Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
17.6.2009 - Portugali

Madeira - Portugalin tuliperäinen saariryhmä Madeira

Madeira - Portugalin tuliperäinen saariryhmä Madeira

Madeira on Portugalille kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä Pohjois-Atlantilla. Saariryhmä koostuu seitsemästä tuliperäisestä saaresta, jotka ovat syntyneet tulivuorenpurkausten seurauksena. Madeirasta puhuttaessa voidaan tarkoittaa koko saariryhmää tai vain pelkkää Madeiran saarta. Korkeuserojen johdosta Madeira ei välttämättä sovellu liikuntarajoitteiselle.

Varsinaisia vanhoja nähtävyyksiä Madeiralla ei ole, mutta sen luonto on kaunis. Saaren luonto on vehreää eukalyptus- ja laakeripuumetsineen. Madeiralla kulkee vanhoja kastelukanavia eli levadoja, joiden vartta pitkin voi lähteä vaeltamaan. Levadoja sekä vuoristopolkuja pitkin järjestetään matkanjärjestäjien toimesta opastettuja vaellusretkiä, joille kannattaakin osallistua, jollei halua eksyä matkallaan. Voidaankin sanoa, että Madeira on hyvä lomakohde luonnonystäville ja reippailijoille.

Madeiran pääkaupunki Funchal on suosituin saariston matkakohde. Funchalin edustalla ei kuitenkaan ole luonnon hiekkarantoja, mutta auringonpalvonta onnistuu hotellien uima-allasalueilla tai kaupungin maksullisilla merivesialtailla. Saariston paras hiekkaranta lienee Porto Santon saarella, jonka hiekkaranta on jopa yhdeksän kilometriä pitkä.

Ruoka, juoma ja ravintolat

Madeiran ravintolat ovat erilaisia, sillä saarella on portugalilaisten keittiöiden lisäksi kansainvälisiä ravintoloita, pizzerioita ja pikaruokaloita. Päivällä on tapana kohdata muita ihmisiä tuomiokirkon alueen katukahviloissa, kun taas iltaisin meno keskittyy pubeihin, baareihin ja discoihin.

Madeiran melko eurooppalaiseen ruokakulttuuriin on sekoittunut vaikutteita Afrikasta. Perinteisiä ruokia kannattaakin maistaa matkan aikana. Mustahuotrakala eli Espada tarjoillaan yleensä paistetun baanaanin kera. Muitakin kalaruokia Madeiralla syödään vuodenajoista riippuen: tonnikala, makrilli, sardiini ja mustekala. Estetada eli valkosipulilla ja laakerinlehdillä maustetut grillatut häränlihavartaat ovat suosituin liharuoka saarella. Myös kanaa syödään paljon, ja se tarjoillaan pääasiassa grillattuna, paistettuna tai hiilostettuna. Alkupalaksi nautitaan usein tomaattikeittoa, grillattuja madeiralaissimpukoita, kalakeittoa, mustekalaa, äyriäiskeittoa ja katkaravuilla täytettyä avokadoa.

Yleisiä aperatiiveja ja jälkiruokaviinejä ovat tunnetut Madeiraviinit, jotka jakautuvat useisiin lajikkeisiin tuottajafarminsa perusteella. Paikalliset valmistavat erityisesti nimikkoviiniään, mutta saarella tehdään myös punaviiniä ja Atlantis-roseviiniä.

Madeiran matkat

Valmiita matkoja Madeiralle tekee Lomamatkat, mutta Madeiralle on myös helppo tehdä omatoimimatkoja varaamalla lennot ja hotellit itse.

Varaa matka Madeiralle:
Lomamatkat » Madeira

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Portugali

Matkajutut Portugali »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.013320922851562|1708601832.2904|1708601832.2771