Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkapäiväkirja Inssbruckista vuonna 2002

Kirjoittaja: mapy
Kohdemaa: Itävalta
Kohde: Inssbruck
Kirjoitettu: 21.1.2008
Lukijoita: 5277

Olimme perheeni kanssa(isä, äiti, pikkuveli) Itävaltaa ja Saksaa kiertämässä muutama vuosi sitten. Tässä sillon kirjoittamiani kokemuksia Inssbruckista.

Matka Salzburgista Innsbruckiin oli Hauska. Etenkin väli Krimmlistä Gerlosiin oli hirvittävän Hauska. Jonkin upean vesiputous- ja vaellusalueen kohdalla jouduimme yllättäin maksamaan, jotta pääsisimme kyseisen alueen läpi jatkamaan matkaamme, mutta huomasimme tulleemme jollekin serpentiinitielle, jonka reunakin näytti usein epäilyttävältä. Maisemat alaspäin katsottaessa olivat todella jylhät ja näkemisen arvoiset, mikäli vain uskalsi katsoa alaspäin! Pysähdyimme 1583 metrin korkeuteen katselemaan alaspäin näkyviä upeita maisemia. Ilmakin oli jännittävän tuntuista hengittää - kosteaa, ikään kuin olisimme hengittäneet pilveä. Jostain meitäkin ylempää kuului lehmänkellon ääntä.

Matkaa oli jatkettava eteenpäin ja yhä edelleen ylöspäin! Pahimmillaan olimme yli 1600 metrin korkeudessa.

Matka alaspäin oli vähintään yhtä jännittävä! Hessu oli innoissaan korkealla, istuessaan pudotuksen puolella.

Päästyämme vihdoin alemmas tätä tirolilaista maisemaa saimme nähdä myös tirolilaisia lehmiä - myös keskellä ajorataa - lehmänkellot kaulassaan.

Innsbruck osoittautui aika lailla toisenlaiseksi, kuin olimme kuvitelleet. Se oli paljon suurempi ja vilkkaampi! Perille tultuamme Innsbruckissa oli 32*C. Oli siis hyvin hikistä ja uuvuttavaa.

Illellamma sentään jaksoimme hieman käydä kävelemässä Innsbruckin vanhassa kaupungissa. Kävelimme myös Inn-joen vieressä kulkevalla kadulla ja ihmettelimme, kuinka vuolas tuo joki olikaan, ja kuinka ihmeellisen värinen (vaaleanharmaa). Menimme lopuksi juomaan ulkoilmabaariin ja kuuntelimme ja osittain katselimmekin tirolilaismarssia sekä tirolilaisia laula- ja tanssiesityksiä. Ja taas on uusi päivä! Hikinen ja uuvuttava päivä Innsbruckissa! Ensin kävimme Jarowskin

kristallimaailmassa, ja sitten ajoimme katsomaan Bergiselin hyppyrimäkeä, jota tosin parhaillaan remontointiin, joten emme varsinaisesti nähneetkään koko mäkeä.

Loppupäivän yritimme vain viettää aikaa. Meille kallisarvoinen sanakirja hukkui välillä, mutta löytyi taas eräästä Stiftskellarista, jossa söimme iltaruuan. Äiti ja isäni tilasivat jotain ihrapalloja, näyttivätpä ne oksettavilta.

Seuraavaksi menimme erääseen ulkoilmabaariin syömään jäätelöannokset ja juomaan omenamehut.

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

kirsikka - 23.1.2008
Hienosti kerrottu, sait ainakin kuullostamaan hienolta :)

hessu - 10.2.2008
oli varmaan siisti reissu. Olen itsekin kerran tuolla käynyt ja oli huisin hauskaa

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0028889179229736|1696150392.859|1696150392.8561