Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
8.8.2012 - Espanja

Puerto de Sóller - Yksi Mallorcan kauneimmista kohteista

Puerto de Sóller - Yksi Mallorcan kauneimmista kohteista

Puerto de Sóller on varmasti yksi Mallorcan kauneimmista matkakohteista. Tunnelmaltaan Puerto de Sóller on romanttinen ja elegantti. Se sijaitsee suojaisassa lahdessa, Mallorcan länsirannikolla, ja tarjoaa kaksi ihastuttavaa rantaa, joilla rentoutua. Täällä Välimeren leuto ilmasto hellii matkailijaa. Rannalla makoilun vastapainoksi voit lähteä vaeltamaan appelsiini-/sitruunalehtoihin sekä tutustua läheisiin kyliin. Puerto de Sóller tarjoaa auringon lisäksi mielenkiintoiset retkimahdollisuudet.

Puerto de Sóller on tunnettu ennen kaikkea laajoista sitruunaplantaaseistaan, jotka jo yksin houkuttelevat tuhansia matkailijoita kesän aikana. Vaellus näissä upeissa maisemissa on ikimuistoinen. Keväisin ja syksyisin vaelluksia on mahdollista tehdä myös paikallisoppaiden kanssa. Aktiivilomasta kiinnostuneille tarjolla on myös golfia, tennistä, pyöräilyä, ratsastusta ja lukuisia vesiurheilulajeja. Satamasta voit myös hypätä 1900-luvulta peräisin olevan raitiovaunun kyytiin ja matkustaa noin viiden kilometrin päähän Sóllerin kylään, jossa voit tutustua vaikka kasvitieteelliseen puutarhaan, ostella tuliaisia ja suussa sulavia herkkuja. Asemalla on myös pienimuotoinen Picasso ja Miróu -näyttely, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Mikäli tahdot jatkaa matkaasi Palmaan saakka, niin voit vaihtaa junaa Sóllerissa. Noin tunnin matka Palmaan kulkee upeiden maisemien kautta.

Retkiä ja nähtävää lähialueella

Retkille voi lähteä myös tutustumaan saaren kiehtoviin tippukiviluoliin sekä Sineun-markkinoille, jotka ovat Mallorcan suurimmat ja vanhimmat. Kevyempää menoa kaipaavan kannattaa ottaa selvää erilaisista espanjalaisista illanvietoista, joita ravintoloissa järjestetään. Sólleriin johtavan tien varrella Vanhassa Kartanossa esitetään Son Amar -show. Tätä espanjalaista klassikkoshowta on pidetty useampina vuosina jopa Euroopan parhaimpana.

 

Puerto de Sollerin satama

Täällä voit nauttia myös auringosta, sillä Puerto de Sóllerin kaksi upeaa rantaa, Playa d'en Repic ja Port de Sóller beach, antavat siihen erinomaiset mahdollisuudet. Rannoista pidemmän (Port de Sóller beach) päässä sijaitsee pienvenesatama, jossa voi kuljeskella ympäriinsä nauttien rauhallisuudesta ja ihastellen laituriin ajelehtivia veneitä. Satamassa on myös monia kahviloita joissa voit hengähtää ja siemaista vaikka lasillisen kuplivaa. Rantakatua reunustavat lisäksi ihastuttavat ravintolat, joissa pääsee nauttimaan Mallorcan antimista. Kahden ruokalajin illallinen kustantaa noin 25 euroa ja olut noin 3 euroa. Mallorcalainen ja espanjalainen ruoka ovat suussa sulavia, joten ruuan ääressä tuleekin viettää pitkä tovi nauttien ja maistellen.

Puerto de Sóller ei ole mikään varsinainen bilekeidas, mutta toki yöelämääkin löytyy. Pienen matkan päässä odottavat Palma Nova, Torrenova ja Magaluf, jotka ovat Mallorcan huvittelukeskukset. Näistä löytyy ravintoloita, baareja, yökerhoja sekä discoja.

Koska Mallorcalla riittää nähtävää ja koettavaa on autonvuokraus erittäin hyvä vaihtoehto myös Puerto de Sóllerissa. Autovuokraamoja on moneen lähtöön, joten sopiva menopeli löytyy varmasti. Mallorcalla on rauhallinen liikenne ja helppo ajaa. Mikäli auto ei miellytä, niin skootteri on oiva ja ainakin viileä vaihtoehtoehto. Puerto de Sóllerista voit lähteä tutustumaan vaikka Lluc-luostariin, Deya-taiteilijakylään tai Fornaluxiin, kylään, joka on nimetty Espanjan kauneimmaksi. Myös toimiva bussiverkosto kattaa koko saaren.

Puerto de Sóller on ennen kaikkea kohde rennosta elämänmenosta, rauhallisesta lomailusta ja upeista maisemista kiinnostuneille. Tarpeen tullen se tarjoaa myös menoa ja seikkailua, joten jos Mallorca kiinnostaa kannattaa harkita matkaa Puerto de Sólleriin. Matkoja näihin upeisiin sitruunalehtoihin järjestää ainakin Apollomatkat. Kesäkaudella löydät myös nopeat Mallorcan äkkilähdöt Matkailijat.netistä!

Apollomatkat » Puerto de Soller

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Es Port

alk. 920€
(3 tähden hotelli)

Eden

alk. 753€
(0 tähden hotelli)

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

alk. 3328€
(3.5 tähden hotelli)

Los Geranios

alk. 880€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.005803108215332|1702028627.7535|1702028627.7476