Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
17.7.2008 - Espanja

Suurin elämys koetaan Barcelonan nähtävyyksillä

Suurin elämys koetaan Barcelonan nähtävyyksillä

MTV3:n sivuilla vierailleet ovat äänestäneet Barcelonan olevan elämyksistä suurin Espanjassa. Barcelona sai äänestyksessä noin kolmanneksen, ja Kanaria jäi toiseksi. Erityisen mieltyneitä matkailijat ovat olleet Barcelonan ruokiin, arkkitehtuuriin, siisteyteen ja monipuolisuuteen. Mitä Barcelonassa sitten voi tehdä ja kokea?

Arkkitehtien kuningas: Antoni Gaudi

Gaudi muutti seitsemäntoista vuotiaana opiskelemaa arkkitehtuuria Barcelonaan, ja tämän jälkeen hän työskenteli arkkitehtina kuolemaansa asti pääasiassa Barcelonassa. Gaudin tärkein työntilaaja oli tekstiiliteollisuusmies Eusebi Güell.

  • La Sagrada Familia

Gaudin kuuluisin ja merkittävän työ lienee Barcelonan La Sagrada Familia, jota on rakennettu jo 140 vuotta, ja rakennustyöt ovat edelleen kesken. La Sagrada Familia on katedraali/kirkko, joka on todella kiehtova. La Sagrada Familian tornit on koristeltu omaperäisesti mosaiikkikuviolla, ja torneja on yhdistelty toisiinsa silloilla, joiden päällä istuu Jeesus.

  • Güellin puisto

Güellin puisto on Gaudin erikoisin arkkitehtuuriluomus, joka on vuodesta 1984 asti kuulunut UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Jäsenemme Merja kertoo seuraavaa: "Park Güellin puisto oli satumainen mosaiikkikuvioisine serpenttipenkkeineen, Hannun ja Kertun taloineen, polkuineen ja erikoisine suurista kivenlohkareista muodostettuine puistopenkkeineen, joissa kaiken lisäksi oli kivenlohkareista tehdyt selkänojat!" Güellin puistoon on otettu runsaasti aineksia luonnosta: värit ovat jopa oudon kirjavat ja teoksissa on käytetty monenlaisia luonnon olentoja.

  • Casa Mila & Casa Batlló

Casa Milasta kuulee usein sanottavan, että siinä ei ole yhtään suorakulmaa tai suoraa viivaa. casa Mila on mielenkiintoinen aaltoilevine muotoineen. Casa Batlló on Barcelonan halutuin asuinrakennus. Casa Batllón julkisivua koristavat värikkäät mosaiikit ja pääkalloparvekkeet.

Barcelonan ruokapaikat

Barcelonassa kannattaa luonnollisesti käydä syömässä ulkoilmaravintolassa Las Ramblas -kävelykadulla, mutta rohkeat matkailijat palkitaan erinomaisella makuelämyksellä. Barcelonan pienemmillä kujilla on monia ravintoloita, jotka vaikuttavat pieniltä tapas-baareilta, mutta sisältä paljastuukin loistelias ravintola. Satamakaupunkina Barcelona tarjoaa monia kala- ja äyriäisruokia:

  • Pan con tomate: oliiviöljyllä ja tomaatilla päällystetty paahdettu leipä
  • Allioli: majoneesi, joka on valmistettu oliiviöljystä ja valkosipulista(esimerkiksi lihan ja kalan päällä)
  • Cannellones: pastarullia, jotka on täytetty tonnikalalla tai lihalla
  • Ensalada Catalana: kasviksia, kananmunia ja makkarasiivuja
  • Arroz negre: riisiruoka, jossa kalaa ja äyriäisiä
  • Fideuá: vihanneksilla, kalalla tai äyriäisillä täytetty nuudelipannu

Matkakertomus ja kuvia Barcelonasta

Jäsenemme merja on kirjoittanut matkakertomuksen Barcelonasta, ja liittänyt mukaan matkakuvia kaupungista. Matkakertomuksessa käsitellään laajalti hänen kokemuksiaan viiden päivän matkalta Barcelonaan.

→ Katso Barcelona-kuvat ja lue matkakertomus: Gaudia ja rentoa fiilistä Barcelonassa


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0036790370941162|1721244361.9049|1721244361.9012