Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
23.3.2010 - Ranska

Chamonix - Lähde laskettelemaan Ranskan Alpeille Chamonixiin

Chamonix - Lähde laskettelemaan Ranskan Alpeille Chamonixiin

Chamonix sijaitsee Ranskan Alpeilla, suhteellisen lähellä Italian ja Sveitsin rajoja. Kauniin laakson suojissa sijaitseva suosittu turistikeskus on maailman alppihiihtäjien suosima kohde. Alueella on viisi erilaista hiihtokohdetta sekä paljon muita aktiviteettejä, kuten vuorikiipeilyä, vaellusta ja purjeliitoa. 

Chamonix on urheilullinen hiihtokohde, jossa voit nauttia hiihtämisen lisäksi historiasta ja hulppeista maisemista. Kaupungissa asuu vakituisesti 10.000 ihmistä. Kyläkorkeus 1042 m. Yhteensä 115 ravintolaa, 12 baaria, 14 rinneravintolaa, kasino ja useita elokuvateattereita sekä iso urheilukeskus ja uimahalli. 

Kylä sinällään on oikeastaan ihka oikea kaupunki, jossa on laaja valikoima baareja, ravintoloita ja yökerhoja. Kyse on täysipainoisesta kokemuksesta ja hyvästä hinta-laatu -suhteesta - Chamonix:ssa kaikki haluavat keskustaan aistimaan alppimaailman värikkäintä tunnelmaa. 

Chamonix'ssa osa rinteistä on aivan kaupungin tuntumassa, mutta muihin rinteisiin joudut matkustamaan joko bussilla tai autolla. Matka-aika on suunnilleen 10-15 minuuttia. 

Ruokailu

Tuttuun ranskalaiseen tapaan on ruokapuoli kunnossa: Noin 200 ravintolaa ja lukemattomat herkkupuodit pitävät matkaajan ruokahalun varmasti tyydytettynä. Etenkin myöhemmin keväällä on mukavaa istahtaa terassille auringonpaisteeseen nauttimaan kuppi teetä tai kahvia, tai virkistävä olut tai siideri. 

Après-ski-meno on kuitenkin hieman rauhallisempaa kuin esimerkiksi Itävallassa. Chamonix'ssa on myös kylpylä ja useita museoita, joihin voit tutustua esimerkiksi suksettomina päivinä. 

  • Megève

Megève toinen alueen kuuluisista kylistä ja se sijaitsee noin 30 kilometriä Chamonix'sta länteen. Kylä on täynnä chalet-arkkitehtuuria ja vanhan kunnon ajan charmia. Autottomaan keskustaan voit tutustua kävellen tai hevoskyydillä. Megève on lempinimeltään Alppien St. Tropez - ja se näkyy! Megève on suosittu paikka, jossa julkkikset näyttäytyvät timanteissa ja turkiksissa. 

  • Argentiere

Argentiere on pienempi kylä noin 6 kilometrin päässä Chamonix'n kaupungista. Argentieressa asut kävelymatkan päässä hiihtoalueen parhaista rinteistä. Kylässä on kauppoja, ravintoloita ja kirkko. Kohde sopii kaikentasoisille hiihtäjille. 

Matkustaminen

Kätevin tapa matkustaa Chamonix'hin on lentämällä ensin Geneven kentälle. Genevestä Chamonixiin matkaa on vain noin reilun tunnin verran. Matka taittuu helpoiten varatulla linja-autokyydillä. Halpoja lentoja löytyy esimerkiksi Tukholman kautta.


Matkoja Chamonixiin tekee Alppimatkat. Lue lisää ja varaa matkasi:  STS Alppimatkat » Chamonix
 
Yleistä tietoa:
Korkeus merenpinnasta 1035m
Korkein hiihtoalue 3842m
Suurin korkeusero 2807m
Mustia rinteitä 11
Punaisia 25
Sinisiä 26
Vihreitä 16
Hiihtohissejä 49
Pisin rinne 9,4km

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Ranska

Matkajutut Ranska »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0052940845489502|1685950793.7891|1685950793.7838