Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Inhokista faniksi

Kirjoittaja: bigilee
Kohdemaa: Turkki
Kohde: Alanya
Kirjoitettu: 27.2.2010
Lukijoita: 6347

Olimme lomamatkalla Turkissa Antalyassa neljätoista vuotta sitten (v. 1996). Palattuamme olimme sitä mieltä, että eipä sinne enää tarvitse nokkaansa pistää. Vastenmielisyyttä aiheuttivat lähinnä agressiiviset kaupustelijat, joilta ei saanut olla rauhassa missään. Jos istahdit katukuppilaan hetkeksi jalkojasi lepuuttamaan, jo oli tennissukan myyjää edessäsi jonossa tarjouksiaan tuputtamassa. Närää aiheuttivat myös häiritsevän aktiiviset basaarien ja kuppiloiden sisäänheittäjät. Toki tämä arabialainen kauppatapa oli tullut jo muilla matkoillamme tutuksi, mutta näin ahdistavana emme sitä olleet muualla kokeneet.

Niinpä odotukset matkan ihanuudesta eivät olleet kovin korkealla, kun lastenlasten kanssa matkasimme äkkilähdöllä Alanyaan. Paikan mukavuus löi meidät ällikällä, niin hyvin kaikki toimi! Ja ne paikalliset ihmiset!!!!!! Olivatko ne vaihtaneet Turkkiin uudet asukkaat näiden vuosien aikana? Ja paikan siisteys!!!! Eipä käy moittiminen kaupungin viihtyisyyttä ja siisteyttä. Olisiko näillä asioilla jotain tekemistä Turkin EU:hun pyrkimisen kanssa.

Kaupungilla liikkuessa, retkillä, takseissa, ravintoloissa, kaupoissa ...joka puolella kohtelu oli ystävällisen kohteliasta. Basaarissa tietysti joutuu hieromaan kauppoja ja tuputukselta ei voi välttyä, mutta ainahan voi valita ostospaikaksi kaupan, jossa saa katsella rauhassa, eikä kukaan yritä myydä sopimatonta vaatetta väkisin.

Meille jäi matkasta niin mukavat muistikuvat, että palasimme ilman lapsia aikuisten lomalle Alanyaan jo muutaman kuukauden päästä uudelleen. Niinpä mielikuva inhokista vaihtui näillä matkoilla fani-paikaksi.

Olen tehnyt matkoista koosteen omille sivuilleni, jossa kuvaan oloa ja eloa sanoin ja kuvin. Kurkkaapa allaolevista linkeistä:

http://www.birgit.mummu.net/Matkailu/Matkat2001/Turkki/ValikkoSivu.htm
http://www.birgit.mummu.net/Matkailu/Matkat2001/Turkey0909/ValikkoSivu.htm

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0029690265655518|1696151987.5781|1696151987.5752