-iltaansa tapaksista ja viineistä tai oluesta seisaalleen nauttien. Ihmisiä oli täälläkin tungokseen asti, ja aivan tavallista oli ostaa tapaksia jonkun olan yli tiskille huutaen tai näyttäen, mitä haluaisi ostaa. Sieltä sitten tapaslautaset ja juomat käteen ja jonnekin seisoskelemaan ja nauttimaan, sillä vain harvat onnistuivat saamaan pienen laskutilan aterioilleen pystybaarista! Mutta sehän ei tunnelmaa latistanut, sillä hyvä seura ja maukkaat ”huikopalat” takasivat, että ilta oli mitä nautinnollisin!!!! En tosin tiedä, olisiko perjantai-iltakin ollut yhtä suosittu, sillä emme sattuneet tuolloin paikan päälle. Me jouduimme poistumaan tuosta iloisesta tunnelmasta yöllä noin kello 12:n aikaan, sillä seuraavana aamuna meidän piti herätä aikaisin, jotta ehtisimme lentokentälle ajoissa.

   Madridin museoihin pääsee sisälle varsin edullisesti. Esimerkiksi ”Centro de Reina Sofian” taidemuseon sisäänpääsymaksu oli 6 euroa. Tässä museossa voi ihmetellä mm. Picasson kuuluisaa La Guernica -teosta samoin kuin joitain Dalin surrealistisia teoksia. Kävimme myös Museo Thyssen-Bornemiszassa, jossa oli esillä myös muutama van Goghin maalaus. Tällä kerralla museon vaihtuvien kokoelmien osastolla oli näyttely ”Todo o nada”, joka sisälsi Mario Testinon huikeita valokuvia kuuluisista supermalleista. Madridin kuuluisiin taidemuseoihin kuuluisi myös Museo del Prado, mutta tällä matkallamme emme ehtineet aivan kaikkea, joten päätimme jättää tämän museon kokoelmiin tutustumisen seuraavaan kertaan.

   Tutustuimme myös hyvin loisteliaaseen Palacio Realiin (kuninkaanlinnaan), jonka upeista saleista (esim. valtaistuinsalista, seremoniaruokasalista, Gasparini-huoneesta jne.) en voi liittää tekstiini kuvia mukaan, sillä siellä ei saanut ottaa valokuvia.

   Oma hauska kokemuksensa oli, kun päätimme mennä seuraamaan espanjalaista teatteriesitystä. Itse emme ymmärtäneet sanoista juuri mitään, mutta juoni pääpiirteissään kyllä kävi selväksi – samoin kuin se, että yleisöllä oli valtavan hauskaa, sillä koko kahden tunnin ajan kestänyt esitys nauratti suurta yleisöä ihan jatkuvasti. Istumalihaksemme olivat kuitenkin koetuksella, sillä tuo kaksi tuntia kestänyt esitys ei sisältänyt ollenkaan väliaikaa. Kyseinen teatteriesitys oli Don Mendon kirjoittama ”La Venganza” (”Kosto”), ja sitä esitettiin toista kautta teatteri Alcázarissa. Madridissa näytti muutenkin olevan paljon teattereita!

   Teimme Madridista myös päivän kestäneen retken Toledon kaupunkiin, joka on kuuluisa tikareistaan sekä keskiaikaisista kujistaan ja nähtävyyksistään. Toledon kaupunkiin pääsi kätevästi luotijunalla. Matka kesti alle puoli tuntia, ja turistiluokan edestakainen lippu maksoi vain 18 euroa. Kannattaa ehdottomasti käydä!

   Retiron puisto (”Parque del Retiro) on madrileñojen lempipaikka, kun he haluavat nauttia puiston leppeästä ilmapiiristä, etenkin viikonloppuisin. Mekin käyskentelimme puistossa, tosin arkipäivänä. Jotkut soutelivat Estanque-järvellä, jotkut vapaapäiväänsä viettävät madrileñot taas hölkkäilivät puiston käytävillä. Tunnelma oli rauhallinen, ja mekin istahdimme välillä yhteen puiston ulkoilmakahviloista nauttimaan Retiron leppoisan aurinkoisesta tunnelmasta.

   Kaikki Madridissa viettämämme päivät olivat täynnä auringonpaistetta! Aikaisin lokakuisina aamuina oli jonkin verran viileää, mutta pian päivällä lämpötila nousi aina kahteenkymmeneen asteeseen. Aamuisin ja iltaisin pärjäsimme siis kevättakit yllämme, mutta päivällä tarkeni oikein hyvin ilman takkia, ts. se yllä olisi ollut kuuma.

   Madridin hintataso ei mielestämme ollut kallis, vaikka toista väitettiin jossain ennen matkaamme lukemassani tekstissä. Esimerkiksi lasillinen viiniä maksoi kuuluisalla Paza Mayorin aukiolla kolmesta neljään euroa, ja lounaat olivat kymmenestä eurosta ylöspäin, riippuen siitä, mitä ja minkälaisessa paikassa halusi lounastaa. La Mallorquina –kahvisalongissa sai kahvit ja leivokset kahdelle hengelle pöytään tarjoiltuna alle kymmenellä eurolla. Tämäkin on tungokseen asti suosittu paikka - herkullisia leivonnaisia varmasti jokaiseen makuun – käykää ihmeessä!!!

   Harmi, ettei kummankaan madridilaisen jalkapallojoukkueen kotipeli osunut sille ajanjaksolle, jolloin kävimme Madridissa. Mutta olisiko jollain teistä lukijoista kokemuksia siitä, millainen tunnelma kotipelissä vallitsee?

   Kaiken kaikkiaan Madridista jäi mieleen mukava, rento, ystävällinen ilmapiiri, jossa ihmiset osaavat nauttia elämästä, toisista ihmisistä ja taiteista! Tänne on mukava joskus taas palata!

Merja

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Mercado de San Miguel
(Lisätty: 3.11.2010)

Parque del Retiro
(Lisätty: 3.11.2010)

Estanque Retiron puistossa
(Lisätty: 3.11.2010)

Kuninkaanlinnan pihalla
(Lisätty: 3.11.2010)

Näkymä Toledosta
(Lisätty: 3.11.2010)

Toledossakin on hienoja katukylttejä
(Lisätty: 3.11.2010)

Varsin hieno postitalo
(Lisätty: 3.11.2010)

Luostarin sisäpihalla Toledossa
(Lisätty: 3.11.2010)

Metropolis
(Lisätty: 3.11.2010)

Erään madridilaistalon seinän "kukkaloistoa"
(Lisätty: 3.11.2010)

Kommentit

mapy - 12.11.2010
Mukavalta kuulosti ja näytti matkanne :)

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0031061172485352|1696152770.8273|1696152770.8242