Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
6.8.2010 - Bulgaria

Albena - Hieman rauhallisempi rantalomakohde Bulgariassa

Albena - Hieman rauhallisempi rantalomakohde Bulgariassa

Bulgarian Albena on rantalomakaupunki 30 kilometrin päässä maan kolmanneksi suurimmasta kaupungista Varnasta. Albena sijaitsee kumpujen suojissa Batova-joen laaksossa Mustanmeren rannalla. Kaupunki on ollut monta vuotta saksalaisten turistien suosikkikohde, mutta myös pohjoismaalaiset matkustavat nykyään paljon nauttimaan Albenan rannoista.

Perheen kannattaa varata matka Albenaan ennemmin kuin nuorison suosimalle Sunny Beachille, jossa iltaelämä on huomattavasti vilkkaampaa. Iltaelämä keskittyy lähinnä rantakadun ja pääkadun tavernoihin ja ravintoloihin. Yökerhoja ja varsinaisia biletyspaikkoja on vain vähän, ja niissäkin meno on melko rauhallista. Koko kaupunki rauhoittuu noin yhteentoista mennessä, jonka jälkeen on varsin hiljaista.

Kaupunki järjestää myös kesäisin kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä ja konsertteja. Albena on rakennettu turisteja varten, mutta se on edelleen pieni matkakohde, jota ei ole rakennettu täyteen, vaan kaupunkia koristavat niin puistot kuin myös kukkaistutukset. Varna sijaitsee vain 30 kilometrin päässä, joten myös bulgarialaiseen suurkaupunkiin tutustuminen on täysin mahdollista loman aikana.

Sää suosii rantalomailijaa

Albenan sää on kesäisin lämmin ja sateita on todella harvakseen, joten säät suosivat rannalla oleskelua. Albenan rannat ovat myös lapsiystävällisiä, sillä hiekkaranta on sopivan matala myös lasten kanssa uiskenteluun. Monet lomahotellit sijaitsevat hienohiekkaisen rannan vieressä, mutta hotelleilla on pääsääntöisesti myös omat melko suuret uima-altaat.

Merivesi on varsin puhdas ja kirkas, joten uiskentelu ja sukeltelu on varsin mukavaa. Albenassa on perinteisiä vesiurheilumahdollisuuksia samalla tavalla kuin muissakin suosituissa rantalomakohteissa. Jos rannalla makoilu kyllästyttää, niin voit mennä joku päivä rentoutumaan paikalliseen terveyskylpylään. Lapset saattavat myös haluta lähteä päiväksi Varnan merivesipuistoon.

Ostokset & Ravintolat

Albenan hintataso on selkeästi alempana kuin Suomessa tai Euroopan kalleimmissa matkakohteissa. Voit tehdä ostoksia kaupungissa tai lähteä joku päivä ostosretkelle Varnaan, jossa on lukuisia erilaisia kauppoja muotivaatteita tarjoavista paikoista aina matkamuistomyymälöihin. Hintataso on myös hieman matalampi, jos lähdet ostoksille Varnaan.

Itse Albenassa ostokset kannattaa tehdä ostoskadulla, jonka varrella on myös ravintoloita. Ravintolat tarjoavat erilaisia ruokia, sillä Albenan ravintolat on pääasiassa perustettu turisteja varten, joten löydät makuja eri puolilta maailmaa. Kannattaa käyttää halpoja takseja liikkuessasi paikan päällä, sillä taksimatka on edullinen vaihtoehto ja kuskit puhuvat pääsääntöisesti hyvin englantia.

Matkat

Lähin lentokenttä on Varnan lentokenttä, jonne lento Helsingistä kestää noin kolme tuntia. Albenan matkoja myy Suomessa Lomamatkat. Lue lisää ja varaa matka Albenaan: Lomamatkat » Albena

Voit lukea myös lisää Albenasta englanniksi kaupungin omilta kotisivuilta.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0056519508361816|1660129419.7943|1660129419.7887