Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Alcudian rannikko / Playa de Muro

Kirjoittaja: jt
Kohdemaa: Espanja
Kohde: Mallorca
Kirjoitettu: 27.9.2009
Muokattu: 26.9.2011
Lukijoita: 16091

Teimme viisijäsenisellä äijäporukalla matkan Mallorcan saarelle syyskuun puolivälissä 2009. Finnmatkojen esitteen mukaan menimme Alcudiaan -(hieraisin hiekkaa pois simmuista, ja luulin, että piilolinssit oli pudonnut, kun huomasin asian), mutta oikeasti hotellin sijaintipaikan nimi olikin Playa de Muro. Yhtä kaikki, samaa 14 km pitkää hiekkarantaa myötäilevä turistikaupunki oli kyseessä. 

Heti saarelle päästyä lounaissuomalaisen tasamaan kasvatin silmää hiveli Mallorcan vuoristoinen maisema. Olimme suunnitelleet auton vuokraamista ja omatoimisen vuoristokierroksen ajamista, joka kuitenkin jäljempänä kerrottujen olosuhteiden takia jäi äänestyksessä kakkoseksi, häviten rantapäivälle selkein numeroin.

Majapaikaksemme oli jo hyvissä ajoin kevättalvella valikoitunut FFFF+ -luokitettu hotelli ja huoneistohotelli Las Gaviotas - äijät kun eivät äkkilähtöjä epämääräisine hotelleineen halua. Espanjan kielen sana gaviota muuten tarkoittaa merilokkia.
Meillä oli käytössämme huoneistokolmio, johon viisi äijää sopi mainiosti. Yksi tietysti joutui nukkumaan melko suuren olohuoneen sohvasta muodostuvalla varavuoteella, joka kuulemma ei ollut niitä mukavimpia. Perhehuoneistoksi tämä varmaan on ihan mukava mutta parisängyssä yhteisen peiton alla nukkuminen on tietysti heteromiehille hieman… hmm...hankalaa.
Hotelli ja huoneisto olivat siistejä ja modernin hillitysti sisustettuja. Paljon mustaa ja valkoista. Huoneistomme varustukseen kuuluivat jääkaappi, kahvinkeitin, leivänpaahdin ja astioita ruoan laittamiseen ja sen nauttimiseen. Kaikki koneet ja astiat olivat siistejä ja kunnossa.
Ilmastointi kuului hintaan ja oli toimiva sekä helposti säädettävissä. Kovin äänekäs se tosin oli. Siivous toimi ja petivaatteet olivat siistit ja puhtaat. Pahin miinus huoneistosta lankeaa kylpyhuoneelle, jossa oli jatkuvasti joku paha haju. Hajun syy ei meille koko viikon aikana selvinnyt, mutta äijätuoksua se ei ollut.

Matkaa hotellista rantaan ilmoitettiin olevan 120 m ja sekin osoittautui todeksi. Keskustaan sanottiin olevan 2,1 km en vaan oikein tiedä mitähän paikkaa sillä tarkoitettiin? Puerto de Acludia olisi vähän enemmän keskuksen tuntuinen, mutta sinne on jo nelisen kilometriä matkaa.

Edellisillä matkoillani välimeren kohteisiin olin jotenkin tottunut ajatukseen, että hiekkarannalla on baareja ja ravintoloita ihan vieri vieressä, jotta varmasti ei pääse nestevajaus yllättämään. Täällä oli toisin. Hiekkaranta oli hiekkaranta ja ravintolat olivat pääasiassa rannan suuntaisella pääkadulla. Niissäkin harvoissa baareissa, jotka rantaan rajoittuivat, oli lasiseinät rannalle päin. Lienee tuulinen alue vai mistähän oli kyse?

Vesi oli lämmintä ja ranta varmasti lapsille sopiva koska matalaa riitti aikuiseen makuun liiankin kauas. Aurinkotuolit olivat tuttuun tapaan maksullisia.

Lienemme olleet lomailemassa vähän myöhään suurimpaan turistiryntäykseen nähden sillä meistä Muron rannat ja kadut tuntuivat hiljaisilta. No ehkä syyskuu on sitten jo syksyä Mallorcallakin. Tuo lause kävikin toteen kun viikon matkaa analysoi jälkikäteen. Seitsemästä lomapäivästä kolme ja puoli meni enemmän tai vähemmän pilvisissä ja sateisissa merkeissä. Kotimaassa en ole kymmeniin vuosiin ollut sellaisessa ukkossäässä kuin missä nyt istuttiin ison parvekkeen polyrottinkituoleissa salamointia ihmettelemässä. Eipä tuo pilvisyys nyt oikeastaan haittaa muuta kuin ruskettumista, joka muutenkin on kuulemma epäterveellistä.  Niin ja siihen se vaikutti, että pilvisinä päivinä rannat ovat tyhjillään ja bussit, taksit, kaupat ja ravintolat sitten vähän täydempinä.

Alueena Playa de Muro oli äijäperspektiivistä katsoen vähän pettymys. No, onhan siellä ravintoloita ja supermercadoja, mutta jotenkin valju ja hajanainen kuva alueesta vaan jäi. Puerto de Alcudia taas tuntui jotenkin tiiviimmältä ja paljon kivemmalta - voi olla, että joku muu on ihan päinvastaista mieltä.

Sataman alueelle matka taittui kätevästi bussilla ja pysäkkikin sattui sopivasti olemaan hotellin edessä. Pysäkkikin oli nimeltään Las Gaviotas. Bussi satamaan maksoi vain 1,25€ ja seuraavassa lahdenpohjukassa olevaan Puerto de Pollencaankin vain 1,50€, vaikka sinne matkaa on jo linnuntietäkin yli kymmenen kilometriä. Busseissa vaan oli se huono puoli, että ne lakkasivat kulkemasta jo joskus ennen puolta yötä. Takseja tietysti oli saatavilla, mutta nekään eivät oikein hyvin kvintettiä palvelleet. Järjestelmällisesti, riippumatta siitä kuinka iso auto oli kyseessä, kaikki taksit kieltäytyivät ottamasta enempää kuin 4 matkustajaa. Viisikon oli siis yön tunteina aina palattava hotellille kahdella taksilla.


Bussimatka saaren toisella puolen olevaan Mallorcan ja myös koko Baleaarien pääkaupunkiin Palma de Mallorcaankin maksoi vain vähän yli kympin edestakaisin. Mekin käytimme yhden sadepäivän Palmassa käyntiin ja se kyllä kannatti. Palma on jo melko iso kaupunki ja siellä olisi varmaan paljon enemmän tekemistä ja nähtävää kuin mitä yhdessä päivässä ehtii. Toivottavasti joku siellä lomaillut kertoo tarkemmin.

Ravintoloissa hinnat olivat lähes kotimaan tasolla. Ruoka toisaalta oli myös voittopuolisesti hyvää. Voi vaan niitä raukkoja, jotka olivat las Gaviotaksessa hotellin asukkaina. Heille hotellin seisova pöytä kuuluu matkan hintaan. Mekin kävimme pahimpana sadepäivänä oman hotellin ravintolassa mutta olimme yksimielisen pettyneitä. Buffetillallinen maksoi 15 € plus juomat ja positiivista ateriassa olivat alkusalaatit ja jälkiruoat mutta, mutta… Pääruoka pitäisi jo nimensä perusteellakin olla aterian parasta antia, mutta nyt niin ei ollut. Sekä kala- että lihavaihtoehdot eivät mauttomuudessan tai sitkeydessään saaneet yhtään positiivista lausuntoa meiltä A-luokan lihansyöjiltä.

Paikallisten supermercadojen hinnoissa oli selvästi turistilisä, joten kannattaa uskoa kun opas sanoo, että Eroski –niminen isompi marketti on halvin ja sitä paikallisetkin käyttävät. Se oli halvin, eikä nimestään huolimatta mikään erotiikkakauppa, vaikka punainen olikin väriltään.

Paikkaa voi suositella lapsiperheille alueen rauhallisuuden ja matalan, hienohiekkaisen rannan takia. Bilettäjien kannattanee Mallorcalla suunnata joko Palmaan tai Palma Novaan.

 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Rauhallisempaa osaa hiekkarannasta
(Lisätty: 27.9.2009)

Vanhaa Alcudiaa
(Lisätty: 27.9.2009)

Puerto de Alcudian rantaa
(Lisätty: 27.9.2009)

Las Gaviotas -hotellin uima-altaalla
(Lisätty: 27.9.2009)

Hotelli & huoneistohotelli Las Gaviotas
(Lisätty: 27.9.2009)

Playa de Muron rantaa
(Lisätty: 27.9.2009)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040891170501709|1721852767.0566|1721852767.0525