Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
24.6.2009 - Portugali

Monte Gordo, Portugali

Monte Gordo, Portugali

Monte Gordo on pieni Portugalilainen kylä Etelä-Portugalissa lähellä Espanjaa. Portugalin ja Espanjan rajajoki kulkee aivan vierestä, joten Monte Gordon matkalla voi piipahtaa myös tutustumassa espanjalaiseen kulttuuriin. Kylä on myös portugalilaisten ja espanjalaisten lomailijoiden suosiossa heinä- ja elokuussa. Monte Gordo on melko rauhallinen kylä, ja erityisen rauhallista on alku- ja loppukesästä. Lapsiperheet ovat yleisesti ottaen viihtyneet hyvin Monte Gordossa, jossa lapsia arvostetaan kuten muuallakin Portugalissa. Kylässä on asukkaita noin 3 000, mutta lomakaudella asukkaita on jopa 10 000 kerrallaan.

Koska Monte Gordossa ei ole hirveästi nähtävää, niin Portugalin matkan aikana voi lähteä retkille. Kaupunkiretkiä järjestetään ainakin Lissaboniin ja Sevillaan. Espanjan ja Portugalin rajajoella Guadianalla järjestetään veneretkiä. Monte Gordon ravintoloista kannattaa tilata kala- ja äyriäisruokia, jotka ovat erityisen herkullisia kylässä.

Aurinkoa ja rantalomaa

Monte Gordo sijaitsee pitkän hiekkarannan varrella, jonne mahtuu todellakin löhöilemään. Pitkä hienohiekkainen ranta on 18 kilometriä pitkä, ja se on jaettu osioihin, joista toisilla vuokrataan aurinkotuoleja sekä varjoja. Itse Monta Gordossa ei ole hirveästi tekemistä, vaan kylä soveltuukin enemmän auringossa makoiluun ja lepäämiseen. Meriveden lämpötila on Monte Gordon kohdalla huomattavasti korkeampi kuin Algarven länsirannikolla. Lapsia ainakin saattanee kiinnostaa bussimatka vesipuistoihin tai delfiiniesitykseen ZooMarinessa.

Golfia Monte Gordon lähellä

Portugali on yksi suosituista golf-matkakohteista. Monte Gordon lähellä onkin monia golfkenttiä Portugalin puolella, joista läheisimpiä ovat Castro Marim (5km), Quinta da Ria (14km) ja Benamor Golf (16km). Myös Espanjan puolelle pääsee helposti pelaamaan golfia. Golfmatkakohteista kannattaa kysyä etukäteen matkatoimistolta, tai omatoimisesti etsiä tietoa ulkomaisilta sivuilta. Monte Gordon läheisiä golfkenttiä voi tarkastella Portugal Golf -sivuilta: http://www.golf-portugal.net/algarve/montegordo.htm

Monte Gordon matkat

Monte Gordon valmismatkoja järjestää Finnmatkat. Toki Portugaliin on myös helppo tehdä omatoiminen lomamatka, kun varaat halvat lennot ja hotellit itse.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Portugali

Matkajutut Portugali »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0051431655883789|1721241478.4296|1721241478.4245