Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
13.8.2010 - Islanti

Reykjavik - maailman pohjoisin ja villein pääkaupunki

Reykjavik - maailman pohjoisin ja villein pääkaupunki

Reykjavik on Islannin pääkaupunki, joka tunnetaan kuumista lähteistään ja villistä yöelämästään. Reykjavik on samalla maailman pohjoisin pääkaupunki ja Islannin suurin kaupunki. Yli puolet koko Islannin väestöstä asuu Reykjavikissa. Kesäisin Kaupunki tarjoaa valoa ympäri vuorokauden, mutta talvipäivän seisauksena aurinko paistaa vain noin 4 tuntia.

Reykjavikin läpi virtaa monia puroja ja jokia, joista suurin on Ellioaá. Jokilaakso tarjoaa monia virkistäytymismahdollisuuksia kuten kävely- ja pyöräilyreittejä. Itse kaupungin keskusta sijaitsee  Islannin lounaisosassa, Seltjarnanesin niemellä, mutta todellisuudessa kaupunki ulottuu pitkälle itään ja etelään. Islannin arkkitehtuuri on hyvin moninainen. Talot ovat harvaan rakennettuja ja värikkäitä. Ne muistuttavat pitkälti Pohjoismaille tyypillisiä puutaloja, vaikka todellisuudessa ovat maalattua peltiä.

Yöelämä

Islanti on luontonsa ohella tunnettu villistä yöelämästään. Korkeasta alkoholin hinnasta huolimatta Reykjavikia pidetään yhtenä Euroopan parhaimmista bailauskohteista. Korkeiden hintojen vuoksi klubit pysyvät tyhjillään puoleen yöhön, jonka jälkeen myös sisäänpääsymaksut nousevat melkoisiksi. Juhlien sanotaan olevan kuitenkin hintansa väärti.

Islantilaiset jaksavat juhlia ja monien suosittujen klubien ovilla on jonoa vielä aamun tunneilla. Islannista löytyy niin hienoja klubeja, tanssipaikkoja, taidebaareja ja perinteisiä pubeja. Islannissa yksikään juhlayö ei ole samanlainen ja ikävä kyllä, örveltäminen sekä nujakat kuuluvat oleellisena osana yöelämään.

Hintataso ja ostokset

Islanti on Euroopan kalliimpia maita, joten harva lähtee sinne ostosmatkalle. Suosituimpia tuliaisia ovat kuitenkin paikalliset tuotteet, kuten käsityöt ja lämpimät vaatteet, jotka ovat kohtuuhintaisia. Parhaimmat ostospaikat ovat Reykjavikissa Kringlan, Islannin vanhin kauppakeskus, pääostoskatu Laugaveguri sekä kaupungin ulkopuolella sijaitseva Smáralind -kauppakeskus. Islannin hintataso on kuitenkin alentunut vuoden 2008 talousvaikeuksien myötä ja tällä hetkellä matkailu on kohtuuhintaista. Kaupat ovat auki samaan tapaan kuin suomassakin ja luottokortit käyvät maksuvälineenä syrjäkyliä myöten. 

Matkat

Taianomainen Islanti on erinomainen matkakohde viikonloppumatkalle. Reykjavikilla ja Islannin luonnolla on paljon annettavaa, korkea hintataso kuitenkin venyttää matkailijan kukkaroa helposti. Islannissa on se hyvä puoli, että kaiken ehtii kuitenkin nähdä lyhyessä ajassa. Pidemmät vaellusmatkat kuitenkin vaativat myös enemmän aikaa. Kaikki Islannin matkat suuntaavat Reykjavikiin, josta voi sitten jatkaa matkaa muualle päin saarta.

Matkoja järjestää esimerkiksi Ebookersilta, mutta voit tehdä myös omatoimimatkan ja varata Reykjavikin hotellit itse.

Teksti: Sari Saari

Matkajuttuja maasta: Islanti

Matkajutut Islanti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0050270557403564|1716419020.6551|1716419020.6501