Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.7.2010 - Portugali

Albufeira, Portugali - kalastajakylästä kasvanut matkakohde

Albufeira, Portugali - kalastajakylästä kasvanut matkakohde

Etelä-Portugalissa Algarven alueella sijaitseva Albufeira on alkujaan ollut pieni kalastajakylä, joka on sittemmin kasvanut kaupungiksi vuonna 1986 ja yhdeksi Portugalin parhaista matkakohteista. Nykyään Albufeiran pääelinkeinoina ovatkin matkailu ja siihen littyvä kauppa. Albufeiran kaupungissa on varsinaisia asukkaita noin 20 000, mutta luku suurenee turistikausina, kun matkailijat ympäri maailman saapuvat nauttimaan auringosta.

Albufeira on tyypillinen Etelä-Euroopan matkakohde, sillä kaupungissa yhdistyvät niin uusi loma-alue kuin myös vanhempi kaupunginosa. Vanhakaupungissa voit tutustua vanhempaan arkkitehtuuriin kävellen mukulakivikatuja pitkin. Uudemmassa osassa kaupunkia on sen sijaan varsin paljon huvituksia, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Uuden kaupunginosan elämä keskittyy pääsääntöisesti The Strip -huvittelukadun varrelle.

Rannalle tai vesipuistoon

Koko Algarven itäosan alueella on runsaasti hienohiekkaisia ja pitkiä rantoja, kun taas länsiosan rannoilla on luolia ja tunneleita. Läntinen osa ei olekaan niin hyvä paikka lapsiperheen lomailuun, koska siellä on toisinaan varsin kova aallokko ja vedenalaisia virtauksia. Matkanjärjestäjien hotellit sijaitsevat itäosan perheillekin sopivilla hiekkarannoilla.

Erityisesti päivä vesipuistossa Albufeiran matkan aikana voi olla lasten mieleen. Rannikolla on on useita mahdollisuuksia viettää päivä vesipuistossa lasten kanssa. Noin 30 kilometrin päässä Albufeirasta on Slide & Splash, joka on varsin hyvä vesipuisto kaiken ikäisille lapsille. Toinen vaihtoehto on mennä Aquashow -puistoon, joka on noin 20 kilometrin päässä Albufeirasta. Molempiin vesipuistoihin on kuljetukset Albufeirasta.

Ravintolat & Syöminen

Niin Portugalissa kuten yleensäkin etelässä on kuumasta ilmastosta johtuen melko epätavallista syödä päivällä täyttävää lounasta, vaan ruokailu keskittyy päivälliseen illalla. Yleensä Albufeiran ravintolat avaavat ovensa vasta noin kello seitsemän illalla, mutta tavallisempaa on mennä syömään ravintolaan yhdeksän jälkeen.

Albufeiran ravintolat tarjoilevat perinteisiä portugalilaisia herkkuja. Pääruokana tarjoillaan niin kuivattua turskaa, kalapyttipannua, äyrisiäisiä, pekonia, grillattua kanaa ja muita ruokalajeja lisukkeineen. Kannattaa kokeilla ravintoloissa myös hieman erikoisempia kalalajeja, kuten tonnikalaa, kampelaa, merikrottia tai miekkakalaa. Maallisista lihatuotteista suosittuja ovat lammas, kalkkuna, maksa, vuohi ja jänis.

Ruokailun yhteydessä kannattaa kokeilla myös juustoja ja jälkiruokia, joita on olemassa paikallisittain varsin erilaisia. Portugalilaiset viinit ovat myös varsin hyviä, ja matkailijalla voikin olla vaikeuksia valita laajasta valikoimasta. Hinta-laatusuhde on asiantuntijoiden mielestä varsin hyvä portugalilaisilla viineillä. Kannattaa Albufeiran ravintoloista tilata tai ostaa kaupasta paikallisia portviinejä.

Ostoksille tai pelaamaan golfia

Portugalin hintataso on halvempi kuin Suomessa, joten kannattaa käydä ostoksilla Albufeiran matkan aikana. Voit lähteä ostoksille suurempiin ostoskeskuksiin tai esimerkiksi Lissabonin lähistöllä sijaitsevaan vuonna 2004 avattuun outlet-ostoskeskukseen, joka on lajissaan yksi Euroopan suurimmista.

Varsin halpoja tuotteita voit ostaa myös markkinoilta, joita järjestetään paljon Portugalin pienissä kaupungeissa. Markkinat on hyvä paikka tinkiä, ja ostaa halvemmalla. Markkinoita järjestetään esimerkiksi Quarteirassa, joka sijaitsee Albufeiran ja Faron välillä. Lähistöllä on myös monia muita markkinoita, joilla voit piipahtaa Albufeiran matkan aikana.

Algarven yksi suosituimmista urheilumuodoista on Golf. Voit käydä Albufeiran matkalla golffaamassa valintasi mukaan yhdellä tai useammalla Algarven hyvinhoidetuista golf-kentistä. Lähistöllä on noin 30 hyvää golf-kenttää. Voit ottaa matkalle omat golf-varusteet mukaan tai vuokrata paikan päältä pelivälineet.

Matkalle

Albufeiraan on helppo tehdä omatoimisia matkoja, mutta Albufeiran matkat kuuluvat myös matkatoimistojen valikoimiin. Matkatoimistoista ainakin Lomamatkat järjestää matkoja Portugalin Albufeiraan.

Lue lisää ja varaa Albufeiran matka:  Lomamatkat » Albufeira

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Portugali

Matkajutut Portugali »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0063419342041016|1709144117.8344|1709144117.8281