Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
25.10.2010 - Espanja

Kulttuurikaupunki Madridin nähtävyyksiä ja museoita

Kulttuurikaupunki Madridin nähtävyyksiä ja museoita

Madrid on Espanjan yksi parhaista kulttuurikaupungeista. Kaupungissa riittää ihmeteltävää ainutlaatuisesta elämästä aina tunnettuihin nähtävyyksiin asti. Pääasiassa Madridin hotellit ovat varsin laadukkaita ja viihtyisiä, joten kulttuurin ihastelun ohella matkailijaa odottavat mukavat yöunet aina pitkälle päivään asti. Madridin museoihin ja nähtävyyksiin tutustuminen on varsin edullista, sillä mukaan tarvitsee varata pääasiassa vain muutama euro sisäänpääsymaksuja varten.

Museo del Prado

Museona ja taidegalleriana tunnettu Museo del Prado on yksi Madridin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Museon taidekokoelmaa pidetään yhtenä koko maailman parhaista eurooppalaisen taiteen kokoelmista vuosilta 1300 - 1800. Museo del Pradon kokoelmat kattavat lukuisten veistosten ja maalausta lisäksi myös tuhansia piirustuksia, painotuotteita, tuhat kolikkoa tai mitalia ja monia muita taideteoksia. Tunnetuin Pradon museaon taideteoksista on Velazquezin Las Meninas, mutta kokoelmiin kuuluu myös esimerkiksi sellaisten kuuluisuuksien töitä kuin Rembrandt, Botticelli ja Raphael.

Museo on avoinna pääsääntöisesti tiistaista sunnuntaihin kello 9 - 20. Sisäänpääsymaksu on maksuton EU-alueen opiskelijoille, eläkeläisille ja alle 18-vuotiaille. Muuten sisäänpääsy kustantaa kahdeksan euroa tai neljä euroa suuren perheen kanssa saapuessa.
Museon kotisivut englanniksi »

Museo Reina Sofia

Edellistä tuoreempaan taiteeseen keskittyvä Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia eli lyhennettynä Museo Reina Sofia esittelee pääasiassa 1900-luvun taidetta. Reina Sofia sijaitsee Atochen rautatieaseman vieressä lähellä Pradoa ja Thyssen-Bornemiszania, joiden on sanottu muodostavan Reina Sofian kanssa taiteen kultaisen kolmion.

Reina Sofia -museon eri osat ovat avoinna eri päivinä. Sabatini ja Nouvel -rakennukset sekä Palacio de Cristal ja Palacio de Velazquez ovat kiinni tiistaisin, mutta avoinna muuten päivittäin noin 10 - 21. Sabatini ja Nouvel ovat tosin sunnuntaisin avoinna vain 14:30 asti. Santo Domingo de Silos Abbey on maanantaisin suljettu, mutta sunnuntaisin ja loma-aikoina auki 16:30 - 18:00 sekä muina aikoina avoinna myös 10 - 13. Opiskelijoilla, eläkeläisillä, lapsilla ja opettajilla on ilmainen sisäänpääsy, mutta muuten pääsymaksu on kolmesta kuuteen euroa.
Museon kotisivut englanniksi »

 

Madridin nähtävyydet

Thyssen-Bornemisza

Taiteen kultaisen kolmion tuntemattomin museo Thyssen-Bornemisza on käymisenarvoinen nähtävyys muiden museoiden rinnalla. Thyssen-Bornemisza esittelee taidehistoriaa kronologisessa järjestyksessä niin, että taidekokoelmiin on helppo tutustua kokemattomampanakin kävijänä. Sisäänkäynniltä kannattaa ottaa mukaan ääniopas, jonka avulla kokoelmiin tutustuminen on mielekkäänpä. Pääsymaksu on neljästä kuuteen euroa.

Kuninkaallinen palatsi Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid on käytössä lähinnä valtiollisten tilaisuuksien juhlapaikkana, sillä Espanjan kuningas pitää palatsia vain virka-asuntonaan. Kuninkaallinen palatsi sijaitsee Länsi-Madridin Calle de Bailenin varrella. Palatsi käsittää kaikkiaan lähes 3500 huonetta, taidekokoelmia ja esineitä historian varrelta.

Debodin temppeli

Templo de Debod on vuonna 1972 yleisölle avattu muinaisegyptiläinen temppeli Madridissa. Debodin temppeli sijaitsee Parque del Oesteen -puistossa. Temppeli on alkujaan sijainnut Etelä-Egyptissä, mutta Egypti lahjoitti temppelin Espanjalle kiitoksena maan avusta Abu Simbelin temppelien siirtämisessä. Templo de Debod purettiin osiin ja kasattiin uudelleen Madridiin.

Almudenan katedraali

Santa María la Real de la Almudena on vuonna 1993 ovensa avannut katolinen katedraali. Katedraalin historia juontaa juurensa aina 1500-luvulle, jolloin sitä alettiin suunnitella. Kuitenkin rakennustyöt aloitettiin vasta 1883, jonka jälkeen rakennukset valmistuminen kesti yli sata vuotta. Katedraali on nimetty Madridin suojeluspyhimyksen Almudenan neitsyen mukaan.

Matkustaminen paikan päälle

Usein hotellit ja lennot Madridiin varataan itse, sillä omatoimisesti tehdyn matkan kulut ovat huomattavasti pienemmät kuin valmismatkojen. Eurooppa on muutenkin varsin helppo paikka lähteä matkustamaan itsenäisesti. Kuitenkin esimerkiksi Arealla on välillä edullisia äkkilähtöjä Madridiin.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0053310394287109|1696162962.7117|1696162962.7063