Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
2.2.2009 - Tsekki

Pääsiäisenä Prahaan

Pääsiäisenä Prahaan

Keväinen Praha on Suomea lämpimämpi ja iloinen pääsiäislomakohde, jossa voi viettää vaikkapa pidennettyn viikonlopun tai kokonaisen viikon. Aurinko paistaa pääsiäisen aikaan jo melko korkealta Prahassa, ja lämpöasteita onkin keskinmäärin noin 15 astetta huhtikuussa. Kevät on aikaa, jolloin Prahan aukiot ja puistot heräävät eloon, kun viheralueet alkavat kukkia, ja hymyilevät ihmiset liikkua ulkona. Pääsiäisenä Prahaan matkustavan kannattaa huomioida, että pääsiäisenä maanantai on pyhäpäivä, jolloin kaupat ovat kiinni.

Kävelyretkellä Prahassa

Praha on täynnä pikkukujia, koristeellisia rakennuksia ja puistoja. Keväistä Prahaa on miellyttävä lähteä tutkimaan kävellen auringon lämmittäessä poskia. Kukat ja raitis ulkoilma saavat mielen väkisinkin virkeäksi ja hyväntuuliseksi. Kävelyretken varrella voi tepastella Valdstejnin ja Vrtbovskan puutarhoissa, joissa tunnelma on varsin romanttinen. Vrtbovskan puutarha sijaitsee Petrinin kukkulan alapuolella. Puutarhan jälkeen voi käydä itse Petrinin kukkulan huipulla, jonne pääsee raidehissillä. Petrinin kukkulan huipulla on peilisokkelo, Stefanikin tähtitorni ja Eiffel-tornia muistuttava näköalatorni, josta on upeat maisemat.

Kävelyretken varrella kannattaa pysähtyä johonkin Letnan alueen kahvilaan tai konditorioon nauttimaan kahvit herkullisten leivosten kera. Pääsiäisaikaan kannattanee maistaa myös kartisanmuotoista kakkua, joka on perinteinen tsekkiläinen pääsiäisleivos, pääsiäispullia, munkkeja sekä pikkupullia. Leivonnaisten jälkeen kävelyretkeä voi jatkaa tutustumalla esimerkiksi Prahan linnaan, Kaarlensiltaan, Prahan Vanhakaupunkiin, eläintarhaan, Juutalaiskortteliin tai Prahan kansallismuseoon.

Prahan matkat pääsiäisenä

Joillain matkanjärjestäjillä on valmiiksi koottuja pääsiäisen pakettimatkoja Prahaan, mutta enemmän valinnanvaraa saat kokoamalla matkan itse - voit valita vapaasti pääsiäislomamatkasi lentopäivät ja mieleisen hotellin. Pääsiäinen on joulun ohella suosituinta aikaa matkustaa Prahaan, joten kannattaa varata lennot ja hotellit ajoissa. Sopivaa hotellia voi etsiä hotellien hintavertailun kautta, ja lennot löytää helposti esimerkiksi Ebookersin tai Travelstartin sivuilta.

Lue myös matkakertomus: Praha pääsiäisenä 2007


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Tsekki

Matkajutut Tsekki »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0050442218780518|1685943564.1098|1685943564.1048