Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
29.8.2013 - Uganda

Tutustu ihmeelliseen Ugandaan

Tutustu ihmeelliseen Ugandaan

Afrikkalaisen kohdemaan valitseminen voi olla erittäin vaikeaa, jos haluaa tutustua maahan, joka tarjoaa kaikki parhaat palat valtavasta ja monipuolisesta maanosasta. Jos haluat kokea jotain ainutlaatuista, enemmän kuin olet nähnyt elokuvissa tai dokumenteissa, on Uganda (Ugandan matkailusta laajemmin englanniksi: http://www.overlandingafrica.com/uganda/) paras valinta.

Uganda on suhteellisen pieni maa verrattuna muihin Afrikan maihin, mutta tarjoaa uskomattoman yhdistelmän kulttuuria, luontoa ja upeita maisemia. Hyvän infrastruktuurin ja tieyhteyksien ansiosta matkustaminen Ugandaan ja Ugandan sisällä on helppoa. Tärkeimmät nähtävyydet ovat vain päivän välimatkan päässä, ja lyhytkin vierailu Ugandassa on monipuolinen kokemus. Yhdessä päivässä voit kokea päiväntasaajalla sijaitsevan vuoripuiston, tee ja banaani plantaasit kukkuloilla, Afrikan sisämeren - Victoriajärven ja sen upeat saaret sekä loputtoman upeat näköalat.

Niilin alkulähde, Victoriajärvi on African suurin järvi, jossa jännitystä hakeville tämä legendaarinen järvi tarjoaa koskenlaskuun parhaat mahdollisuudet. Lyhyen matkan päässä Kampalasta, Ugandan pääkaupungista, Victoriajärven rannalla sijaitsee Jinja, joka tarjoaa useita seikkailumahdollisuuksia jännitystä etsiville: koskenlaskua, pikaveneilyä, benjihyppyjä ja varjoliitoa sekä budjettihintaista majoitusta.

Victorijärvessä viihtyy yksi maailman suurimmista makeanveden kalalajeista, Niilinahven (Nile Perch), jotka voivat kasvaa jopa ihmisen kokoisiksi. Victoriajärven rannalla lähellä pääkaupunki Kampalaa sijaitseva Entebben kaupunki on oivallinen lähtöpaikka kalastussafarille muutamaksi tunniksi tai jopa muutamaksi päiväksi. Entebben eteläpuolella sijaitsee viihtyisiä saaria. Erityisesti Ngamban saari on merkittävä, koska se on toinen vain kahdesta Afrikkalaisesta saaresta, jotka ovat rauhoitettuja simpansseille. Toinen on Victoriajärven eteläpuolella Tansaniassa sijaitseva Rubondon saari. Ngamban saari tarjoaa päiväretkeilijöille sekä yön yli majoittuville mahdollisuuden tarkkailla sekä olla vuorovaikutuksessa simpanssien kanssa ja auttaa säilyttämään niiden arvokas luonnollinen elinympäristö.

Simpanssien isoserkut, vuorigorillat ovat Ugandan luonnon sensaatioita, josta maa on eniten tunnettu. Päiväretki Kampalasta vie sinut vuorigorilloiden kotiin metsäisiin tulivuoren rinteisiin maan lounaisosaan. Tämä alue yksin, lähellä Ruandan ja Kongon Demokraattisen tasavallan rajoja, on upea sen dramaattisen järvi ja vuoristomaiseman sekä upean linnuston ja metsän eläinten takia.

Merkit muinaisesta tulivuoren aktiivisuudesta löytyy Albertine Rift -laaksosta. Kukkulat laskevat valtavaan laaksoon, jota kehdottavat Edward-, George- ja Albert-järvet. Itärajalla seisoessa voi 70 kilometrin päässä nähdä kaukaiset länsirajan muodostavat Rwenzorin vuoret, jotka tunnetaan myös nimellä kuuvuoret. Vuoret on nimetty Englantilaisen tutkimusmatkailijan Henry Stanleyn mukaan, joka kulki alueen läpi vuonna 1889. Jopa 5100 metriä korkea Rwenzorin vuori vangitsi maailman mielikuvituksen, kun Stanley kertoi lumesta päiväntasaajalla sijaitsevien vuorten huipulla.

 

Ugandan tulivuoret

Tämä alue yksinään on tutustumisen arvoinen sen monimuotoisuuden ja lukuisten aktiviteettien takia. Fort Portalin kaupunki päämajana on helppo tutustua Semilikin kansallispuiston ja Toro-Semilikin luonnonpuiston kuumiin lähteisiin ja villiin luontoon Albert-järven rannalla, joka on tunnettu myös suurista parvista shoebill-lintuja. Rwenzori-vuori ja sen juuri tarjoavat oivat mahdollisuudet kiipeilyyn sekä vaellukseen. Lähempänä Fort Portalia löytyy ihmemaa Ndali ja Kasenda Kraatterit.

Boda boda -taxi on nopeaKasenda Kraattereista löytyy yli 30 muinaisen tulivuoren kraatteria, jotka ovat muodostuneet järviksi biljoonien sadekuurojen ansiosta. Pieni väestö asuu rikkaan maaperän rinteillä, joilta löytyy suuri valikoima leirejä ja hotelleja. Kraatterialue on täysin ainutlaatuinen, outo ja ihmeellinen - maailma, jossa Red Tail -apinat helistävät korkeiden puiden oksia, siniset turacot säntäilevät protestiksi,  valkomusta täplikkäät peuralaumat laiduntavat tien vierellä ja moottoripyörätaksit (boda boda) sekä riksat kuljettavat ihmisiä paikallisen torin ja Fort Portalin keskustan välillä. Kibalin kansallispuiston rehevät metsät ulottuvat kraatterialueelle, jossa on yksi Afrikan monipuolisimmista eläinkannoista. Alueella asustelee paljon esimerkiksi simpansseja. Jos on yksi alue Ugandassa mihin matkustaa, se on tämä.

Majoittuminen Albertine Riftin alueella ja muualla Ugandassa on suhteellisen halpaa ja monipuolista. Monien huoneistojen ja leirien tulot menevät koulujen ylläpitoon sekä yhteiskunnan hyvinvointiin. Niin kuin koko Afrikassa, paikalliset ihmiset jättävät elinikäisen muiston. Ugandalaisten tunnustetaan olevan yksi Afrikan ystävällisimmistä kansoista.

Toimittaja Anton Cronen profiili:
Blog: http://www.brightcontinent.co.za/about/
Twitter: https://twitter.com/antoncrone  
    

Matkajuttuja maasta: Uganda

Matkajutut Uganda »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0059909820556641|1716419835.2161|1716419835.2102