Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Helsinki-vinkkejä

Kirjoittaja: tonttu
Kohdemaa: Suomi
Kohde: Helsinki
Kirjoitettu: 5.11.2009
Muokattu: 5.11.2009
Lukijoita: 4389

Helsingissä vieraileminen on hauskaa ja aika saattaa jäädä lyhyeksi. Jos olet lukenut kotiläksysi hyvin ja olet hakenut netistä ja muualta infoa kaupungista, saat paljon enemmän ulos vierailustasi. Alla oleva yhteenveto on hyvä alku heille jotka eivät ole tehneet minkäänlaista research:iä ennen Hesaan lähtöä.

Hesasta puhuen. Hesahan on slangisana Helsingille. Tavallisella pulliais-suomenkielellä ei välttämättä pärjää PK-seudulla joten tässä vähän sanoja mitä oppia ennen reissua!

Fyrkka tarkoittaa Rahaa.
Arska tarkoittaa Aurinkoa.
Bunkka tarkoittaa Sänkyä.
Hega tarkoittaa Hevosta.
Kniiga tarkoittaa Kirjaa.
Snadi tarjoittaa Pientä.
”Snadis bunkas on tosi ahdast lukee kniigaa”.

LUXin yökerho on ehdoton Hesa-visiitillä. Modernisti sisustetusta mestasta löytyy aina paljon väkeä ja kunnon Dance-musaa. He jotka tykkäävät enemmän kotimaisesta valssista ja tangosta menevät mieluummin Wanhaan Tanssikellariin. Nostalginen valssi ja vaikkapa olut tai pari nostavat fiilikset paikassa.

Biletysillan jälkeen, luultavasti seuraavana päivänä, on mukava nauttia kahvista hotelli Tornin ateljeebaarissa. Hyvät kahvit voi myös nauttia Akateemisessa kirjakaupassa tai vaikkapa Snellmannin vanhassa kahvilassa mistä myös löytyy mahtavat munkkipossut! Kahvin jälkeen voi ja saa mennä saunaan. Radisson Blu:n hotelli Helsinki SEASIDE-hotelli, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä, on tosi siisti sauna ja mahtava näköala Ruoholahteen päin. Jos sauna alkaa hiostuttamaan liikaa ja tarvitsette ulos vilvoittelemaan niin löydätte Jääpuiston Rautatietorin läheltä, siellä voitte luistella! Ja muistakaa katsoa itse Rautatieasemaa vähän tarkemmin sillä rautatieaseman arkkitehtuuri on tavallaan nähtävyys sekin. Mutta. Jos haluatte nähdä (mielestäni) kaunista Helsinkiä, lähtekää Puu Pasilaan kävelemään. Huvilakatu Helsingissä on myös mielestäni todella kaunis.  

 Vaikka <a href="http://www.stadissa.fi/tapahtumat/15028/silakkamarkkinat-2009">silakkamarkkinat</a> eivät satukkaan olemaan juuri sinä viikonloppuna milloin te olette käymässä Helsingissä, Kauppatori on ehdottomasti paikka mikä nähdä ja mihinkä tutustua - hyviä ruokia ja mukavia ihmisiä. Kauppatorilta Kaivopuistonrantaan käveleminen ei ota montaa minuuttia ja sielläkin kannattaa käydä, vaikkapa nauttimassa raikkaasta merenilmasta!

Tekemistä löytyy vaikka kuinka paljon. Tässä on hyvä sivu mitä katsoa vähän tarkemmin ennen Helsinkiin lähtöä. Säästätte aikaa ja energiaa tekemällä kotiläksyt Helsingistä ennen sinne lähtöä. Mukavaa lomanviettoa PK-seudulla!

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

sei11ja - 14.11.2009
Jep hyvä oivallus antaa helsinkivinkkejä.Kiitos!

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0031139850616455|1718674121.9348|1718674121.9317