Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
11.9.2010 - Espanja

Malaga, Espanja - Matkat, nähtävyydet ja matkavinkit

Malaga, Espanja - Matkat, nähtävyydet ja matkavinkit

Aurinkorannikko Costa del Solilla sijaitseva Malaga on yksi Etelä-Espanjan tunnetuimmista satamakaupungeista. Malagasta ovat kotoisin myös sellaiset kuuluisat henkilöt kuin taiteilija Pablo Picasso, näyttelijä Antonio Banderas ja muusikko Fran Perea.

Kaupunki on varsin suuri pinta-alaltaan, mutta myös väkiluku on yli puoli miljoonaa. Malaga lepää vuorien ja Guadalmedina ja Guadalhorce -jokien välissä, joten rehevästä maasta johtuen maatalous on turismin ohella keskeinen työnantaja kaupungin ympäristössä.

Nähtävyydet

Kaupungin historia ulottuu noin 2000 vuoden taakse, jolloin foinikialaiset perustivat kaupungin. Tästä johtuen Malagan nähtävyydet ovat pääasiassa varsin tuoreita. Plaza de la Mercedissä on Pablo Picasson synnyinkoti, joka toimii nykyään museona. Museossa on esillä Picasson töiden lisäksi myös muuta espanjalaista nykytaidetta.

Malagan katedraalia on rakennettu jo 200 vuotta, mutta sen rakennustyöt on edelleen kesken. Katedraalista puuttuu edelleen yksi torni, mutta se on yksi Malagan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Alcazabon ja Gibralfaron linnat ovat kaupungin näkyvimpiä nähtävyyksiä. Linnat on rakennetettu moorilaistan toimesta, ja Alcazabon linnassa toimii nykyään myös arkeologinen museo. Vuonna 1951 löydetyn roomalaisen amfiteatterin jäännökset sijaitsevat Alcazabon linnan vieressä.

Rannalle

Malagan hiekkaranta on 25 kilometriä pitkä, mutta Malaga ei siltikään ole läheskään niin suosittu rantalomakohde kuin suosituimmat alueen kaupungit. Malaga sijaitsee Välimeren rannalla, joten merivesi on varsin puhdasta. Hiekkarannan varrelle mahtuu lukuisia huomattavan viihtyisiä ja kauniita paikkoja auringosta nauttimiseen.

Kesäisin keskilämpötila on noin 25 asteen paikkoilla, jolloin onkin paras aika makoilla Malagan hiekkarannoilla. Talvella lämpötilat on noin 12 asteen luokkaa, joten talvimatka soveltuu paremmin nähtävyyksien tutkiskeluun.

Ravintolat

Malagan ravintoloissa tarjoillaan espanjalaisia ruokia, mutta ruokalistoilla on myös paljon erityisesti malagalaisia ruokia. Perinteinen paikallinen herkku on esimerkiksi avotulessa kypsennetyt sardiinit eli chiringuitot. Näitä sardiiniherkkuja löydät pääasissa rantakadun varrella olevista ravintoloista. Ravintoloiden sardiinit on peräisin niitä katujen varsilla valmistavista kojuista.

Parhaimmat ravintolat löydät, kun seuraat paikallisia. Ruoka on kaikkein herkullisinta ravintoloissa, joissa ruokalistoja ei ole englanniksi. Paikalliset käyvät näissä ravintoloissa syömässä ja tietävät tarkalleen, millaista perinteisen malagalaisen ruuan tulee olla.

Malagassa on lukuisia tapas-ravintoloita aivan toistensa vieressä. Perinteisesti paikalliset käyvät juuri tapas-ravintoloissa nauttimassa alkupalaa ja aperatiiveja ennen siirtymistä ravintolaan. Tapas-ravintoloiden ruokia ovat esimerkiksi ilmakuivattu kinkku, espanjalainen perunamunakas ja öljyssä paistetut erilaiset täytetyt pullat.

Matkalle

Jos olet matkalla muualla Espanjassa, niin pääset esimerkiksi nopealla junalla Madridista tai Barcelonasta nopeasti Malagaan. Malaga on kaupunki, johon lentävät monet halpalentoyhtiöt, joten voit etsiä itse halvat lennot Malagaan, mutta myös jotkin suomalaiset matkatoimistot tekevät säännöllisesti Malagan matkoja.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0054919719696045|1696149234.1911|1696149234.1856