Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Opiskelijoiden laskettelumatka Åreen keväällä 2010

Kirjoittaja: mapy
Kohdemaa: Ruotsi
Kohde: Åre
Kirjoitettu: 4.6.2010
Muokattu: 4.6.2010
Lukijoita: 5785

Tultiin noin puolitoista kuukautta sitten kahdeksan päivää kestäneeltä matkalta Åresta. Nyt lieneekin otollinen aika muistella näitä hetkiä, kun tentitkin jo suoritettu tältä keväältä. Tosiaan olimme luonnontieteilijöiden jouluristeilyn ensimmäistä kertaa järjestämällä After Lecture Ski Åre -matkalla laskettelemassa Åressa. Matkaan lähdettiin parilla linja-autolla Turun linja-autoasemalta, josta matka jatkui laivalla Tukholmaan. Tukholmasta taas matka taittui bussilla Åreen, jossa meille oli varattu majoitukset aivan Åren keskustasta hissien läheisyydestä. Mökkihuoneet kuuluivat matkan hintaan, ja meidän huoneistossa olikin kuusi kaveria. Huoneistot olivat suhteellisen tilavia ja kodikkaita, vaikka varustelutaso näemmä olikin yksilöllistä jokaisessa huoneistossa.

Lasketteltua tuli kaikkiaan kuutena päivänä, ja jokainen päivä alkoi nousemalla VM8-hissillä ylöspäin. Ensimmäisen nousun aikana katsoin, että ei ne mäet kovin loivia ole, ja päätinkin tulla sitten vaan muiden perässä, koska en ole pahemmin laskemassa aiemmin käynyt pois lukien ainoan kerran Hirvensalossa Smile. Kuitenkin ensimmäinen lasku osoitti, ettei laskemisen suhteen ollut mitään ongelmaa, kun tulee vaan vauhdilla alas Laughing. Toisella laskulla tuli käytöä sitten ylempänä GONDOLEN-hissillä. Pari päivää tulikin pääasiassa laskettua kyseisten hissien vastaavia mäkiä.

Kolmantena päivänä menin ensimmäisen kerran hieman sivumpaan kokeilemaan helpompia, sinisiä, mäkiä. Kyseiset mäet olivat melkoisesti loivempia, mutta mukava sielläkin oli laskea. Näissä helmpommissa mäissä oli ankkurihissit, kun taas toisiin mäkiin pääsi nousemaan istuallaan. Tyttökaverin selkäongelmien takia ne olivatkin parempia laskupaikkoja seuraavina päivinä.  Matkan varrella on useita taukopaikkoja, joissa tulikin usein juotua kaakao ja syötyä sämpylä. Ylempänä maisemat olivat mahtavat ja kauniit. Toisaalta joinain päivinä aivan ylös ei päässyt sankan lumisateen johdosta, joka olikin varmasti ihan hyvä ratkaisu, sillä itse en ainakaan lumisateessa nähnyt yhtään eteenpäin, kun en laskettelulaseja käyttänyt.

Åren keskusta on todella kaunis paikka ja muistuttaakin arkkitehtuurilta ehkä hieman Alppikyliä. Ravintoloissa söimme kaksi kertaa, joista ensimmäisellä kerralla kreikkalaisessa ravintolassa ja toisella kerralla paikallisemmassa ravintolassa pizzaa. Ruoka oli varsin herkullista molemmissa paikoissa.

Mökissä oli ruuan teon edellyttämät varustelut, joten ostimme pääasiassa ruuat juna-aseman suuremmasta kaupasta ja kokkasimme mökissä sitten omat ruuat iltaisin. Päivisin tuli myös syötyä roskaruokaa mäen grillillä ja mukana oli myös usein omia eväitä repussa.

Säät vaihtelivat koko viikon ajan melkoisesti. Välillä oli täyisn aurinkoista ja parvekkeella tarkeni ottaa aurinkoa bokserit jalassa. Seuraavaksi saattoikin sitten sataa vettä. Yleensä vesisade tuli alhaalla kylässä, mutta hieman matkaa hisseillä noustessa sade tuli veden sijaan aina lumena ja kerran pieninä rakeinakin.

Matka maksoi majoituksineen 200€, joka tuntuu suhteellisen ilmaiselta hinnalta. Kuitenkin hintataso on suhteellisen korkea, joten rahaa saa kyllä kulumaan huomattavan paljon. Toki minun itse piti vuokrata myös laskettelusukset, mutta nekin olivat viikolta vain noin sata euroa. Hissiliput kuudeksi päiväksi kustansivat suurinpiirtein hieman alle 200 euroa.

Kaiken kaikkiaan reissussa oli mukavaa ja lähden varmasti myös ensi vuonna mukaan laskettelemaan Åreen. Matka oli hyvin järjestetty, joten kiitokset matkanjärjestäjille mukavasta viikosta.

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Maisema alhaalta Åren kylästä yli järven toiselle puolelle.
(Lisätty: 4.6.2010)

Maisemaa puolesta välistä mäkeä aurinkoisena päivänä.
(Lisätty: 4.6.2010)

Tyttökaveri valloitti Åren vuoret =)
(Lisätty: 4.6.2010)

Mökissä oli tarpeet kokkailuun
(Lisätty: 4.6.2010)

Taitaa tuuli osua hiukan silmiin.
(Lisätty: 4.6.2010)

Ylempänä ei pahemmin ollut näkyvyyttä, joten sinne ei myöskään päästetty nousemaan
(Lisätty: 4.6.2010)

Auringon paitaessa on mukava pysähtyä hetkeksi istuskelemaan. Parin minuutin päästä kuvaamisesta sitten olikin täysi lumimyräkkä päällä.
(Lisätty: 4.6.2010)

Välillä satoi lunta kuten kuvasta näkee.
(Lisätty: 4.6.2010)

Kuvassa näkyy mökit, joissa asuimme.
(Lisätty: 4.6.2010)

Åren kylässä ei pahemmin lunta näkynyt kuin ehkä yhtenä päivänä lumi jäi myös maahan.
(Lisätty: 4.6.2010)

Kommentit

mapy - 8.6.2010
Tosiaan kirjoituksesta jäi vielä puuttumaan maininnnat yökerhoista. Kävimme yhtenä iltana mökkien vieressä Byggetissä. Sisäänpääsymaksu tuntui olevan melkoisen kallis, koska paikalla oli joku bändi. Ei tosiaan ollut 17 euron arvoinen keikka :D Muutenkin yökerhojen aukioloajat olivat melko lyhyet 11-02. Toisaalta ihan hyvät aukioloajat, kun paikalla ei ehdi juomaan kuin pari olutta :)

Käytiin myös ensimmäisenä iltana läheisen hissin alapuolella olevas pubisssa parit oluet juomassa.

barinja - 11.6.2010
Hello, Mapy
Matkakuume näkyy vielä oireilevan.
Joko olet karaistunut riittävästi ja käynyt Venäjällä?

barinja

mapy - 11.6.2010
Heippa Barinja!

Joo, kyllä tässä hiukan kiinnostaisi matkailla myös kesällä. Vaikea vain päättä, mihin lähteä, koska kesällä on myös mukava lähteä aurinkorannoille.

Kavereiden kanssa kyllä oli juttua keväällä, että voitaisiin mahdollisesti yrittää kesän lopussa tehdä jokin opiskelijabudjetille sopiva kohtuuhalpa matka Venäjälle isolla porukalla. Saapa nähdä, josko loppukesästä päästäisiin matkaan :)

Terveisin,
Mapy

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.002824068069458|1696153906.102|1696153906.0991