Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
8.11.2012

Matkarahaa - Säästäminen matkaa varten, osamaksu vaiko pikalaina?

Matkarahaa - Säästäminen matkaa varten, osamaksu vaiko pikalaina?

Loma tuo rentouttavaa vaihtelua arjen työrutiineihin. Matkalle lähteminen voi kuitenkin olla vaikeaa, mikäli pankkitilin viimeisetkin rahat tarvitsee käyttää vuokraan juuri ennen lomalle lähtöä.

Matkan rahoittaminen kannattaa aloittaa yksinkertaisesti suunnittelemalla mahdollisimman edullista matkaa, jolloin ylimääräistä rahaa ei edes tarvita niin paljon. Edullisimmilla pääsee, jos suunnittelee matkakassan huolellisesti ja selvittelee etukäteen ruokapaikkojen hintoja. Sopivan edullista matkaa voi etsiä hakemalla äkkilähtöä tai paketoimalla itse edullisen omatoimimatkan. Äkkilähtöjä on ympäri vuoden tarjolla runsaasti eri puolille maailmaa. Omatoimimatkan voi saada hyvinkin edullisesti, jos tuurilla onnistuu varaamaan lennot ja hotellit juuri oikeaan aikaan.

Säästä pienissä ja suurissa kuluissa

Säästäminen matkaa vartenOman talouden hoidon kannalta on järkevää ylläpitää jatkuvaa arviota menoista ja tuloista. Näin voi helposti laskea, mikä on normaalikulutuksesi. Kun tiedät nykyisen kassavirtasi, niin pystyt helpommin selvittämään, mistä voit helposti säästää. Tee laskelmat seuraavasti:

  1. Laske tulosi verojen jälkeen.
  2. Vähennä tuloistasi kodin hoidon ja talouden ylläpidon pakolliset kulut (asuntovastike, asuntolaina, vuokra, sähkö, matkapuhelin, ruoka jne.)
  3. Mieti, mitä muita kuluja sinulla on ollut viime aikoina. Muista kuluista on helpompi karsia.
  4. Päätä, mitkä kulut voit jättää kokonaan pois ja tiedät potentiaalin, jonka voit säästää.

Määrittelemäsi suuruinen summa kannattaa siirtää heti käyttötililtä säästötilille, jotta käytettävissäsi ei olisi turhan suuria rahasummia. Matkaa varten säästäminen vaatii pieniä ja suuria nipistyksiä arjen menoihin. Säästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa, jolloin sinun tarvitsee karsia kuukausittain vähemmän mukavuuksia.

Lähde matkaan osamaksulla

Suomessakin on tarjolla muutamia palveluita, joista voit ostaa etelän lomamatkan osamaksulla. Useiden ulkomaalaisten lentoyhtiöiden tarjoukset ovat voimassa myös suomalaisille. Matkan ostaminen osamaksulla on kuitenkin yleisempää muualla maailmassa. Tyypillisesti pienemmät matkatoimistot ovat mukana ohjelmissa, joissa matkan saa ostettua suoraan luotolla.

Pikavippi tai kulutusluotto rahoittaa matkan nopeasti

Usein netistä haettava pikalaina ei ole ollenkaan paha vaihtoehto matkalle. Pikalainalla ei kuitenkaan kannata koko matkaa rahoittaa, jos palkkaa ei ole tulossa matkaasi seuraavien kolmen kuukauden aikana riittävästi.

Tällöin kyseeseen tulee pankin tai muun rahoituslaitoksen kulutusluotot. Pankista otetussa lainassa on tyypillisesti sen verran suuret aloitusmaksut, että lainaa kannattaa hakea ennemmin netistä löytyvien luotonantajien sivuilta. Tyypillisesti suuret ja edullisimmat yritykset tarjoavat nettihakemuksella sekä pikalainaa että kulutusluottoja.

Esimerkiksi Nettivipin lainasummat ja kulut näyttävät seuraavilta:

Lainasumma Kulut Laina-aika Ikäraja
60€ 19€ 30 18
120€ 28€ 30 18
240€ 57€ 30 18
360€ 81€ 30 20
500€ 120€ 60 23
600€ 140€ 60 23
700€ 160€ 60 23
800€ 219€ 90 23
900€ 240€ 90 23
1000€ 265€ 90 23

Lähde: http://www.nettivippi.fi

Tienaaminen matkalla

Matkalla voi myös elättää itsensä tai hankkia lisätuloja. Yksi suosituimmista tavoista hankkia rahoitus matkan aikana on työskennellä lastenhoitajana perheessä. Hakumenettelyt ovat kuitenkin vaativia ja sinun tulee oikeasti haluta työskennellä lasten kanssa. On myös mahdollista hakea matkatoimiston oppaaksi, jolloin pääsee pidemmäksi aikaa maailmalle. Matkaoppaana toimiminen tosin vaatii vastuuta ja kykyä työskennellä hankalienkin asiakkaiden kanssa. Monet nuoret suuntaavat myös esimerkiksi Australiaan kausityöntekijöiksi poimimaan hedelmiä pellolta. Korvaus ei välttämättä ole järin suuri, joten matkaa varten kannattaa varata etukäteen rahaa.

Keskimäärin tienaaminen matkalla karsii selvästi lomailumahdollisuuksia, joten lomailuun jää vähemmän aikaa. Säästäminen on paras tapa rahoittaa matka, kunhan muistaa aloittaa säästämisen riittävän aikaisin.

Matkajuttuja maasta: --- valitse ---

Matkajutut --- valitse --- »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0045650005340576|1716425015.9464|1716425015.9419