Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
27.4.2008 - Ruotsi

Etelä-Ruotsin Gotlanti ja Öölanti

Etelä-Ruotsin Gotlanti ja Öölanti

Gotlanti ja Öölanti ovat ruotsalaisten suosimia kesälomakohteita. Molempiin on mukava lähteä matkailuvaunulla, -autolla, teltalla tai vain majoittumalla hotelliin. Molemmat saaret sijaitsevat Etelä-Ruotsin itäpuolella Itämerellä. Saaret ovat suuria ja asutukseltaan tunnelmallisen vanhahkoja, ja molemmista löytyy historiallisia nähtävyyksiä.

Visby ja Gotlannin nähtävyydet

Gotlantiin pääsee helposti laivalla, jolloin matka kestää noin 2,5-3 tuntia. Paikan päälle voi matkustaa myös lentämällä. Gotlannin suurin kaupunki on entisen hansaliiton keskipiste Visby. Visbyn keskeisiä elementtejä ovat keskiaikaiset kiemurtelevat nupukkikivikadut, kivitalot, puutalot, kirkot, rauniot ja vanha kehämuuri. Erityisesti kesäisin Visbyssa on vilkasta elämää, mutta muina vuoden aikoina kaupunki on hiljainen.

Visbyyn lisäksi Gotlannissa on paljon muutakin nähtävää. Saaren eteläisen kärjen Sudretin kiviset rannat, kaunis maisema, tuulimyllyt ja kiviaidat ovat mukaansa tempaavia nähtävyyksiä. Eteläisen alueen tunnettu maamerkki on Hoburgen-kalliomuodostelma, joka on suosittu lintujen bongauspaikka. Ympäri Gotlantia on monia rantoja aina hiekkarannoista kivirantoihin.

Öölannin pitkät vaaleat hiekkarannat

Öölannin saari on lähellä Ruotsin mannerta, ja sinne pääsee Kalmarista alkavaa pitkää Öölannin siltaa pitkin. Öölanti on aivan täynnä lomailijoita kesällä, sillä mahtavat uimarannat houkuttelevat viettämään rantaelämää. Syksyllä ja keväällä on rauhallisempaa, ja kauniin luonnon voi kokea kaikessa hiljaisuudessa. Öölannissa on paljon harvinaisia kasveja ja eläimiä. Hotellimatkailijan kannattaa ottaa hotelli kauniista Borgholmin kaupungista, jossa on monia viihtyisiä ravintoloita ja hotelleja. Nähtävyytenä kannattaa käydä katsomassa saaren eteläosassa sijaitsevaa Alvaret kalkkikivitasankoa.


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Ruotsi

Matkajutut Ruotsi »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0053009986877441|1702031818.4689|1702031818.4636