Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
24.5.2008 - Ranska

Pariisi lumoaa romanttisuudellaan ja monilla nähtävyyksillään

Pariisi lumoaa romanttisuudellaan ja monilla nähtävyyksillään

Pariisi muodostaa pääkaupunkina Ranskan keskuksen, jossa yhdistyvät kaikenlaiset ranskalaiset tavat. Kaupunki sijaitsee kauniisti virtaavan Seinen rannalla, jossa voi istuskella nauttimassa romanttisesta tunnelmasta. Ilmastoltaan Pariisi on kohtalaisen lämmin, sillä vuotuinen keskilämpötila kaupungissa on hieman yli kymmenen astetta, ja kesäisinkin keskilämpötila pyörii 25 celcius asteen paikkeilla.

Pariisi on syntynyt vanhan kalastajakylän paikalle, ja nimensä se on saanut alkuperäisen heimon(pariisit) mukaan. Maailmannäyttelyt, ja niiden seurauksena rakennettu Eiffel torni, osoittavat Pariisin nousseen 1900-luvun taitteessa yhdeksi maailman merkittävimmistä kaupungeista. Pariisissa onkin hyvällä menestyksellä aloitettu kunnostamaan vanhoja muistomerkkejä ja rakennuksia, jonka ansiosta Pariisi on pitänyt paikkansa yhtenä maailman vierailluimmista kaupungeista.

Nähtävyyksiä Pariisissa

Pariisissa on paljon nähtävää, eikä kaikkea ehdi millään kokea yhden matkan aikana. Tästä johtuen turistit palaavat yhä uudelleen kaupunkiin kertaamaan vanhaa ja näkemään uutta. Monumenteistä ja rakennuksista tärkeimpinä mainittakoon Eiffel-torni, Riemukaari, Notre Damen katedraali, goottilainen kappeli Sainte Chapelle, Pariisin ooppera Palais Garnier, suurmiesten hautapaikka Pantheon-kirkko ja Pariisin yliopisto La Sorbonne.

Museoissa kannattaa piipahtaa, sillä niistä löytyy paljon nähtävää. Museoista tunnetuin on varmasti taidemuseo Louvre, jonka jonot saattavat toisinaan olla todella pitkiä. Louvreen mentäessä matkailijan kannattaakin varata muutama tunti jonotusaikaa. Muita käymisen arvoisia museoita ovat esimerkiksi ilmailumuseo Musée de l'Air et de l'Espace, merimuseo Musée National de la Marine, tiedemuseo Cité des Sciences et de l'Industrie, Musée d'Orsay, Musée Picasso ja monet muut Pariisin museot.

Muuta nähtävää Pariisissa on yllin kyllin. Aurinkokuningas Ludvig XIV:n rakennuttama Versailles'n palatsi on loistelias palatsi Pariisin ulkopuolella. Tämän lisäksi nähtävyyksiä ovat Eurodisney Resort Paris, Fontaineblau, La Défense, Pariisin katakombit, Latinalaiskortteli ja Le Marais sekä monet muut nähtävyydet, joita on vaikea mennä esittelemään yhdessä artikkelissa.

Matkakertomus Pariisista

merjan matkakertomus: BONJOUR, KAIKKI MATKAILIJAT!


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Ranska

Matkajutut Ranska »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038700103759766|1685950865.6902|1685950865.6864