Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Perheen kanssa Rhodoksella

Kirjoittaja: mapy
Kohdemaa: Kreikka
Kohde: Rhodos
Kirjoitettu: 2.2.2008
Muokattu: 10.11.2008
Lukijoita: 10130

Tässä uutta Rhodoksen matkaa harkitessa päätin kirjoittaa kertomuksen muutaman vuoden takaisesta matkastani Rhodokselle. Olimme perheeni kanssa siellä rantalomalla ollessani 14-vuotias. Tuolloin olimme Aurinkomatkojen lomamatkalla.

Hotellimme oli Esperia(ei Hesperia, kuten isäni varatessaan oli virkailijalle ilmoittanut). Hotellihuoneet olivat siistejä ja tilavia kaksioita. Varustukseen kuului kaikkea hiustenkuivaimesta keittövälineisiin. Uima-allas oli melko pieni, eikä allas alueella tullukkaan viihdyttyä enempää kuin nopean kastautumisen verran vedessä.

Hotellilta oli lyhyt kävelymatka palmujen ympäröimää tietä hiekkarannalle. Rhodoksen kärjessä on valittavana kaksi eri hiekkarantaa, joista olimme pääasiassa tuulettomalla rannalla. Ranta on melko hienoa hiekkaa ja vesirajasta alkaa pohja olemaan pientä kiveä. Ranta myöskin syvenee melko äkkiä, mutta on kuitenkin sen verran matala, että lapsetkin pääsevät kahlaamaan siinä. Rannalla tuolit maksoivat sen viisi euroa kappaleelta päivässä. Tällä rannalla kierteli myös mies ja poika myymässä vesimelonin paloja ja tuli sitä muutaman kerran ostettua rannalla sijaitsevasta grillistäkin tuotteita. Toinen vaihtoehtoinen ranta olisi ollut kärjen toisella puolella, jonne tuulee jatkuvasti, mistä johtuen kyseisellä rannalla oli koko ajan kova aallokko.

Rhodoksen vanhakaupunki on hienoa nähtävää. Vanhassa kaupungin osassa vallitsee miellyttävä iltainen tunnelma. Kävimme lähes päivittäin syömässä juuri vanhassa kaupungissa ja voi sanoa, että ruoka oli jokaisessa paikassa hyvää. Hotellimme lähellä ruokailimme kerran ja tällöin ruoka-annokset olivat todella pieniä ja kalliita. Lisäksi kävimme ainakin kertaalleen satamassa syömässä sen verran täyttävät suklaaleivonnaiset, että huono olo siitä tuli. Saaren kärjessä oli merimuseo, jossa kävimme katselemassa erilaisia kaloja.

Eräänä päivänä vuokrasimme auton ja matkasimme ensin saaren toiseen päähän katsomaan jotain temppelikukkulaa Lindoksen kylään ja tämän jälkeen puistoa, jossa oli perhosia. Auton vuokraaminen kävi helposti, sillä auto oli toimitettu hotellimme vieraan aamuksi.


Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0028119087219238|1702030667.2213|1702030667.2184