Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?


9.9.2008 - USA (Yhdysvallat)

New Yorkin nähtävyydet ja hotellit

New Yorkin nähtävyydet ja hotellit

New York on maailman merkittävämpiä liike- ja talouselämän keskuksia, jonne matkustaa päivittäin lukuisia yritysmatkailijoita ympäri maailman. Liikematkailun lisäksi New York on myös suosittu turistikohde, jossa käy vuosittain 40 miljoonaa turistia. Alkujaan New Yorkin ovat perustaneet hollantilaiset uudisasukkaat Manhattanin eteläosaan. Myöhemmin englantilaiset valloittivat kaupungin, joka nimettiin tämän jälkeen New Yorkiksi.

  • Empire State Building

New Yorkin Empire State Building on Manhattanin keskustassa sijaitseva 102-kerroksinen pilvenpiirtäjä, joka on maailman kuuluisampia pilvenpiirtäjiä. Empire State Buildingin huipulla oleva radiomasto yltää 449 metriin, ja itse pilvenpiirtäjä on 381 metriä korkea. Empire State Building on Chigagon Sears Towerin jälkeen Yhdysvaltojen toiseksi korkein pilvenpiirtäjä. Ensimmäisten 85 kerroksen jälkeen tulee 86. kerros, joka on näköalatasanne, jossa käyvät sekä kaupunkilaiset, että matkailijat. Toinen näköalatasanne on 102. kerroksessa, joka ei pilvisyyden takia ole yhtä suosittu matkailijoiden keskuudessa. Empire State Building on päivittäin auki sisäänpääsymaksun hinnalla. Toisinaan kannattaa varata hetki aikaa myös turvatarkastukseen ja pääsylippujen jonottamiseen. Empire State Buildingin kotisivut: http://www.esbnyc.com

  • Times Square

New York Timesin pääkonttori sijaitsi 1900-luvun alussa Manhattanin alueella, jota rajaavat 39. ja 52. katu sekä 6. ja 9. Avenue. Tästä johtuen alue sai nimekseen Times Square. Times Square on merkittävä alue, koska se muodostaa osan Manhattanin keskustan kaupallista osaa. Times Squarella on teattereita, loistavia ravintoloita ja monia hyviä hotelleja.

  • Central Park

New Yorkin kuuluvan Manhattanin keskellä on suuri 3,4 neliökilometriä käsittävä puisto: Central Park. Central Park on avattu vuonna 1856 Frederic Law Olmstedin ja Calver Vauxin suunnitelmien perusteella. Puistoon rakennettiin uheilumahdollisuuksia, pitkiä kävelyreittejä ja leikkikenttiä. Oleskellessasi New Yorkissa kannattaa käydä Central Parkissa erityisesti viikonloppuisin, jolloin autotiet on suljettu ja varattu rullaluistelijoille ja pyöräilijöille. Central Parkissa on New Yorkin kuuluisampia nähtävyyksiä. Strawberry Fields -puutarha, joka on nimetty John Lennonin muistoksi, sisältää kasvin jokaisesta maailman maasta. Central Park Zoo -eläintarha on niin ikää New Yorkin suosittu nähtävyys. Keskuspuisto Central Parkin kotisivut: http://www.centralparknyc.org

  • New Yorkin museot

Metropolitan Museum of Art eli tuttavallisemmin Met, joka sijaitsee New Yorkissa Central Parkin itäreunalla, on maailman merkittävämpiä taidemuseoita. Metropolitan Museum of Art on laaja-alainen taiteen esittelijä, sillä esillä on taidetta lähes joka puolelta maailmaa: Antiikin taideaarteet, antiikin haarniskat ja aseet, egyptiläistä taidetta, eurooppalaisia maalauksia 1400-1700-luvuilta, oseanilaista taidetta, aasialaista taidetta, islamilaista taidetta Lähi-Idästä ja Bysantista, erilaisia amerikkalaisia taideteoksia ja arkkitehti Frank Lloyd Wrightin rekonstruoituja sisustuksia.

Met ei ole ainut suosittu museo New Yorkissa, vaan Manhattanilla sijaitseva Museum of Modern Art eli MoMA on toiseksi suosituin New Yorkin museoista. Museum of Modern Art on erikoistunut moderniin ja nykytaiteeseen. Taidemuseo on maailman johtavimpia nykytaiteen museoita. Museum of Modern Artilla on tarjottavanaan laaja kirjo nykytaidetta siinä, missä Metropolitan Museum of Art on enemmänkin yleismuseo. Museum of Artissa kävijät lisääntyvät vuosittain, ja nykyään museossa on kävijöitä noin 2,5 miljoonaa vuodessa. Museo on jakautunut eri osastoihin: muotoiluun, arkkitehtuuriin, mediaan, elokuviin, piirrustuksiin, kirjankuvitustaiteeseen, kuvanveistoon, maalaustaiteeseen ja valokuvaukseen. Uusitun Museum of Modern Artin sisäänpääsymaksu on  nykyään 20 dollaria.

Muita suosittuja New Yorkin museoita ovat taidemuseo Brooklyn Museum, American Museum of Natural History, National Museum of the American Indian ja Whitney Museum of American Art. Muista nähtävyyksistä mainittakoon konserttitalo Carnegie Hall Manhattanilla. Carnegie Hall on Yhdysvaltojen merkittävimpiä konserttitaloja erityisesti mahtavan akustiikkansa johdosta, vaikka rakennus on toki kaunis ja historiallisesti merkittävä.

Urheilijan New York

New York on myöskin suurien urheiluseurojen kaupunki. Baseball on perinteinen amerikkalainen peli, jota pelaavat New Yorkissa New York Yankees ja New York Mets. Amerikkalaisen jalkapalloilun kotijoukkueita ovat New York Jets ja New York Giants. Jääkiekkojoukkueita ovat Rangers ja Islanders. Koripallojoukkue Knicks ja jalkapallojoukkue Red Bull New York asuvat niin ikään kaupungissa.

Hotellit New Yorkissa

Suurkaupunki New Yorkissa on hotelleja moneen menoon - löytyy halpoja hotelleja kuin myös luxushotelleja. Halpoina majoitusvaihtoehtoina mainittakoon West Side Inn Manhattanilla ja Hilltop Motel hieman kauempana noin viidentoista kilometrin päässä New Yorkin keskustasta. Hieman kalliimpi ja keskitasoinen Herald Square Hotel sijaitsee Manhattanilla lähellä kaikkea. Kalliimpaan makuun tottunut voi varata huoneensa viiden tähden The Plaza -hotellista, jossa yön hinta pyörii lähemmäs tuhannessa dollarissa. Nämä ja muita hotelleja voit etsiä hotellien hintavertailusta.

Liikkuminen ja nähtävyyspassit

New Yorkissa on ihan mukava tepastella jalkaisin pienempiä matkoja, mutta keskikaupungilla kannattaa todella varoa autoja, sillä päivittäin auton alle kuolee noin kymmenen ihmistä. Massaan nähden tämä ei ole suuri luku, mutta varovainen kannattaa olla. Metrokortteja(Metro CArd) voi ostaa erilaisia, sillä osalla liikut tietyn määrän kertoja ja joillain jopa viikon. Yksittäiset liput maksavat kaksi dollaria, joten kannattaa ostaa jokin pidempi aikainen metrokortti, mikäli liikut paljon. Toisinaan bussillakin pääsee liikkumaan kätevästi ja halvalla. Bussimatkustamisen etuna on tietysti se, että näet samalla kaupunkia, kun matkustat paikasta toiseen. Turistit matkustavat usein lautalla Manhattanin eteläkärjestä Statenin Islandiin, koska tämä on ilmainen lautta, ja matkalla pääsee näkemään New Yorkin sataman ja Vapauden Patsaan.

Nähtävyyspassit on kätevä tapa maksaa kerralla nähtävyyksissä käyminen, ja säästää samalla jopa satoja dollareita matkan aikana. New York Pass oikeuttaa sisäänpääsyyn yli 40 kohteeseen ja moniin alennuksiin sekä sisäänpääsyn paikkoihin, jonne ei pääse ilman passia. Explorer Passilla voi valita kolmesta seitsemään kohdetta, joissa haluaa käydä 30 päivän sisällä. City Pass sen sijaan oikeuttaa sisäänpääsyyn viiten nähtävyyteen New Yorkissa, kunhan passin käyttää yhdeksän päivän aikana.

Syöminen New Yorkissa

Pääasiassa New Yorkin ravintoloihin voi mennä arkisillakin vaatteilla, mutta jotkut kalliimmat ravintolat edellyttävät takkia, joka heillä voi monesti olla lainattavana. Tippiä annetaan yleensä 15-20%, mikäli ravintola ei erikseen laskuta palvelumaksua. Myyntikojuissa kannattaa maistaa ainakin newyorkilaista Hot Dogia, joka maksaa 2 dollaria(juoman kanssa noin 3-3,5 dollaria). Muita maistamisen arvoisia välipaloja ovat The New York Bagel, Pizza ja Cheesecake(New York-juustokakku).


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: USA (Yhdysvallat)

Matkajutut USA (Yhdysvallat) »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0052351951599121|1702031875.6797|1702031875.6744