Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
19.5.2008 - Espanja

Espanjan aurinkorannikko - Costa del Sol

Espanjan aurinkorannikko - Costa del Sol

Costa del Sol on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita johtuen sen ilmastosta. Ilmasto on hyvä, koska ympäröivät vuoret suojaavat sisämaan ilmastojen vaihteluilta, ja tästä johtuen aurinko paistaa kirkkaana 320 päivänä vuodessa. Talvellakaan lämpötilat eivät yleensä laske alle kymmenen asteen, mutta ylempänä vuoristossa voi olla melko viileääkin. Turismi on Costa del Solin tärkeä luonnonvara paikallisille, joten ulkomaalaisiin suhtaudutaan ystävällisesti. Eniten turisteja Costa del Soliin saapuu Saksasta, Iso-Britanniasta ja Pohjois-Euroopasta. Aluetta vaivaa työttömyys ja köyhyys, mutta rikollisuus ei aiheuta matkailijoille pään vaivoja, kunhan muistaa normaalin huolellisuuden tavaroistaan ja varovaisuuden.

Härkätaistelu ja Flamenco-esitykset ovat osa andalusialaista kulttuuria, ja molemmissa kannattaakin käydä, mikäli olet kiinnostunut rantalomailun ohessa matkakohteesi kulttuurista. Harrastuksiakin Costa del Sol:sta löytyy, sillä voit pelata golffia ja tennistä. Vaellusretkelle voit lähteä Sierra Nevadan vuoristoon, jonka rinteiltä löytyy paljon autioita tupia vaeltajia varten. Vuorilla voi myös kokeilla varjo- ja riippuliitoa. Muita suosittuja mahdollisuuksia ovat ratsastus, purjelautailu ja sulkeltelu Gibraltarilla tutkimassa laivanhylkyjä.

Värikäs Fuengirola

Fuengirola on monipuolinen rantalomakohde Costa del Sol:ssa. Rantakadun äärellä on monia baareja, yökerhoja, ravintoloita ja ostosgallerioita. Huolimatta siitä, että Fuengirola on turistimääriltään suuri lomakohde, se on säilyttänyt eteläespanjalaisen pikkukaupunkiluonteensa. Kaupungista löytyy paljon alkuperäisiä herkkukauppoja ja kirkkoja. Fuengirolan pitkän rantakadun varrella sijaitsee myös viihtyisä venesatama. Lapsille ja vanhemmille on Parque Acuatico Mijas -vesipuisto, jossa on lukuisia vesiliukumäkiä ja altaita. Retkeilemään kannattaa Fuengirolasta lähteä Mijasin kauniiseen ja kalkittuun vuoristokylään. Tässä kylässä voi käyttää hieman poikkeavaa kulkupeliä: aasitaksia. Fuengirolasta on hyvät yhteydet Malagan kaupungin Picasso-museoon.

Elegantti Marbella

Marbellan valkoiset hiekkarannat vetävät rantalomailijoita puoleensa. Vanhassa kaupungissa on viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja tapasbaareja. Marbellassa kannattaa käydä Appelsiinitorilla(Plaza de Naranjos) kokemassa maurilaisten linnoitustornien ja romanttisten renessanssipalatsien tunnelman. Pitkän rantakadun varrella on paljon erilaisia hiekkarantoja, ja Puerto Banusin pienvenesatama, jossa voi ihailla suurehkoja loistojahteja.

Voithan aina koittaa löytää edullisemmalla Costa del Solin äkkilähdön.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0048439502716064|1721243391.7977|1721243391.7928