Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Dominikaaninen tasavalta

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Dominikaaninen Tasavalta
Kohde: Puerto Plata ja Samana
Kirjoitettu: 4.2.2008
Muokattu: 11.11.2008
Lukijoita: 14546

Nimimerkki ”Lollo” on ilmeisesti yrittänyt laittaa tänne jutun Dominikaanisesta Tasavallasta, mutta se on tainnut valitettavasti kadota ”taivaan tuuliin”, joten minäpä kirjoitan jotakin meidän kokemuksestamme: Matkaan lähdimme juuri ennen joulua. Vuosi oli 2004.Kun lähdimme täältä Suomesta, oli kova tuuli ja räntää tuli taivaan täydeltä. Mikäpä siis sen paremmalta tuntuu kuin saapua +25 asteiseen ilmastoon Puerto Plataan…  Heti seuraavana aamuna oli siis jouluaatto; ei muuta kuin altaille uimaan joululaulujen soidessa taustalla. ”Jingle Bells, Jingle Bells….¯¯Tosi humoristista ja niin äärettömän nautinnollista! Kaukana kaikenlainen jouluhössötys!  Ensimmäisen viikon aikana teimme paikallisen oppaan johdolla retken läheisimpiin nähtävyyksiin; Brugalin rommitehtaaseen, San Felipen linnoitukselle, meripihkamuseoon ja köysiradalle, jolla nousimme n. 800 metrin korkeuteen vuorelle, josta oli upeat näkymät kaupungin yli merelle… Tuolla vuorella on myös Kristus- patsas, joka on lähes samanlainen kuin isoveljensä Rio de Janeirossa. Eräänä päivänä kävimme myös Santiagossa, mutta sillä ei ollut meille paljoakaan annettavaa. Vettäkin satoi ja oli synkkää. Santiagosta jatkoimme matkaamme Jarabacoan vuoristoon, jossa teimme eräänlaisen ”jeeppi-safarin”   

Toisen viikon vietimme Samanassa. Matka Puerto Platasta Samanaan tuntui turhan pitkältä – viisi tuntia huonokuntoisia teitä pitkin… Hotellimme oli oikein viihtyisä, seisovan pöydän antimet ylenpalttiset ja show’t olivat upeita. Erityisesti mieleen painui uuden vuoden show, joka kuvaili aikaa kivikaudesta meidän päiväämme. Myös Samanassa teimme luonnollisestikin joitakin retkiä. Eräällä retkellä tutustuimme lava-auton kyydissä esim. paikalliseen kyläelämään. Kirjoitin myös kyläelämästä päiväkirjaa. Päiväkirjastani voi ymmärtää, että arki hotellialueen ulkopuolella ei ole ”karibialaista unelmaa” kuten moni kuvittelee..  Liitän päiväkirjastani erillisen jutun näille sivuille otsikolla ”Kyläelämää Dominikaanisessa Tasavallassa – otteita matkapäiväkirjastamme” - joten käythän lukaisemassa!

Tutustuimme myös Los Haites kansallispuistoon ja Caya Levantadon saarelle. Elokuvafriikeille tiedoksi, että tuossa puistossa on kuvattu suurin osa Jurassic Park- elokuvasta. Tällä reissulla tutustuimme myös Taino-intiaanien luoliin ja maalauksiin sekä lepakkoluoliin. Kovinkaan paljoa ei ostettavaa mahdolliselle shoppailijalle tällä matkalla ollut. Jos nyt jotain välttämättä haluaa matkamuistoksi ostaa, niin suosittelen meripihkasta tehtyjä tuotteita, Larimar-korukivestä tehtyjä koruja, sikareita ja tietysti rommia. Näin musiikin ystävinä me ostimme merenge- sekä bachatalevyjä, joita olemme (etenkin kaukokaipuun iskiessä) kuunnelleet täällä kylmässä koti-Suomessamme enemmän kuin paljon!  

Kahdesti laitoimme hiuksiimme ns. pikkuletit. Kyllä oli paikallisilla ”kampaajilla” näppärät sormet! 

Dominikaanien uskomukset olivat myös meidän suomalaisten korvin kuunneltuna ”aika mielenkiintoisia”:  Esim. kun lähdet terassilla olevasta keinutuolista sisälle, niin pysäytä ihmeessä tuo heiluva keinutuoli! Muuten se houkuttelee noidan keinumaan ja siitä jatkamaan matkaansa talon sisätiloihin….

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Joulupukki saapuu hotellillemme Puerto Plataan
(Lisätty: 4.2.2008)

Pojan kukko on tainnut hävitä kukkotappelun.
(Lisätty: 4.2.2008)

Menossa köysiradalla Isabel de Torres-vuorelle 800 metrin korkeuteen.
(Lisätty: 4.2.2008)

Näkymät olivat hulppeat Isla de Torres-vuorelta.
(Lisätty: 4.2.2008)

Coco Loco ja Pina Colada "Bacardi-saarella"! Maistuvat hellejuomat....
(Lisätty: 9.2.2008)

Kommentit

mistyli - 7.2.2008
Hienoja kuvia; enemmänkin olisi mukava nähdä :) Mukavalta kuulosti tuo reissunne.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0031599998474121|1696164365.6722|1696164365.6691