Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia Luxemburg

Luxemburgin pankit ja linnat tutuiksi!

Kirjoittaja: jt
Kohdemaa: Luxemburg
Kohde: Luxemburg
Kirjoitettu: 27.9.2009
Lukijoita: 4938

Tervehdys jälleen!

On tullut aika kertoa teille matkastani Luxemburgiin. Tämän pienimuotoisen retkemme alku sijoittuu kuvankauniiseen ranskalaiskaupunkiin, nimittäin Strasbourgiin. Tuolta EU:n byrokratian kivijalasta otimme linja-autolla suunnan kohti pankeistaan ja rikkauksistaan tunnettua Luxemburgin kaupunkia. Tämä maahan on virallisesti suurherttuakunta - perustuslaillisesti siis ruhtinaskunta, jonka naapreita ovat Ranska, Belgia ja Saksa.

Asuntokannaltaan yllättävänkin vanha maa on saanut alkunsa itseasiassa jo ennen vuotta 1000 ennen ajanlaskun alkua. Näin kaukaiseen maahan pääsimme siis tällä kertaa matkaamaan.

Linja-automatkamme kulki oikein rattoisasti. Nuoret pojanklopit juttelivat tietysti keskenään urheilusta ja naisista - yllätys yllätys. Tunti jos toinenkin vierähti joutuisasti. Lumiset havumetsät, pienoiset jyrkänteet ja Saksan maantiet jäivät taaksemme ja saavuimme Luxemburgiin! Ei muuta kuin linjuri näköalatasanteelle ja koko porukalla pienimuotoinen kokous pystyyn!

- "Jokainen menköön minne haluaa, tavataan tässä x tunnin päästä", ilmoitti matkaamme johtanut naishenkilö.

- "Mä haluun ainaki nähä pankkei ja ostella tuliaisia", ilmoitti kaverini... Ja päätimmekin toteuttaa hänen toiveensa.

Vielä lyhyen hetken ihastelimme Luxemburgin kauniita maisemia näköalatasanteelta. Pankkimaailma kuitenkin kutsui nuoria sijoittajanalkuja ja lähdimmekin Apostolin kyytiä kulkemaan kohti lähimpää korttelia. Ei aikaakaan kun olimmekin jo törmänneet ensimmäiseen pankkiin. Paikallisen terästeollisuuden vaikeudet ovatkin korostaneet pankkisektorin merkitystä - ja vuonna 1997 maasta löytyi huikeat 215 pankkia. Luku on varsin mahtipontinen sillä pinta-alaa maalla on vain hieman yli 2500 neliökilometriä.

Siirryimme pankista toiseen vain ihasteellaksemme Luxemburgin pankkisektorin loistokkuutta. Vanhat rakennukset, kullatut kaiteet, tarkat turvatoimet ja business-look. Kaikkea sitä elämässään näkeekin! Tarkoituksenamme oli ostaa Luxemburgin omia euroja hienoissa keräilypaketeissa, mutta emme osanneet valita mistä pankista niitä kysyisimme - kunnes törmäsimme ranskankieliseen Luxemburgin Bank "Generaleen". Nyt alkoi lyyti kirjoittaa!

Jäimme tuijottamaan jättimäisen rakennuksen kalterein suojattuja ikkunoita. Astuimme valtavasta ulko-ovesta sisään marmoroituun odotushuoneeseen - jonka joka kulmassa törrötti valvontakamera tai kaksi. Viherkasvein koristeltua marmorihuonetta dominoi valtaisa loriseva suihkulähde. Nuoret suomalaiset olivat kuin klapilla päähän lyötyjä! Tässä oli nyt sitä ison maailman meininkiä!

Englantia sujuvasti solkannut kassatyöntekijä myi meille onneksemme (kaltereiden takaa tietysti) useammankin keräilytarkoitukseen soveltuvan Luxemburgin europaketin. Olin iloinen löydöstämme. "Näillä teenkin kotona mukavasti voittoa", ajattelin itsekseni. (ja niin muuten lopulta teinkin)...

Nyt matkaseurueemme alkoikin jo kärsiä orastavasta näläntunteesta. Sokkeloiselta kävelykadulta löysimme maittavan ja mystisen Indian Star -ravintolan, jonka veroisia Suomesta saa hakea kyllä kissoin ja koirin. Halvaksi Luxemburgia ei voi kutsua, mutta hei, kerranhan sitä vain eletään.

Murua rinnan alle saatuamme siirryimme ostamaan pienimuotoisia tuliaisia. Intoutuipa osa nuorista matkaajistamme jopa ostamaan paikallisia sikareitakin... Itse onneksi jätin nämä heräteostokset väliin ja ostin vain pientä tuliaista kotiväelle.

Nuutuneena ja pitkän kävelylenkin tehneenä palasimme lopulta näköalatasanteelle, jossa loput seurueestamme jo odottelivatkin. Pieni valokuvaustuokio ja maisemien ihailu oli vielä pakko suorittaa. Linja-auto kuitenkin kutsui ja otimmekin lopulta suunnan kohti uusia seikkailuja!

Farewell, Luxemburg!

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Saksan lumiset maantiet jäävät taakse.
(Lisätty: 27.9.2009)

Lumiset Luxemburgin kadut kutsuivat nuorta suomalaista.
(Lisätty: 27.9.2009)

Rakennuskanta on sangen vanhaa.
(Lisätty: 27.9.2009)

Pankkisektori majoittuu vaikka mihin!
(Lisätty: 27.9.2009)

Linnaa ja iloisia matkaajia.
(Lisätty: 27.9.2009)

Luxemburg tarjoaa mielenkiintoista nähtävää rantamatkoihin kyllästyneille!
(Lisätty: 27.9.2009)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.003943920135498|1696154556.348|1696154556.344