Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Agadir helmi-maaliskuun vaihteessa

Kirjoittaja: sei11ja
Kohdemaa: Marokko
Kohde: Agadir
Kirjoitettu: 8.3.2008
Lukijoita: 8813

M enimme 21.02.2008 Agadiriin.Meno matka oli hiukan kyllästyttävä koska kone lähti viisi tuntia myöhässä oli aika kyllästyttävää maleksia kentällä,vaikka tiedän kyllä että monet ovat joutuneet viime aikoina odottelemaan pidempiäkin aikoja. No sitten kun pääsimme vihdoin koneeseen se oli Fnnairin jostain vuokraama kone , se oli ankea vanhahtava.

Mutta kun laskeuduimme Al Massiran kentälle alkoi tuntua lomatunnelmalta. Olimmehan tulleet Agadiriin, Marokkoon ja samalla Afrikkaan.Sinä päivänä satoi vettä se oli hyvä asia koska parina edellisenä päivänä oli tuullut saharasta päin ja silloin tulee aina tuulen myötä hiekkaa jonka sade nyt pesi pois. Sen jälkeen ei kahden viikon aikana satanut kertaakaan. Sää oli joka päivä aurinkoinen ja lämmin mutta ei tähän aikaan vuodesta läkähdyttävän kuuma.

Agadirissa on ollut maanjäristys 29.02.1960. Silloin on 15 sekunnissa luhistunut 3650 rakennusta ja 15000 ihmistä saanut surmansa. Nyt Agadir on 300000 asukkaan moderni kaupunki ,matkailun keskus ja tärkeä kalastussatama.

Agadirissa rakennetaan parasta aikaa valtavasti uusia hotelleita, koska kuningas Mohammed on sitä mieltä että matkailua täytyy lisätä. Mikäs siellä on lomaillessa. Kilometrien mittaisella hiekkarannalla voi nauttia rauhallisesta lomasta uudenaikaisen kaupungin palveluiden tuntumassa. Agadirissa kohtaa myös toisenlaisen Marokon, värikkään ja perinteisen arabimaailman, jota leimaa islaminusko. Lukuisista minareeteista kaikuu rukouskutsut viidesti päivässä. Arabimaailman ihmeet ovat kiehtovia kuin suoraan tuhannen ja yhdenyön tarusta.

Marokkolainen keittiö on saanut vaikutteita berbereiltä arabeilta ja ranskalaisilta taitaapa olla vielä espanjalaisilta ja portugalilaisilta. Mausteita käytetään runsaasti mm. punapippuria korianteria sahramia. Kuitenkin ruoka yllättää useimmin makeudella kuin tulisuudella.

Agadir on myös ihanteellinen lomakohde aktiivista liikuntaa harrastaville. Voi harrastaa vesiurheilua ,lenkkeilyä, ratsastusta, tennistä ja on myös upeat golf kentät.

Afrikkalaisiin lintumaailman ihmeisiin voi tutustua lintupuistossa, jossa on lintujen lisäksi vuohia laamoja ja muutama kenguru.

Ostoksia voi tehdä joko kiinteähintaisissa liikkeissä tai voi kokeilla tinkaustaitojaan basaareiden kojuissa tai suk:ssa eli markkinoilla. Agadirin markkinoiden kauppiaat ovat innokkaita kaupittelemaan tavaroitaan joskus liiankin innokkaita. Mutta kun menee vähän kauemmaksi Agadirista inezganen berberikaupunkiin siellä kauppiaat katselevat hyvin ujoina tavaroidensa keskellä eivät kai ole vielä tottuneet turisteihin.

Me olemme mieheni kanssa käyneet useampia kertoja Agadirissa ja siksi emme tällä kertaa osallistuneet retkille. Aikaisemmin olemme käyneet mm. Marrakechissa joka on erikoinen sadunkertojien torineen ja muine ihmeellisine paikkoineen.

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Osa hotellimme andalusialaista puutarhaa
(Lisätty: 8.3.2008)

Näin Aurinkomatkat muisti uskollisia asiakkaitaan.
(Lisätty: 30.3.2008)

Kaupunkia hallitsee kashbah kukkula. Rinteessä lukee:jmala isänmaa kuningas.
(Lisätty: 8.3.2008)

Lintupuiston eläimiä
(Lisätty: 8.3.2008)

Olihan niitä lintuja vaikka kuinka paljon mutta ei tullut paljoa kuvia.
(Lisätty: 8.3.2008)

Kaupunkia.
(Lisätty: 8.3.2008)

Tällaista katukuvaa
(Lisätty: 8.3.2008)

Aikahauska ajopeli.
(Lisätty: 8.3.2008)

Edelleen kaupunkia.
(Lisätty: 8.3.2008)

Siitä alkaa markkinahumu.
(Lisätty: 8.3.2008)

Kommentit

mapy - 8.3.2008
Hienoa, sait lisättyä tekstin :) Mukavia vinkkejä matkailijoille :)

santtu - 8.3.2008
Oli mielenkiintoista lukea kokemuksiasi Agadirista. Ehkä mekin jossain vaiheessa lähdemme tutustumaan Marokkoon... Olisi ollut mielenkiintoista nähdä enemmänkin kuvia kohteesta.

santtu - 8.3.2008
Sorry! Olin liian hätäinen. Edellisen kommentin kirjoitettuani alkoi kuvia tulla kuin "sieniä sateella". Tosi kiva, kun on näin selkeä teksti ja nyt myös paljon kuvia! Kiitos - oli kiva lukea ja katsella!

merja - 8.3.2008
Lystikkäiltä kuulostavat nuo berberikaupungin ujot kauppiaat, ja myös marokkolaisen keittiön ruokia olisi mielenkiintoista päästä nauttimaan! Kuvien perusteella Agadir vaikuttaa siistiltä kohteelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038092136383057|1709150985.7506|1709150985.7468