Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
13.7.2008 - Bulgaria

Syyslomalla Tsarevoon, Bulgariaan

Syyslomalla Tsarevoon, Bulgariaan

Tsarevo paloi vuoden 1882 valtavassa tulipalossa, ja tämän jälkeen kaupunki jouduttiin rakentamaan kokonaan uusiksi. Tsarevo sijaitsee kauniilla paikalla Mustameren rannalla 70 kilometrin päässä Bourgasista. Kuumimpina kesäkuukausinakin yleensä tuulee mereltä, mistä johtuen ilmasto tuntuu siedettävän lämpimältä. Nykyään Tsarevo on suosituimpia Mustameren lomakohteita. Vieraanvaraisuus ja hyvät palvelut ovat Tsarevon tunnusomaisia piirteitä.

Tsarevon upeat hiekkarannat

Kylästä alkavat mahtavat hiekkarannat molemmille puolille kylän keskustaa. Tsarevon hiekkarannalla pärjäävät myös lapset, sillä vesi ei syvene mitenkään älyttömän nopeasti, mutta ranta ei toisaalta ole myöskään aivan matalammasta päästä. Rantojen läheisyydestä löytyy kaikenlaisia aktiviteetteja perheen pienimmillekin.

Tsarevo on noin 6000 asukkaan kaupunki, jonka pääelinkeinoja ovat kalastus, pienteollisuus ja käsityö. Tsarevon keskusta löytyy kapeiden katujen varsilta nykyaikaisia ostospaikkoja ja baareja, mutta kaduilla on myös ravintoloita ja kahviloita. Tsarevo on kasvamassa oleva lomakohde, joten kaupunki laajenee koko ajan, kun uusia hotelleja rakennetaan.

Tsarevon maamerkkinä toimii kylän eteläpuoleisen Papija-vuoren huippu 502:ssä metrissä. Strandja-vuoristossa sijaitsee Bulgarian suurin luonnonpuisto, jossa viihtyy vuosittain laaja kirjo luonnonystäviä. Luonnonpuiston maasto on kumpuilevaa, puusto pääasiassa tunnelmallista lehtimetsää, ja useat pienet joet virtaavat mukaillen maaston muotoja. Historiasta kiinnostunut matkailija voi tutkia traakialaisten jälkeensä jättämiä monoliitteja ja kivialttareita. Luonnonpuistossa on myös kirkkoja pienine kylineen.


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0064101219177246|1660130373.9325|1660130373.9261